1-36 of 87

1-36 of 87

Als het gaat om koelkasten, is niets zo populair als de Amerikaanse koelkast. Deze ijskoude reuzen bieden niet alleen veel inhoud en ruimte, maar zijn ook verkrijgbaar in allerlei designs en stijlen, waaronder roestvrijstaal. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een Amerikaanse koelkast precies inhoudt, en waarom het wellicht de ideale keuze is voor uw huishouden.

Wat is een echte Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is een koelkast met twee deuren die naast elkaar gemonteerd zijn. Dit type koelkast wordt ook wel een 'side-by-side' koelkast genoemd. Zowel een Amerikaanse koelkast als een side-by-side koelkast is vaak uitgevoerd met vriesgedeelte links en koelgedeelte rechts.
Echter is er een belangrijk onderscheid tussen deze twee soorten. Een Amerikaanse koelkast - het woord zegt het al, deze komt uit Amerika - heeft een andere constructie welke zwaarder is uitgevoerd en technisch afwijkend is. Het grootste voordeel van deze koelkast is dat hij aanzienlijk meer ruimte biedt dan een traditionele koelkast, vooral omdat het vriesgedeelte zich aan de andere kant bevindt.

Zo heeft een echte Amerikaanse koelkast bijna geen temperatuur schommelingen, terwijl dit bij een side-by-side model wel eens op kan lopen tot een aantal graden verschil. U zult begrijpen dat dit de kwaliteit van uw levensmiddelen niet ten goede komt. Daarnaast is de binnenzijde van een Amerikaan veel sterker dan bij een side-by-side model. Dit kunt u simpelweg zelf ervaren door bijvoorbeeld de vakken in de binnendeur van een Amerikaanse koelkast te vergelijken met een side-by-side model. Meer informatie over de verschillen tussen beide vindt u in het artikel "Verschil tussen Amerikaanse en Koreaanse koelkast".

Hoeveel inhoud heeft een typische Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten variëren in grootte, maar de meeste hebben een inhoud van minstens 500 liter. Dit maakt ze ideaal voor grotere gezinnen of mensen die vaak gasten over de vloer krijgen. Er zijn zelfs modellen beschikbaar die een inhoud van meer dan 800 liter bieden, mocht u nog meer ruimte nodig hebben.

Waarom zou u moeten kiezen voor een Amerikaanse koelkast met een NoFrost-systeem?

Een van de grootste voordelen van het bezitten van een Amerikaanse koelkast is dat deze beschikt over een vriesgedeelte met een NoFrost-systeem. Dit systeem voorkomt ijsvorming en zorgt ervoor dat uw voedsel langer vers blijft en beter smaakt. Bovendien hoeft u nooit meer te ontdooien, wat weer tijd en moeite spaart.

Icemaker en ijsblokjesdispenser

Als u graag cocktails of frisdrank drinkt, dan kunt u niet zonder ijsblokjes. Bij Amerikaanse koelkasten wordt vaak standaard een icemaker en ijsblokjesdispenser meegeleverd, waarmee u altijd verse ijsblokjes bij de hand heeft. Dit is vooral handig tijdens warme zomeravonden of feestjes.

Een Amerikaan kopen

Heeft u er altijd al van gedroomd om een Amerikaanse koelkast in huis te hebben? Een Amerikaanse koelkast heeft twee aparte deuren: één voor het vriesvak en één voor het koelvak. Met een dubbeldeurs koelkast haalt u dus een geweldige capaciteit in huis. U zult nooit meer ruimte tekortkomen met een American koelkast.
Een Amerikaanse koelkast onderscheidt zich van een traditionele side-by-side koelkast doordat deze een robuuster ontwerp heeft en ook minder temperatuurschommelingen toelaat. Wilt u een nieuwe koelkast kopen en heeft u hoge eisen wat betreft kwaliteit, dan is een Amerikaanse ijskast de passende keuze.

Is een Amerikaanse koelkast de juiste keuze voor mij?

Amerikaanse koelkasten zijn ideaal voor mensen die veel ruimte nodig hebben en/of regelmatig gasten over de vloer krijgen. Mocht u echter in een kleiner huishouden wonen, dan is een traditionele koelkast logischerwijs een betere keuze.

De beste Amerikaanse koelkasten

Een Amerikaanse koelkast kan zowel een inbouw koelkast als een vrijstaande variant zijn. Wat precies de beste Amerikaanse koelkast is, is mede daarom lastig om te zeggen. Het is geheel afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Op deschouwwitgoed.nl vindt u in ieder geval een ruim aanbod aan mooie kleuren, opties en specificaties.
Op het gebied van Amerikaanse koelkasten leveren wij alleen toonaangevende merken. Zo is het merk ioMabe op dit moment de marktleider en gezien de hoge kwaliteit verwachten we dat dit zo gaat blijven. Vergelijk zelf de verschillende koelkasten en bepaal uw favoriet.

Vragen? Meer informatie?

Heeft u vragen over hoe het inbouwen van een Amerikaanse koelkast in zijn werk gaat? Of bent u benieuwd naar de doorsnee Amerikaanse koelkast afmetingen? Als u er met behulp van de vergelijkingstool en product beschrijvingen nog niet uitkomt, kunt u altijd met ons chatten, of mailen via info@deschouwwitgoed.nl. Is alles duidelijk, dan kunt u eenvoudig een koelkast bestellen door deze te selecteren.

Meest gestelde vragen over Amerikaanse koelkastenZijn er ook Amerikaanse koelkasten beschikbaar in andere materialen dan roestvrijstaal?
Ja, Amerikaanse koelkasten zijn ook verkrijgbaar in andere materialen zoals wit of zwart.


Kan ik een Amerikaanse koelkast ook laten aansluiten op de waterleiding voor verse ijsblokjes?
Ja, veel Amerikaanse koelkasten kunnen worden aangesloten op de waterleiding voor constante toevoer van verse ijsblokjes.


Is een Amerikaanse koelkast duurder dan een traditionele koelkast?
Over het algemeen ja, gezien het feit dat Amerikaanse koelkasten meer functies en inhoud bieden. Echter, het is zeker het overwegen waard gezien het gemak en de voordelen die het biedt