Wasmachine

TIP: Bekijk hier onze bijpassende producten...TIP: Bekijk hier onze blog artikelen...

1-36 of 213

1-36 of 213

Ontdek de wasmachine welke het best bij u past

Een wasmachine is essentieel in een huishouden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe wasmachine zijn er een aantal zaken die van belang zijn zoals: het vulgewicht, het energieverbruik en de wasprogramma’s. Daarnaast dient uw vuile was natuurlijk goed schoon te worden. Naast deze specificaties is het ook belangrijk om rekening te houden met plek waar de wasautomaat geplaatst wordt. Zo dient een wasmachine bij plaatsing op een verdieping over een waterbeveiliging te beschikken.

Een goede wasmachine staat bekend om de volgende kenmerken:
  • Wast goed
  • Is zuinig met energie en water
  • Heeft een hoog toerental

Voorlader of bovenlader wasautomaat

De eerste en vaak belangrijke keuze is de keuze tussen een bovenlader en voorlader wasmachine. Een bovenlader is erg praktisch met plaatsen aangezien deze minder breed is dan een voorlader. In ons assortiment vindt u ook inbouw wasautomaten en dit zijn altijd voorladers. Ook de handigheid van het in- en uitladen kan een reden zijn om te kiezen voor een bovenlader. U hoeft dan namelijk niet steeds te bukken. Een voorlader heeft het voordeel dat er minder water wordt gebruikt en dat een wasdroger vaak bovenop de wasmachine kan worden geplaatst. Dit bespaart ruimte. Het hangt uiteraard van uw persoonlijke situatie af of dit belangrijk voor u is.

Inbouwwasmachine

Er zijn ook enkele machines die volledig in de keuken zijn in te bouwen met een keukenfront aangepast aan uw keuken. Het grote voordeel van de voorlader is dat deze minder water verbruikt dan de bovenlader en ook heeft de voorlader het voordeel dat er vaak een wasdroger bovenop kan worden geplaatst. Dit is niet bij alle wasautomaten en wasdrogers mogelijk.

Het energieverbruik

Het energieverbruik wordt sinds 1 maart 2021 weer aangegeven met de cijfers A tot en met G. Daarbij is G het minst energiezuinig en A het meest energiezuinig. U kunt deze informatie terug onder andere terugvinden op het energielabel welke u zowel op onze website als in onze winkel op vrijwel alle apparaten kunt vinden.

Diverse wasprogramma’s

Veel wasmachines zijn voorzien van een kort programma of een opfrisprogramma. Hiermee frist u snel en eenvoudig bijvoorbeeld rokerige kleding mee op. Ook kledingstukken die maar één keer gedragen zijn kunt u zo handig opfrissen. Grote vlekken zijn met een opfrisprogramma niet te verwijderen. Ook zijn er wasautomaten die een apart programma hebben voor de handwas. Deze hoeft u dan niet meer met de hand te doen. Bovendien bestaan er speciale wolprogramma’s op de meeste machines, waarvan sommige zelfs zijn uitgerust met een speciale wolkorf. Verder zijn er wasprogramma’s voor hele vieze kleding door sport of speciaal voor lingerie, gordijnen of overhemden bijvoorbeeld.

Hoe bepaal ik welke wasmachine ik het beste kan kopen

Om u te helpen met de keuze voor de juiste wasautomaat kunt u simpelweg de antwoorden van onderstaande vragen in de linker kolom ingeven om zodoende de voor u meest geschikte machines te bepalen:

  • Vulgewicht van de trommel - Hoe vaak wast u per week? Bent u iemand die hoofdzakelijk met volle trommels wast of kiest u er juist voor om rood bij rood en zwart bij zwart te wassen waardoor u vaak niet meer dan 2 tot 3 kg wasgoed heeft? Het meest effectief en zuinig wast u met een volle trommel. Waar vroeger een 5 - 6 kg. trommel normaal was, is nu 8 kg. de standaard. Wat u dus vroeger met 3 volle trommels ( 3 x 5 kg.) moest wassen, zou tegenwoordig met 2 wassen volstaan (2 x 8 kg). Dit bespaart tijd en energie.
  • Toerental - Hoe hoger het aantal toeren hoe droger uw wasgoed uit de machine komt. Zeker als u veel gebruik maakt van een droger kunt u met een hoger toerental dus energie en geld besparen doordat u wasdroger minder lang hoeft te draaien.
  • Merk - Het bepalen van het juiste merk is niet simpelweg met een vraag te bepalen. Wel geldt hierbij eigenlijk hetzelfde als bij de keuze van een nieuwe auto. Hoe meer kilometers u maakt, hoe beter u voor een degelijker merk kunt kiezen. Deze regel geldt ook voor een wasmachine. Wast u gemiddeld (2 a 3 keer per week) dan volstaat een goede middenklasser. Maar bij meer wassen in de week adviseren wij u voor een degelijker merk te kiezen.
  • Waterbeveiliging - Komt uw machine op een verdieping te staan of op een plek waar u bij eventuele water overlast grote problemen zult krijgen? Kies dan voor een wasmachine met een waterbeveiliging. Dankzij een goed beveiligingssysteem.
  • Houten vloer - Bij plaatsing op een instabiele houten vloer dient u een Asko wasmachine met de juiste schokbreker constructie te kiezen.

