1-36 of 115

1-36 of 115

De tijden dat de afzuigkap de sluitpost was op de keuken is gelukkig achterhaald. Het merk Novy heeft hier zeker een aandeel in geleverd. Want waar de afzuigkap vroeger weinig rendement had en vooral veel herrie maakte, daar is de moderne afzuigkap van een heel andere orde.

Novy onderscheid is als specialist op dit gebied door zich specifiek toe te leggen op de ontwikkeling en verbetering van lucht afzuig techniek. Deze verbeteringen zijn onder andere terug te vinden in de ontwikkeling van randafzuiging (26% hoger rendement dan een normale afzuigkap zonder dat het geluid omhoog gaat), de speciale geluidsdemper set op de motor en de veel betere aerodynamica. Door de luchtstroom te optimaliseren wordt veel meer kooklucht afgezogen met een lager motorvermogen. En ook dat resulteert weer in een lager geluidsniveau.

Kortom, Novy is echt voorloper op dit gebied. En als jarenlange dealer van Novy kunnen wij uit eigen ervaring – en die van klanten – spreken dat de kwaliteit in meerdere facetten ook echt onderscheidend is.

Waarom een Novy afzuigkap beter is

De kwaliteit van een goede afzuigkap wordt zeker niet alleen bepaald door de afzuigcapaciteit. Juist de techniek, de luchtstroom, de motor, de vormgeving en de kwaliteit van de gebruikte materialen bepalen of een afzuigkap een goede afzuigkap is. Veel A-merken hebben goede afzuigkappen in hun programma, maar ten opzichte van een specialist op het gebied van keukenventilatie moeten zij echt hun meerdere erkennen. Novy afzuigkappen beschikken over deze combinatie van unieke eigenschappen .De afzuigkap zuigt niet alleen goed af, maar zorgt door de randafzuiging voor een hoger en langduriger rendement. De gebruikte motoren zijn aanzienlijk stiller dan vergelijkbare afzuigkappen en de materiaal van de afzuigkap zelf is van topkwaliteit. Kortom: een Novy afzuigkap is onderscheidend beter en biedt u een veel beter eindresultaat met minder geluid.

Randafzuiging

Bijna alle afzuigkappen van Novy zijn uitgevoerd met randafzuiging. Doordat de lucht gecentreerd afgezogen wordt op de randen behaald de afzuigkap een veel hoger rendement. Daarbij staat het filter niet in direct contact met het vet, waardoor deze minder snel vervuild wordt en dus langer zijn werk kan doen. Het vet wat wel opspat komt op de gladde onderplaat van de afzuigkap, welke eenvoudig te reinigen is met een doekje.

Monoblock: de oplossing voor een recirculatie systeem

Een zeer succesvolle ontwikkeling van Novy van de laatste tijd is het monoblock. Dit systeem kan in bijna iedere Novy afzuigkap geplaatst worden en zorgt ervoor dat u de afzuigkap niet op een afvoer naar buiten toe hoeft aan te sluiten. De lucht wordt aangezogen, door het metaalfilter gereinigd van vet en vervolgens door het monoblock ontdaan van kooklucht. Vervolgens wordt de verfrisde lucht weer via de roosters in dezelfde ruimte teruggeblazen. De werking van een monoblock lijkt daarmee op die van een koolstoffilter. Echter werkt een monoblock vele malen beter en is deze jaren lang te gebruiken. Dit terwijl u een koolstoffilter twee keer per jaar dient te vervangen.