De Schouw Witgoed heeft 1386 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.5 / 10
Logo van falcon

Falcon fornuizen en keuken apparatuur

Falcon - onderdeel van het Engelse merk AGA - heeft over de jaren een gerenommeerde naam opgebouwd op het gebied van vrijstaande fornuizen met een klassiek landelijk design en een hoogwaardig design. De ruggengraat van de Falcon fornuizen is een sterke solide chassis welke Falcon in diverse afmetingen beschikbaar heeft. Op dit chassis worden onder andere de Classic, Classic de Luxe, de Kitchener en de ELAN gebouwd. Door de vormgeving van deuren en het kookvlak aan te passen ontstaat een geheel ander fornuis met een eigen kenmerkend design. De Falcon fornuizen zijn leverbaar in zeer veel verschillende kleuren en kunnen - vanwege het kenmerkende klassieke design - perfect in een landelijke keuken ingepast worden. Echter is het tegenwoordig ook een trend om een klassiek fornuis in een strakke keuken te plaatsen om zodoende een statement te maken.

Strakke Falcon fornuizen

Naast het assortiment landelijke fornuizen heeft Falcon met onder andere de Toledo, de Professional en de Nexus diverse strakke fornuizen in het programma. Kortom: Falcon biedt voor elk design een invulling waarbij echter de kwaliteit voorop staat.

Falcon brochure

Het complete assortiment Falcon brochure welke u kunt downloaden in pdf formaat. Daarin vindt u - naast de brede lijn fornuizen - ook de bijpassende accessoires en afzuigkappen.

1-18 of 62


Breed aanbod fornuizen in diverse stijlen afmetingen

De fornuizen van Falcon zijn veelal uitgevoerd in 90 en 110 cm. breed. In deze twee maten biedt Falcon een grote variƫteit in kleur en uitstraling. Het grootste gedeelte heeft hierbij een klassiek landelijke vormgeving. De fornuizen zijn veelal voorzien van meerdere ovens welke - bij de juiste elektra aansluiting - tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Daarnaast biedt Falcon enkele strak vormgegeven fornuizen welke eveneens met meerdere ovens kunnen worden uitgevoerd. De meest verkochte series bij Falcon zijn de Kitchener, Classic en Elan serie.

Handige oven functies: slow cooking en grill oven

Diverse fornuizen van Falcon beschikken over een extra kleine oven welke voorzien is van een specifieke functie. Zo beschikken de meeste fornuizen over een speciale grill oven, waarbij de luxere modellen zelfs een grill out hebben met telescopische geleiders. Daarnaast beschikt Falcon over een oven waarbij de kleine oven als slow cooking oven is ingericht. Deze vorm van koken wint steeds verder aan populariteit omdat diverse gerechten bij langzame garing tot een heerlijk eindresultaat kunnen leiden.

Falcon fornuis met bijpassende achterwand en afzuigkap

Naast een brede serie fornuizen biedt Falcon ook een bijpassende lijn achterwanden en afzuigkappen. Afhankelijk van het model en de kleur kan het fornuis gecombineerd worden met bijpassende achterwand en afzuigkap. Een Falcon afzuigkap is desgewenst leverbaar met stanggreep.