Onderbouw vaatwasser

TIP: Bekijk hier onze bijpassende producten...TIP: Bekijk hier onze blog artikelen...

36 artikel(en)

36 artikel(en)

Een onderbouw vaatwasser met wit of roestvrijstaal front

Een onderbouw vaatwasser is eigenlijk een soort inbouw vaatwasser, maar dan uitgevoerd met een volledig witte of roestvrijstaal front. Daarmee is deze vaatwasser een oplossing voor de moderne keuken, maar ook een oplossing indien de front van uw keuken ontbreekt of beschadigd is. U kunt dan toch een inbouw vaatwasser plaatsen, maar u heeft dan geen keukendeur nodig. Houdt u er rekening mee dat een onderbouw vaatwasser een vaste maat van de hoogte van de deur heeft.

Onderbouw afwasmachines in andere kleuren

Naast onderbouw vaatwassers in wit of roestvrijstaal zijn er tegenwoordig ook uitvoeringen in kleur leverbaar. Smeg en Schneider bieden daarin retro jaren 50 modellen in verschillende kleuren. Deze vaatwassers maakt het mogelijk om aan te sluiten bij andere retro jaren 50 apparatuur van Smeg.

Eenvoudig te plaatsen

Aangezien u bij een onderbouw vaatwasser geen keukenpaneel hoeft te monteren, is plaatsing van dit type vaatwasser eenvoudig. Slechts het aansluiten van de slangen en elektra en vervolgens het stellen van de vaatwasser in de nis betreffen de verschillende werkzaamheden. Nadat de vaatwasser recht en uitgelijnd in de nis geplaatst is, kan de plint weer voor de vaatwasser gemonteerd worden.

Waarom een onderbouw vaatwasser en geen vrijstaande vaatwasser

In sommige keukens wordt in de nis ook een vrijstaande vaatwasser geschoven. Op zich is dit mogelijk, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van een onderbouw afwasmachine. Ten opzichte van een vrijstaande uitvoering beschikt een onderbouw over een potensysteem welke eenvoudig op de gewenste hoogte is uit te draaien en kunt u bij een onderbouw vaatwasser de plint weer voor de keuken plaatsen. Bij een vrijstaande afwasmachine dient u deze plint te onderbreken.