13 artikel(en)

13 artikel(en)

Voor- en nadelen van keramisch koken

Indien u kiest voor een keramisch fornuis dan heeft u te maken met spiralen welke verwarmd worden door elektriciteit en zodoende de warmte overdragen op uw pannen. Het rendement van deze vorm van koken ligt aanzienlijk lager dan bij een inductie fornuis, aangezien er veel warmte verloren gaat indien er een kleinere pan op een grotere zone geplaatst wordt. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat een keramische warmtebron iets vertraagd. Indien u melk aan de kook brengt dient u de vermogen regeling al voordat deze kookt laat te zetten. Indien u hiermee te laat bent zal de melk overkoken.

Elektra voorziening

Voor het plaatsen van een keramisch fornuis dient een meerfasen elektra voorziening aanwezig te zijn. Indien u hierover niet beschikt dient u - voor aanschaf van een keramische fornuis - hier rekening mee te houden. Naast een aanpassing in de meterkast dient er een nieuwe 5-aderige kabel getrokken te worden naar het punt waar het fornuis komt te staan. Deze kabel dient vervolgens op een perilex stopcontact te worden gemonteerd, waarop het fornuis vervolgens weer kan worden aangesloten.