1-36 of 128

1-36 of 128

Novy afzuigkap beste combinatie van kwaliteit en prestaties

Het merk Novy - voorheen onder de merknaam Itho in Nederland verkocht - biedt een zeer degelijke afzuigkap uitgevoerd met de nieuwste technieken. Daarmee onderscheid dit merk zich in kwaliteit en prestaties.
Novy richt zich volledig op keuken ventilatie wat je terug kunt vinden in de prestaties, afwerking en bedieningsgemak van de afzuigkap. Daarnaast biedt een Novy afzuigkap een zeer breed aanbod met allerlei uitvoeringen waardoor aan bijna elke keuken een goede invulling gegeven kan worden.

Wat vindt u belangrijk aan een goede afzuigkap

De tijden dat de afzuigkap de sluitpost was op de keuken is gelukkig achterhaald. Het merk Novy heeft hier zeker een aandeel in geleverd. Want waar de afzuigkap vroeger weinig rendement had en vooral veel herrie maakte, daar is de moderne afzuigkap van een heel andere orde.

Ontwikkelingen van Novy

Novy heeft zich gefocust op de ontwikkeling en verbetering van lucht afzuig techniek. Deze verbeteringen zijn onder andere terug te vinden in de ontwikkeling van randafzuiging, de unieke geluidsdemper set op de motor en de veel betere luchtstroom. Door deze stroom te verbeteren wordt veel meer kooklucht afgezogen met een lager motorvermogen. En ook dat resulteert weer in een lager geluidsniveau.

Kortom, Novy is echt voorloper op dit gebied. En als jarenlange dealer van Novy kunnen wij uit eigen ervaring – en die van klanten – spreken dat de kwaliteit in meerdere facetten ook echt onderscheidend is.

Waarom een Novy afzuigkap beter is

De kwaliteit van een goede afzuigkap wordt zeker niet alleen bepaald door de afzuig capaciteit. Juist de techniek, de luchtstroom, de motor, de vormgeving en de kwaliteit van de gebruikte materialen bepalen of een afzuigkap een goede afzuigkap is. Veel A-merken hebben goede afzuigkappen in hun programma, maar ten opzichte van een specialist op het gebied van keuken ventilatie moeten zij echt hun meerdere erkennen. Novy afzuigkappen beschikken over deze combinatie van unieke eigenschappen.

Uiterst stille werking

De afzuigkap zuigt niet alleen goed af, maar zorgt door de randafzuiging voor een hoger en langduriger rendement. De gebruikte motoren zijn aanzienlijk stiller dan vergelijkbare afzuigkappen en de materiaal van de afzuigkap zelf is van topkwaliteit. Kortom: een Novy afzuigkap is onderscheidend beter en biedt u een veel beter eindresultaat met minder geluid.

Randafzuiging

Bijna alle afzuigkappen van Novy zijn uitgevoerd met randafzuiging. Doordat de lucht gecentreerd afgezogen wordt op de randen behaald de afzuigkap een veel hoger rendement. Daarbij staat het filter niet in direct contact met het vet, waardoor deze minder snel vervuild wordt en dus langer zijn werk kan doen.
Het vet wat wel opspat komt op de gladde onderplaat van de afzuigkap, welke eenvoudig te reinigen is met een doekje. Randafzuiging levert 26% hoger rendement op dan een normale afzuigkap zonder dat het geluid omhoog gaat.

Monoblock de beste oplossing voor recirculatie

Een zeer succesvolle ontwikkeling van Novy van de laatste tijd is het monoblock. Dit systeem kan in bijna iedere Novy afzuigkap geplaatst worden en zorgt ervoor dat u de afzuigkap niet op een afvoer naar buiten toe hoeft aan te sluiten. De lucht wordt aangezogen, door het metaalfilter gereinigd van vet en vervolgens door het monoblock ontdaan van kooklucht.
Vervolgens wordt de verfriste lucht weer via de roosters in dezelfde ruimte teruggeblazen. De werking van een monoblock lijkt daarmee op die van een koolstoffilter. Echter werkt een monoblock vele malen beter en is deze jaren lang te gebruiken. Dit terwijl u een koolstoffilter twee keer per jaar dient te vervangen.

Meest gestelde vragen over NOVY afzuigkappen

Is NOVY een goed merk?
Ja zeker, elke productgroep kent de bekende A-merken en de specialisten. Het merk Novy is zo'n specialist op het gebied van afzuigen. En die onderscheiding zit hem vooral in de optimale luchtstroom waar Novy met jarenlang onderzoek toe gekomen is in combinatie met het lage geluidsniveau. Tel daarbij op dat de gebruikte materialen van NOVY hoogwaardig zijn en daardoor voor een langdurige levensduur ontwikkelt en u begrijp dat NOVY in Nederland als een zeer goed merk gezien wordt.


