1-36 of 111

1-36 of 111

Vaatwassers in diverse uitvoeringen

Een vrijstaande vaatwasser is leverbaar in 45 en 60 cm. breed en kan eenvoudig naast een keuken geplaatst worden. Ook worden vrijstaande vaatwassers steeds vaker tussen twee keukenkasten ingeschoven. Houdt u er dan wel rekening mee dat de plint van de keuken onderbroken dient te worden. Het is dan ook eigenlijk beter om in deze situatie een onderbouw vaatwasser (indien u geen eigen keukenpaneel heeft) of inbouw vaatwasser te kiezen. Bij een inbouw model kunt u het front van uw keuken weer op de deur van de vaatwasser monteren.

Diverse uitvoeringen

Vrijstaande vaatwassers zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Naast de standaard maat van 60 cm. breed en 85 cm. hoog zijn er ook vaatwassers van 45 cm breed en compacte uitvoeringen. Deze compacte modellen zijn 55 cm. breed en kunnen desgewenst op het aanrecht, tafelmodel koelkast e.d. geplaatst worden. De diverse vaatwassers zijn vervolgens weer in allerlei kleuren leverbaar. Wit en roestvrijstaal behoren tot de meest verkochte vrijstaande vaatwassers, maar ook de kleuren zijn steeds meer in opkomst.

Breed aanbod

Omdat ruim 60% van de huishoudens in Nederland over een vaatwasser beschikt, is het voor de bekende merken een belangrijk product. Op het merk Samsung na heeft bijna elk A-merk een goede invulling afwasmachines. Daarbij biedt het Zweedse merk Asko een topproduct aan waarbij vooral de indeling van de korven subliem zijn, is Miele het merk met de bekende zekerheid en ontwikkelaar van de besteklade en zijn de merken Bosch / Siemens de marktleider op de markt van vaatwassers. Indien u een scherper geprijsde vaatwasser wenst dan bieden merken als Bauknecht, Whirlpool, Zanussi, Electrolux en Inventum hier een goede invulling in.

Belangrijke keuzes

Bij de aanschaf van een vaatwasser wordt - naast het design en maatvoering - veelal gekeken naar het geluidsniveau, het energie en water verbruik en de indeling van de binnenzijde. Een vaatwasser met een rvs kuip verdient de voorkeur. Daarnaast zijn flexibel en praktisch indeelbare korven erg belangrijk.

Meest gestelde vragen over inductie fornuizen

Is een vrijstaande vaatwasser volwaardig?
Ja. Een vrijstaande vaatwasser is identiek aan een inbouw. Een vrijstaande vaatwasser heeft een mooi jasje om de binnenkant gekregen.


Wat is een vrijstaande vaatwasser?
Een vrijstaande vaatwasser is een type vaatwasser welke los geplaatst kan worden naast uw keuken. Je hoeft zodoende geen rekening te houden met inbouwmaten of een kastje op te offeren.


Wat is het verschil tussen een inbouw- en vrijstaande vaatwasser?
Een inbouw vaatwasser heeft geen ombouw om zijn behuizing. Hierdoor kan deze perfect ingebouwd worden in je keukenblok. Een vrijstaande vaatwasser heeft wel een ombouw en kan zodoende perfect naast je keukenblok geplaatst worden.


Hoeveel geluid maakt een vrijstaande vaatwasser?
Een vrijstaande vaatwasser maakt gemiddeld 2 decibel meer geluid dan een ingebouwd model. In praktijk is dit een verdubbeling van het geluidsniveau.


Is een vrijstaande vaatwasser een stille vaatwasser>
Nee. Een vrijstaande vaatwasser maakt per definitie meer geluid dan een inbouw model.