1-36 of 884

1-36 of 884

Welk fornuis is geschikt voor uw keuken?

Bent u opzoek naar een fornuis van een van de bekende topmerken als Smeg, Boretti, Steel, Bosch of Siemens? Dan ben je aan het juiste adres bij De Schouw Witgoed. In de afgelopen 90 jaar heeft De Schouw Witgoed zich gespecialiseerd in fornuizen. Met meer dan 50 fornuizen in onze showroom hebben we een brede keus van 60 cm, 70 cm, 90 cm en alle omliggende maten.
Als u een bepaald fornuis in het echt wilt zien bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum. Daar vindt u een ruime assortiment gas,- keramische- en inductie uitvoeringen.
Tevens kunnen wij u adviseren welke type het beste bij u past en u adviseren over de benodigde aansluitingen voor installatie. Daarnaast attenderen wij u op het handige stappenplan voor kopen fornuis.

Fornuizen met inductie, gas of keramisch kookgedeelte

In ons aanbod vindt u een grote keuze aan diverse soorten fornuizen die op verschillende manieren worden gebruikt: inductie, keramisch of gas. Wij hebben voor u de voordelen op een rijtje gezet, zodat u zelf beslist welke vorm van koken het beste bij u past.

Inductiefornuizen

Bij koken op een inductiefornuis staat de pan op een glasplaat, maar wordt deze niet verhit. De verhitting komt door elektromagnetische straling die de bodem van de pan verhit. Dit magnetische veld zorgt voor een zeer snelle verwarming van de pan. Het water kookt sneller en de boter is sneller gesmolten.
De glasplaat wordt alleen secundair verhit door de hete pan. Hierdoor is het inbranden van etensresten niet mogelijk en is het veiliger voor kinderen die per ongeluk de plaat aanraken.

Keramisch koken

Keramisch koken is een moderne vorm van koken. De plaat van een keramische plaat is van vitro-keramisch glas. De witte lijnen geven aan waar de kookzones zijn en als de kookzone wordt verhit dan wordt het roodgloeiend. Een voordeel van keramisch koken is dat de plaat glad is en dus goed te reinigen is. Een ander voordeel is dat u gebruikmaakt van de restwarmte, zodat u een gerecht nog even warm houdt.

Gasfornuis

Het voordeel van een gasfornuis is dat het goedkoop in de aanschaf is. Bij het aansluiten van het gas kookgedeelte hoeft u geen ingrijpende aanpassingen te doen, zoals het aanleggen van een aparte elektriciteitsgroep.
U heeft er geen speciale pannen voor nodig en de meeste huizen hebben een gasaansluiting. De hoogte van de vlam en dus de temperatuur kan gemakkelijk hoger en lager worden gedraaid.

Filter het juiste fornuis naar uw wensen

Middels de filters op onze website kan je alle fornuizen uitfilteren naar uw wens. Zo kunt u de maat kiezen, op merk selecteren of zelfs speciale functies uitfilteren welke het fornuis dient te hebben.

Fornuizen kopen bij De Schouw Witgoed

Wanneer u een fornuis koopt in onze webshop dan profiteert u van de volgende voordelen:
  • Goede service
  • Diverse betaalmogelijkheden
  • Gratis thuis bezorgd
  • Veel productinformatie
  • Mogelijkheid tot installatie en plaatsing
  • Showroom in Bussum
Onze goede service bestaat onder andere uit de twee jaar volledige fabrieksgarantie die wij u aanbieden. Bovendien is het bij ons mogelijk om uw product binnen 14 werkdagen te ruilen of te retourneren. U betaalt op verschillende manieren zoals iDEAL, creditcard, betalen met een overschrijving of betaling bij aflevering per pin of contant. De mogelijkheden zijn dus erg divers.
In Nederland bezorgen wij uw fornuis gratis en de levertijd is 1 tot 5 werkdagen. Bekijk gerust eens ons assortiment fornuizen. Mocht u de fornuizen eerst nog in het echt willen zien dan bent u van harte welkom in onze showroom in Bussum.

Meest gestelde vragen over fornuizen

Welk fornuis moet ik kiezen?
Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor een inductie-, gas- of keramisch fornuis. Wil je afstappen van gas, dan adviseren we je te kiezen voor een inductiefornuis. Je kan er ook voor kiezen juist op gas te blijven koken en te kiezen voor een gasfornuis.


Wat is een goed fornuis?
Dat is een lastige vraag. Je hebt goed als het gaat om kwaliteit en je hebt goed als het gaat om een passend fornuis voor uw situatie. In het eerste geval wordt kwaliteit veelal bepaald door gebruikte materialen, ervaring van een merk en doorontwikkeling. Op basis daarvan is er echt wel onderscheid te maken in goede fornuizen en minder goede fornuizen.
Als het gaat om het tweede - je eigen wensen - dan is het heel belangrijk om hier inzicht in te krijgen. Het is dan enerzijds belangrijk te weten wat er momenteel met moderne fornuizen allemaal mogelijk is, zodat u basis daarvan een wensenlijkst kunt samenstellen. Denk hierbij aan het soort fornuis wat je wil, hoeveel ovens je wil en de stevigheid van het apparaat.


Wat wordt er eigenlijk verstaan onder een fornuis?
Een fornuis is een apparaat waar zowel de kookplaat als een oven bij elkaar in één vrijstaand apparaten geplaatst zijn. Fornuizen heb je er in gas, inductie en keramische uitvoering. Een fornuis is ideaal in een compacte keuken, maar juist ook weer voor een echte hobby kok in een ruimere keuken. De eerste groep kiest vaak voor een 50 of een 60 cm. breed fornuis, terwijl de hobby koks liever fornuizen van 90 centimeter of breder selecteren.


Kan je elk fornuis strak tussen de keukenkastjes plaatsen?
Vrijwel elk fornuis kan strak tussen de keukenkastjes geplaatst worden. Je hoeft hiervoor geen rekening te houden met de hitte. Houdt alleen rekening met eventuele hitte die het fornuis afgeeft wanneer je deze niet op dezelfde hoogte als je aanrechtblad plaatst.