Overzicht van accessoires op SMEG fornuizen

Artikel geplaatst op: 02-11-2015 | update datum: 13-12-2018
Smeg heeft een breed aanbod accessoires voor haar fornuizen
Smeg heeft een groot assortiment fornuizen waarvoor ook diverse accessoires verkrijgbaar zijn. In onze webshop vindt u in de linker kolom een overzicht van de geadviseerde accessoires bij het specifieke fornuis. In onderstaand overzicht vindt u echter nog een toelichting en uitleg over deze accessoires.

Maak uw keuze:

Met een plint welke onder de ovenlade bevestigd kan worden sluit u de open ruimte af

(Verhoogde) Plint

Bij de topserie van Smeg (dit zijn de Opera fornuizen waarbij de typenummers met CS- beginnen) is het mogelijk om de ruimte onder de laden 'dicht' te maken door middel van een plint. Voor deze optie zijn diverse kleuren te verkrijgen welke bijpassend bij de verschillende fornuizen zijn (roestvrijstaal, antraciet, zwart e.d.) Logischerwijs zijn deze plinten in diverse breedtematen verkrijgbaar afhankelijk van de breedte van uw fornuis. Houdt u hier dus rekening mee.

In combinatie met de verhogingsset van 10 cm. heeft Smeg speciale verhoogde plinten beschikbaar. Deze verhoogde plinten kunnen dus alleen in combinatie met de 10 cm. verhogingssets gebruikt worden en zijn tevens weer in diverse kleuren / breedtematen verkrijgbaar.

Bekijk Smeg verhoging sets / plinten


Met een opvulstrip kan het fornuis geplaatst worden in een aanrecht van 70 cm. diep

Opvulstrip voor tussenbouw in 70 cm diepe werkbladen

Voor de Opera fornuizen van Smeg waarbij het typenummer met CS- begint zijn speciale opvulstrips verkrijgbaar. Deze sets kunnen bevestigd worden aan de achterzijde van het fornuis en bieden de mogelijkheid om dit fornuis tussen een 70 cm. diep aanrecht te monteren.

Bekijk Smeg opvulstrips


Met een verhogingsset of verhoogde poten kan het fornuis op de gewenste hoogte afgesteld worden

Verhogingsset / verhoogde poten

Een Smeg fornuis welke voorzien is van 4 telescopische poten biedt u de mogelijkheid om een aantal centimeter in hoogte te verstellen. U dient hiervoor simpelweg de poten in- of uit te draaien. Op de maattekening welke bij elk fornuis wordt weergegeven vindt u de bandbreedte waarin u het fornuis in hoogte kunt verstellen. Desgewenst is het mogelijk om de verhogingsset KITH95 bij te bestellen waarna u het fornuis tot een hoogte van 97-98 cm. kunt u stellen.

Voor de Opera serie en de Victoria serie heeft u een andere mogelijkheid voor verstellen. Bij deze fornuizen loopt de zijwand van het fornuis helemaal door naar beneden. Als u deze fornuizen wilt verhogen zult u de specifieke verhogingsset mee moeten bestellen. Deze sets zijn verkrijgbaar in 2, 3, 4, 5 of 10 cm. hoogte.

Bekijk Smeg verhoging sets / plinten


Maak de set compleet met plaatsing van een achterwand / rugwand boven het fornuis

Achterwand

Voor alle fornuizen van Smeg is een achterwand verkrijgbaar. Deze achterwand sluit aan op het fornuis en het is dus wederom belangrijk dat u de juiste achterwand boven het fornuis plaatst. Temeer ook omdat de warmteafvoer van de oven via een luchtsluis systeem welke in de achterwand verwerkt zit wordt doorgevoerd. Dit is ook de reden dat de achterwand niet helemaal plat is.
In de linker kolom op de website vindt u het geschikte typenummer van het achterwand welke met het fornuis gecombineerd kan worden.

Bekijk Smeg achterwanden


Bij vrijwel elk fornuis is een bijpassende afzuigkap verkrijgbaar.

Afzuigkap

Smeg beschikt over een breed assortiment afzuigkappen welke bestaat uit allerlei soorten modellen. Zo heeft Smeg wandmodellen afzuigkappen, speciale eiland modellen geschikt voor montage aan het plafond, inbouw afzuigkappen, vlakscherm modellen en geintegreerde varianten. Bij fornuizen wordt echter het meest gebruik gemaakt van wandmodellen of - indien het fornuis in een kookeiland geplaatst wordt - een eiland model. Mocht u een houten schouw timmeren boven uw fornuis dan wordt een inbouw unit geadviseerd.

Bekijk Smeg afzuigkappen


Ideaal voor de echte kookliefhebber: de gietijzeren grillplaat

Gietijzeren grillplaat

Smeg heeft vijf gietijzeren grilplaten in het assortiment te weten de PARMA; de PARMA XL en de BB3679. Daarnaast zijn er voor de Opera fornuizen de GO120 beschikbaar en voor de Vicotria en Opera fornuizen de GC120.

Alle grillplaten zijn gemaakt van gietijzer wat bij uitstek warmtevast is en daarnaast ook een hoge warmte geleiding heeft. U heeft dus een zeer goede verdeling van de warmte wat de bereiding ten goede komt.