Waar wordt NOVY gemaakt?
In Nederland is het merk Novy nog niet zo heel lang op de markt, maar werden de producten jarenlang verkocht onder de merknaam ITHO. Sinds enkele jaren is Novy Nederland echter opgericht en worden de producten onder de eigen merknaam NOVY ook in Nederland verkocht. Het bedrijf Novy is in 1911 opgericht in België door de Belgische oud wielrenner Hilaire Lannoy. De ontwikkeling en productie van Novy afzuigkappen gebeurt nog altijd in Kuurne, West-Vlaanderen


Hoe lang garantie heb ik op mijn NOVY?
Bij Novy staat kwaliteit en service centraal. Zodoende ontvangt u 2 jaar volledig + 3 jaar onderdelen garantie bij aankoop van een NOVY afzuigkap. De eerste 2 jaar zijn volledig, in het derde, vierde en vijfde jaar betaald u alleen de voorrijkosten.

Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.

Wat houdt deze garantie exact in?
Standaard krijgt u twee jaar volledige fabrieksgarantie. Deze fabrieksgarantie omvat onderdelen, voorrijkosten en arbeidsloon. Na deze twee jaar geeft Novy u nog eens 3 jaar extra garantie op afzuigkappen, kookplaten en werkbladafzuiging. Deze garantie omvat de onderdelen en arbeidsloon.


Is een Novy afzuigkap beter dan een Smeg?
Ja, hier kunnen we vrij duidelijk over zijn. Als we een specialist als NOVY vergelijken met een all rounder als Smeg dan zie je duidelijk de meerwaarde van specialisatie, maar daar is de prijs ook naar. NOVY is duurder, maar voor de meerprijs krijgt u een veel betere afzuiging van de kooklucht met veel lager geluidsniveau. En dat is gedurende de jaren dat de afzuigkap in uw keuken hangt toch echt een prettige meerwaarde.


Biedt NOVY ook design modellen aan voor mij nieuwe keuken?
Ja, zoals je van een specialist mag verwachten biedt NOVY de goede prestaties (laag geluidsniveau en goede afzuiging) in een breed assortiment afzuigkappen. Naast de veel verkochte wand afzuigkappen biedt Novy ook eiland modellen, vlakscherm afzuigkappen en inbouw units.
De laatste jaren is daar de plafond afzuigkap bijgekomen en zijn er zelfs downdraft afzuigkappen welke in het aanrecht ingebouwd kan worden. Kortom, naar welk type afzuigkap u ook op zoek bent, Novy kan aan vrijwel al uw wensen invulling geven.


Tip: bekijk ook eens ...

Novy Easy 90 Prestige
Ontdek de Novy Easy 90 Prestige inductie kookplaat met afzuiging
Novy introduceert een nieuwe 90 cm. brede inbouw inductie kookplaat met afzuigkap uitgevoerd met aparte bedieningsknoppen. Dit is niet alleen fraai om naar te kijken, maar ook zeer praktisch in dagelijks gebruik....

Novy introduceert een nieuwe 90 cm. brede inbouw inductie kookplaat met afzuigka...
Lees verder...
NOVY keuken verlichting
De perfecte keuken verlichting van Novy
Met deze verlichting kunt u uw keuken niet alleen goed verlichten, maar ook een stijlvolle en moderne uitstraling creëren. In dit artikel zullen we de verschillende soorten keukenverlichting van Novy bespreken: de Novy Wall, Novy Pendant e...

Met deze verlichting kunt u uw keuken niet alleen goed verlichten, maar ook een ...
Lees verder...
opvolger novy van itho afzuigkap
Welke NOVY afzuigkap is de opvolger van mijn Itho afzuigkap?
Veel Nederlandse keukens zijn uitgevoerd met ITHO afzuigkappen. Een hoogwaardig merk wat jaren geleden als merknaam nog op de Nederlandse markt verkocht werd. De fabrikant toen was het Belgische merk Novy. Tegenwoordig worden de afzuigkappe...

Veel Nederlandse keukens zijn uitgevoerd met ITHO afzuigkappen. Een hoogwaardig ...
Lees verder...
Novy Pureline Frame
Novy Pureline Frame afzuigkap
Ontdek de nieuwe Novy Pureline Frame. Een fraaie modulaire afzuigkap voor boven uw kookeiland waarbij u zelf het design kunt bepalen....

Ontdek de nieuwe Novy Pureline Frame. Een fraaie modulaire afzuigkap voor boven ...
Lees verder...
Nieuwe Novy afzuigkappen in 2020
Nieuwe Novy afzuigkappen in 2020
Ontdek de nieuwe producten en wijzigingen in het assortiment van Novy voor 2020. Interessante toevoegingen waardoor het assortiment nog beter aansluit op de huidige ontwikkelingen in de keuken markt.......

Ontdek de nieuwe producten en wijzigingen in het assortiment van Novy voor 2020....
Lees verder...
novy fusion
Novy Fusion+: inbouw afzuigkap voor bovenkast
Om een afzuigkap nog beter in een bovenkast te integreren is de Novy Fusion Plus ontwikkeld...

Om een afzuigkap nog beter in een bovenkast te integreren is de Novy Fusion Plus...
Lees verder...