1-36 of 52

1-36 of 52

De voordelen van een keramische kookplaat

Een keramische kookplaat is eigenlijk een elektrische kookplaat uitgevoerd met een glasplaat. Groot voordeel van hiervan is de eenvoudige reiniging van de glasplaat en - naast draaiknop bediening - de mogelijkheid van tiptoets bediening. Dit biedt eveneens de mogelijkheid voor een timer functie. De luxere keramische kookplaten zijn tevens uitgevoerd met uitbreidbare zones. Daarbij kan een zone rechtsvoor bijvoorbeeld beschikken over een kleine en een grotere ring. Indien gewenst kunt u één van de twee ringen selecteren en zodoende op basis van de grootte van de pan de gewenste keuze maken. Praktisch verder is de mogelijkheid van een warmhoudzone.

Veiligheid bij een keramische kookplaat

Omdat de zones bij keramisch koken erg heet kunnen worden zijn vrijwel alle modellen uitgevoerd met restwarmte indicatie. Door middel van een lampje wordt weergegeven welke zone - na afloop van het kookproces - nog restwarmte heeft.

De inductie kookplaat als veiliger en zuiniger alternatief

Ten opzichte van een keramische kookplaat biedt een inductie kookplaat een veiliger en zuiniger alternatief. Deze kookplaat heeft alleen warmte overdracht als de pan op de zone staat en is daarmee veiliger in gebruik. Daarnaast is inductie sneller regelbaar en heeft deze een lager energieverbruik.