Bekijk Smeg grillplaten


Met een plint welke onder de ovenlade bevestigd kan worden sluit u de open ruimte af

Teppanyaki bakplaat

Naast de gietijzeren grilplaten heeft Smeg ook nog 3 roestvrijstalen bakplaten. Deze tepan yaki bakplaten zijn bij uitstek geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente e.d. Groot voordeel van deze Japanse manier van bereiding is het schoonmaken en de bredere mogelijkheden welke u met deze platen heeft. Houdt u er rekening mee dat de PPX6090 geschikt is voor de SNL- en DS- serie; de TBX6090 voor de C-serie en de TPKX voor de topserie (Opera fornuizen waarbij het typenummer met CS- begint).

Bekijk Smeg teppanyaki bakplaten


Met een plint welke onder de ovenlade bevestigd kan worden sluit u de open ruimte af

Pizzasteen

Pizzastenen kunnen geplaatst worden in de oven. Smeg heeft hiervoor een ronde en een vierkante pizzasteen beschikbaar. Beide modellen zijn universeel. Houdt u er rekening mee dat een pizzasteen niet gebruikt kan worden in een gasoven, een stoomoven of een (combi)magnetron.

Voor de pizzastenen zijn diverse accessoires beschikbaar: de PALPZ pizzaschep en de SUPR (houder t.b.v. ronde pizzasteen).

Bekijk Smeg pizzastenen


Met een plint welke onder de ovenlade bevestigd kan worden sluit u de open ruimte af

Wokring

Voor de plaatsing van een wok met een ronde onderzijde heeft Smeg een universele wokring in het programma welke geschikt is voor plaatsing op alle fornuizen en gas kookplaten. Tevens kunt u deze wokring gebruiken in combinatie met een wadjang (voor meer stabiliteit).

Bekijk Smeg wokringen


Met een plint welke onder de ovenlade bevestigd kan worden sluit u de open ruimte af

Telescopische geleiders

In de oven kunt u telescopische geleiders plaatsen. Smeg heeft hier 4 modellen voor beschikbaar dus het is belangrijk dat u het juiste model geleiders voor uw oven of fornuis besteld. Met telescopische geleiders heeft u het voordeel dat de bakplaat en rooster eenvoudig uit de oven te halen is.

Bekijk Smeg telescopische geleiders


Met een plint welke onder de ovenlade bevestigd kan worden sluit u de open ruimte af

Schoonmaak middel

Smeg beschikt over een groot assortiment reinigingsmiddel voor het schoonmaken en onderhouden van hun apparaten. Denk bijvoorbeeld aan specifieke roestvrijstaal reiniger, oven reiniger maar ook speciaal door Smeg ontwikkelde hardnekkige reiniger voor vlekken om de branders.

Bekijk Smeg reinigingsmiddel

1-36 of 194

Nieuws berichten:

€ 150,- cashback op Smeg FAB32 koelkast
€ 150,- cashback op Smeg FAB32 retro koelkast
Ontvang 150,- euro cashback bij aankoop van een SMEG FAB32 retro jaren '50 koelkast (actieperiode 25 maart t/m 5 mei 2024)...

Ontvang 150,- euro cashback bij aankoop van een SMEG FAB32 retro jaren '50 koelk...
Lees verder...
demonteren smeg oven deur
How to: demonteren ovendeur van Smeg 90 cm. fornuis
Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten hoe een ovendeur van een Smeg fornuis gedemonteerd kan worden. Soms voor het schoonmaken van de ruiten en soms voor vervanging. ...

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten hoe een ovendeur van een Smeg fornui...
Lees verder...
Smeg inductie fornuis CG90IX9-1
Betaalbaar Smeg inductie fornuis CG90IX9-1
Smeg introduceert een betaalbaar 90 cm brede inductie fornuis. Dit roestvrijstalen design fornuis heeft 5 inductie zones en een multifunctionele oven....

Smeg introduceert een betaalbaar 90 cm brede inductie fornuis. Dit roestvrijstal...
Lees verder...
Koop het perfecte Smeg fornuis
Koop het Smeg fornuis welke het beste bij u past
Bekijk de koopgids van Smeg welke het eenvoudiger maakt het juiste fornuis te kiezen. Met uitleg over het assortiment en de verschillende functies....

Bekijk de koopgids van Smeg welke het eenvoudiger maakt het juiste fornuis te ki...
Lees verder...
fornuis aansluiten
Hoe sluit u een SMEG fornuis aan? Bekijk de uitleg
Sluit eenvoudig en veilig uw Smeg gasfornuis aan met onze overzichtelijke uitleg. Met bijgevoegde foto's en uitleg over benodigd gereedschap....

Sluit eenvoudig en veilig uw Smeg gasfornuis aan met onze overzichtelijke uitleg...
Lees verder...
smeg tr4110 fornuis
Smeg TR4110 fornuis nu ook in zilvermetalic
SMEG introduceerde in 2012 een volledig nieuw assortiment fornuizen van 110 cm. breed. Deze serie heeft een klassiek landelijke uitstraling en was leverbaar in de kleuren crème en zwart....

SMEG introduceerde in 2012 een volledig nieuw assortiment fornuizen van 110 cm. ...
Lees verder...