Falcon Nexus Steam

Artikel geplaatst op: 21-04-2020
Op zoek naar een fornuis met een echte stoomoven? De nieuwe Falcon Nexus Steam serie heeft het ! Niet alleen toevoegen van stoom bij het bakken, maar een volwaardige stoomoven. Stomen is één van de meest gezonde manieren om je eten te bereiden. Door te stomen blijven niet alleen vitaminen en mineralen beter behouden, de smaak komt ook beter naar voren.

Falcon Nexus fornuizen met volwaardige stoomoven


Maar kun je alles stomen?

Eigenlijk geldt de regel: alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Hoewel je waarschijnlijk direct aan groenten als rijst en aardappels denkt kun je ook vlees, vis, gevogelte en zelfs schaal- en schelpdieren heel goed stomen. Maar ook bijvoorbeeld couscous kun je stomen.

Door deze brede toepassing en de stijgende bekendheid van de voordelen van stomen wordt deze bereidingswijze steeds populairder. Een ontwikkeling waar ook de ingenieurs van Falcon mee aan de slag moesten. Daarom is het nieuwste fornuis van Falcon, de Nexus Steam, uitgerust met een volwaardige combi stoomoven. En daar zit het grote onderscheid van dit fornuis ten opzichte van de concurrentie: niet alleen de toevoeging van stoom bij de ovenfuncties, maar echt een volwaardige stoomoven waar u ook apart in kunt stomen.Voordelen van de Nexus Steam

Het fornuis heeft een volledige roestvrijstalen stoomoven met een inhoud van 35 liter, waarin de stoom onder druk wordt geïnjecteerd. Naast de stoomoven worden er diverse accessoirse voor het stomen standaard meegeleverd. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter waarmee u 1 uur achtereen kunt stomen.

Met de elektronische touch bediening kan programma, temperatuur en de duur van stomen bepaald worden. Daarbij kunt u de temperatuur zelfs per graad nauwkeurig instellen. Naast 3 vaste programma’s is de stoomoven ook uitermate geschikt voor sous vide. Na gebruik van de oven is de binnenkant heel eenvoudig en gemakkelijk te reinigen. Dit fornuis is een prachtige toevoeging aan het al zo’n breed programma Falcon fornuizen.

2 artikel(en)