Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 74

1-16 of 74

Wat is een echte Amerikaanse koelkast?

Zowel een Amerikaanse koelkast als een side-by-side koelkast is vaak uitgevoerd met vriesgedeelte links en koelgedeelte rechts. Echter is er een belangrijk onderscheid tussen deze twee soorten. Een Amerikaanse koelkast - het woord zegt het al, deze komt uit Amerika - heeft een andere constructie welke zwaarder is uitgevoerd en technisch afwijkend is.

Zo heeft een echte Amerikaanse koelkast bijna geen temperatuur schommelingen, terwijl dit bij een side-by-side model wel eens op kan lopen tot een aantal graden verschil. U zult begrijpen dat dit de kwaliteit van uw levensmiddelen niet ten goede komt. Daarnaast is de binnenzijde van een Amerikaan veel sterker dan bij een side-by-side model. Dit kunt u simpelweg zelf ervaren door bijvoorbeeld de vakken in de binnendeur van een Amerikaanse koelkast te vergelijken met een side-by-side model. Meer informatie over de verschillen tussen beide vindt u in het artikel "Verschil tussen Amerikaanse en Koreaanse koelkast".

ioMabe

Er zijn tegenwoordig nog maar een paar merken die een echte Amerikaanse koelkast aanbieden. Naast de General Electric is hier sinds enkele jaren het merk ioMabe aan toegevoerd. Deze fabrikant produceert een aantal modellen voor het label "General Electric", maar voert sinds kort in Europa ook een assortiment Amerikaanse koelkasten onder hun eigen naam. Beide merken komen zodoende op diverse punten dan ook overeen met elkaar.

Een Amerikaan kopen

Heeft u er altijd al van gedroomd om een Amerikaanse koelkast in huis te hebben? Een Amerikaanse koelkast heeft twee aparte deuren: één voor het vriesvak en één voor het koelvak. Met een dubbeldeurs koelkast haalt u dus een geweldige capaciteit in huis. U zult nooit meer ruimte tekortkomen met een American koelkast.
Een Amerikaanse koelkast onderscheidt zich van een traditionele side-by-side koelkast doordat deze een robuuster ontwerp heeft en ook minder temperatuurschommelingen toelaat. Wilt u een nieuwe koelkast kopen en heeft u hoge eisen wat betreft kwaliteit, dan is een Amerikaanse ijskast de passende keuze.

De beste Amerikaanse koelkasten

Een Amerikaanse koelkast kan zowel een inbouw koelkast als een vrijstaande variant zijn. Wat precies de beste Amerikaanse koelkast is, is mede daarom lastig om te zeggen. Het is geheel afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Op deschouwwitgoed.nl vindt u in ieder geval een ruim aanbod aan mooie kleuren, opties en specificaties.
Op het gebied van Amerikaanse koelkasten leveren wij alleen toonaangevende merken. Zo zijn de merken ioMabe en General Electric op dit moment de marktleiders en gezien de hoge kwaliteit verwachten we dat dit zo gaat blijven. Vergelijk zelf de verschillende koelkasten en bepaal uw favoriet.

Wilt u een betaalbare koelkast die zich in klasse en mogelijkheden onderscheidt van andere? Voor iedere specifieke wens hebben wij een aantrekkelijke Amerikaanse koelkast aanbieding klaarstaan. Neem bijvoorbeelde de ioMabe ORGS2DFF SS. Dit is een roestvrijstalen uitvoering voorzien van een ijsdispenser voor rond de 2000 euro. Desgewenst kunt u hier tegen een meerprijs lange roestvrijstalen stanggrepen op laten monteren. Als specialisten op het gebied van witgoed weten we precies aan welke eisen onze koelkasten moeten voldoen.

Vragen? Meer informatie?

Heeft u vragen over hoe het inbouwen van een Amerikaanse koelkast in zijn werk gaat? Of bent u benieuwd naar de doorsnee Amerikaanse koelkast afmetingen? Als u er met behulp van de vergelijkingstool en productbeschrijvingen nog niet uitkomt, kunt u altijd met ons chatten, of mailen via info@deschouwwitgoed.nl. Is alles duidelijk, dan kunt u eenvoudig een koelkast bestellen door deze te selecteren.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke amerikaanse koelkast u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Verschillende bekledingen

Verschillende bekledingen van Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkasten van ioMabe en General Electric zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Vanuit Amerika worden deze koelkasten in het zwart of in het roestvrijstaal geleverd. Deze is herkenbaar door de afgeronde hoeken.

In Nederland worden de koelkasten opnieuw bekleed in verschillende uitvoeringen: met strakke vlakke bekleding, rechte hoeken, fraaie lange grepen en bijpassende plint. Sinds enkele jaren zijn hierbij ook uitvoeringen met poedercoating in diverse kleuren aan toegevoegd.

Extra diepe Amerikaanse koelkast

De standaard Amerikaans koeklast heeft een corpusdiepte (= diepte zonder deuren) van 60/61 centimeter. Er zijn echter ook diepere modellen met nog meer inhoud leverbaar. Deze hebben een corpusdiepte van 72 centimeter.

Uitvoering zonder ijsblokjes
Afwijkend is verder het model zonder ijsdispenser en ijsmaker. Deze uitvoering heeft meer netto inhoud in het vriesgedeelte en is nog strakker in design.

Drie verschillende series

In het assortiment Amerikaanse koelkasten van ioMabe en General Electric wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende series, welke voornamelijk verschillen in het interieur en functionaliteit:

Verschil tussen een Amerikaanse en Koreaanse koelkast

Steeds meer merken ontwikkelen een koelkast met vriesgedeelte links en koelgedeelte rechts. Deze zijn in kwaliteit, koeltechniek en degelijkheid echter aanzienlijk verschillend ten opzichte van een échte Amerikaanse koelkast.

Denk hierbij aan de gebruikte materialen in het interieur, de constantere temperatuur en luchtvochtigheid in het koelgedeelte, de verschillende zones voor het langer bewaren van groente, fruit, vlees en vis en de mogelijkheid van het inbouwen van een échte Amerikaan.

Meer info: Verschil Amerikaanse en Koreaanse side-by-side koelkast

Wist u dat...

1. Een échte Amerikaanse koelkast in een nis geschoven kan worden c.q. ingebouwd kan worden? Dit is mogelijk door de geforceerde afvoer van warme lucht en het aanzuigen van verse lucht via de plint

2. Een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine altijd op een vast waterpunt diet te worden aangesloten? Het slangetje hiervoor is echter heel dun en lang, dus kan ook in een plint weggewerkt worden.

3. Een echte Amerikaanse koelkast volledig tegen de achtermuur geplaatst mag worden?