Inductie kookplaat met afzuiging

TIP: Bekijk hier onze bijpassende producten...TIP: Bekijk hier onze blog artikelen...

1-36 of 139

1-36 of 139

Kookeilanden

Veel keukens zijn uitgevoerd met een kookeiland in het midden. Dit zorgt niet alleen voor een strak beeld, maar is ook nog eens zeer praktisch in gebruik. Het open karakter van de ruimte wordt hierbij extra benadrukt indien er boven het kookgedeelte geen grote afzuigkap hangt. Reeds enkele jaren geleden is de plafond afzuigkap hiervoor ontwikkeld, maar hiervoor dient wel een verlaagd plafond aanwezig te zijn danwel gemaakt kunnen worden. Indien deze mogelijkheid er niet is, is de inductie kookplaat met downdraft afzuigkap een zeer interessant alternatief.

Afzuiging bij een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Bij deze combi kookplaat-afzuigkap bevindt zich een geïntegreerde afzuigkap in het midden van het kookgedeelte. Na inschakeling komt deze unit omhoog en zal deze - door de korte afstand op het kookvlak - voor een directe afzuiging zorgen. De aangezogen lucht dient vervolgens via de afvoer in het keukenkast weggeleid te worden. Indien mogelijk zou deze naar buiten toe afgezogen kunnen worden, maar vaker wordt er gekozen voor een recirculatie oplossing. Hierbij wordt de lucht van vet en geur ontdaan, waarna deze weer teruggeblazen wordt in dezelfde ruimte. Zodoende hoeft er geen kanaal naar buiten toe te worden aangesloten.

Keukens zonder bovenkasten

Bij moderne keukens wordt - voor het open karakter - steeds meer gewerkt met keukens zonder bovenkasten. Mede door deze ontwikkeling is ook een afzuigkap boven het kookgedeelte minder gewenst. De kookplaat met geïntegreerde afzuigkap is hierbij een perfecte oplossing. Doordat het afzuiggedeelte in het midden van de kookplaat zit wordt een optimale afzuiging behaald.

Voordelen t.o.v. een aparte kookplaat en een aparte afzuigkap

Het 2-in-1 systeem met een geïntegreerde afzuigkap zorgt niet alleen voor een veel betere afzuiging, (de afzuigkap zit immers in het midden van alle zones en niet - zoals bij een aparte downdraft afzuigkap - aan de achterzijde van de kookplaat) maar ook voor ruimte besparing. Indien u een aparte downdraft afzuigkap achter een kookplaat wil plaatsen, dient u te beschikken over een aanrecht van 70 centimeter diep. Een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging heeft de gewone standaard maten, waardoor deze ook in een standaard 60 cm diep aanrechtblad geplaatst kan worden.