23 artikel(en)

23 artikel(en)

De vrijstaande magnetron welke overal geplaatst kan worden

Eenvoudig even snel een bord eten opwarmen of een broodje ontdooien? In een magnetron is dit zo gepiept. Gerecht erin, magnetron op stand instellen en gewenste tijd zetten en binnen een paar minuten bent u klaar. Echter kan niet in elke keuken een inbouw magnetron geplaatst worden. Een vrijstaande magnetron biedt daarin een goede oplossing.

Het kopen van een magnetron

Vrijstaande magnetrons zijn leverbaar in wit, zilvergrijs, zwart of roestvrijstaal. Belangrijk bij de keuze voor de juiste magnetron is de inhoud (weergegeven in liters) en de doorsnede van de draaiplateau. Dit geeft u informatie over welke over de afmetingen van schalen en borden welke u kunt plaatsen. Belangrijk verder is het wattage van de magnetron. Hoe hoger dit wattage, hoe sneller uw bereiding kan worden uitgevoerd.

Bediening van de magnetron
Als laatste punt speelt ook de bediening een belangrijke rol. Er zijn magnetrons met mechanische bediening. Deze zijn eenvoudig instelbaar, maar zijn niet heel nauwkeurig. Bij een magnetron met een display is het daarentegen wel vaak mogelijk om de bereidingstijd bijvoorbeeld in seconden nauwkeurig in te stellen. Handig verder is een snel start functie voor een halve minuut op vol vermogen, welke met één druk op de knop geactiveerd kan worden.