Wasmachine kopen bij De Schouw Witgoed

Bij De Schouw Witgoed vindt u diverse wasautomaten van verschillende topmerken zoals Miele, Bosch, Siemens en AEG wasmachines. Bekijkt u eens rustig op uw gemak al onze wasmachines en zoek een mooie uit. Wij leveren gratis door heel Nederland en de levertijd is slechts 2 tot 7 werkdagen. Meer informatie over wasmachines vindt u op de pagina van Wikipedia.

Aanbiedingen van wasmachines

Ook wanneer u op zoek bent naar een goede wasmachine aanbieding, bent u bij De Schouw Witgoed aan het juiste adres. Op onze website vindt u namelijk een diversiteit aan goedkope wasmachines die u eenvoudig en snel met elkaar kunt vergelijken. Handig, want elk type wasmachine heeft zo zijn eigen specifieke voordelen.
Zoekt u bijvoorbeeld een voorlader wasmachine of een bovenlader wasmachine? Voorlader wasmachines zijn zeer populair bij de Nederlandse consument, terwijl bovenlader wasmachines dankzij de geringe afmetingen gemakkelijk zijn te plaatsen. De beste wasmachine is dan ook het apparaat dat perfect aansluit op uw persoonlijke situatie.

Wasmachines vergelijken: AEG, Bosch, Siemens, Whirlpool of Zanussi?

Wanneer u overweegt een wasmachine te kopen, wilt u uiteraard zoveel mogelijk keuzemogelijkheden hebben. In onze webwinkel kunt u daarom kiezen uit een breed scala aan gerenommeerde merken. Of u nu een Bosch wasmachine, een AEG wasmachine of een Siemens wasmachine wilt: De Schouw Witgoed biedt u de allerbeste modellen tegen een lage prijs. De linker kolom op deze pagina maakt het ook nog eens bijzonder eenvoudig om alle verschillende wasmachines met elkaar te vergelijken. Kies hier bijvoorbeeld het gewenste soort wasmachine. Gaat u voor een hoog gebruikscomfort? In dat geval kunnen wij u een veelzijdige was-droogcombinatie aanbevelen.

De beste wasmachine kopen

Wij bewijzen dat een goedkope wasmachine toch van uitermate hoge kwaliteit kan zijn. Zo kan uit ons sorteersysteem zomaar blijken dat de beste koop voor u de Bosch WGG24409NL wasmachine is. Deze scherp geprijsde wasmachine kwam namelijk als een van de beste wasmachines uit een recente test van de Consumentenbond.

Het meest verkocht op onze website is de AEG LWR9716C6. Deze multifunctionele was-droogcombinatie kan rekenen op uitstekende reviews van klanten en onderscheidt zich door zijn uitgebreide functionaliteiten. Heeft u een vraag over een van onze goedkope wasmachines? Mail dan naar info@deschouwwitgoed.nl of bel naar 035-6918115.


Veel gestelde vragen bij het kopen van een wasmachineWaar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine?
Een wasmachine is misschien wel één van de meest ingewikkelde witgoed apparaten om te kopen. Naast kwaliteit en specificaties zijn er namelijk een groot aantal andere zaken waar u rekening mee dient te houden, maar waar u niet zo snel aan zult denken. Denk hierbij aan de plek waar de machine komt te staan, het type ondervloer, de aansluiting, het geluidsniveau e.d. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden.

Voor uitgebreide verwijzen wij u naar het blog artikel aandachtspunten waar u op moet letten voordat u een nieuwe wasmachine koopt.


Vind in 3 stappen de juiste wasmachine
Omdat u beste wel een aantal jaar met een wasmachine doet is het van groot belang dat de nieuwe wasmachine goed bij uw situatie past. Want een gezin met kinderen vraagt om een heel ander type wasmachine dan een 2-persoons huishoudens. En bij plaatsing van een wasmachine op een houten vloer heeft u weer een heel ander model nodig dan bij een wasmachine in de kelder. Kortom, hoe kunt u eenvoudig de juiste wasmachine vinden?

Begin direct en volgt het stappenplan voor het kopen van de juiste wasmachine.


Hoe bespaar ik energie met mijn wasmachine
Waar de wasdroger de meeste stroom verbruik, daar staat de wasmachine meestal een stuk vaker aan. Goed dus om bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine ook te kijken naar het energieverbruik. Want wist u dat hier veel verschil in zit? En dat het ook mogelijk is om met uw huidige wasmachine energie te besparen?

Voor uitgebreide verwijzen wij u naar het blog artikel energiezuinige wasmachines en energie besparen met uw wasmachine.