Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

14 artikel(en)

14 artikel(en)

Een onderbouw vaatwasser met wit of roestvrijstaal front

Een onderbouw vaatwasser is eigenlijk een soort inbouw vaatwasser, maar dan uitgevoerd met een volledig witte of roestvrijstaal front. Daarmee is deze vaatwasser een oplossing voor de moderne keuken, maar ook een oplossing indien de front van uw keuken ontbreekt of beschadigd is. U kunt dan toch een inbouw vaatwasser plaatsen, maar u heeft dan geen keukendeur nodig. Houdt u er rekening mee dat een onderbouw vaatwasser een vaste maat van de hoogte van de deur heeft.

Onderbouw afwasmachines in andere kleuren

Naast onderbouw vaatwassers in wit of roestvrijstaal zijn er tegenwoordig ook uitvoeringen in kleur leverbaar. Smeg en Schneider bieden daarin retro jaren 50 modellen in verschillende kleuren. Deze vaatwassers maakt het mogelijk om aan te sluiten bij andere retro jaren 50 apparatuur van Smeg.

Eenvoudig te plaatsen

Aangezien u bij een onderbouw vaatwasser geen keukenpaneel hoeft te monteren, is plaatsing van dit type vaatwasser eenvoudig. Slechts het aansluiten van de slangen en elektra en vervolgens het stellen van de vaatwasser in de nis betreffen de verschillende werkzaamheden. Nadat de vaatwasser recht en uitgelijnd in de nis geplaatst is, kan de plint weer voor de vaatwasser gemonteerd worden.

Waarom een onderbouw vaatwasser en geen vrijstaande vaatwasser

In sommige keukens wordt in de nis ook een vrijstaande vaatwasser geschoven. Op zich is dit mogelijk, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van een onderbouw afwasmachine. Ten opzichte van een vrijstaande uitvoering beschikt een onderbouw over een potensysteem welke eenvoudig op de gewenste hoogte is uit te draaien en kunt u bij een onderbouw vaatwasser de plint weer voor de keuken plaatsen. Bij een vrijstaande afwasmachine dient u deze plint te onderbreken.

ADVIES & TIPS

Wat is een onderbouw vaatwasser?

Wat is een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser is een variant op de inbouw vaatwasser, maar dan uitgevoerd met een volledig roestvrijstaal, wit of zwart front.

Een onderbouw afwasmachine kan ingebouwd worden in een keuken, waarbij de plint van de keuken weer voor deze vaatwasser geplaatst kan worden.

Verschil t.o.v. een vrijstaande vaatwasser

Verschil tussen onderbouw en inbouwvaatwasser

Ondanks het feit dat een vrijstaande vaatwasser ook over een wit, rvs of zwart front beschikt, zit er een belangrijk verschil ten opzichte van een onderbouw afwasmachine.

Voordelen van een onderbouw vaatwasser

  • beschikt over uitschroefbare poten waardoor de vaatwasser eenvoudig op hoogte gesteld kan worden
  • is vast te zetten aan het keukenblad of de zijkanten
  • heeft een teruggevallen plint waardoor de plint van uw keuken voor de vaatwasser geplaatst kan worden.

Onderbouw model met retro design

Onderbouw vaatwasser met retro design

Naast de strak vormgegeven onderbouw vaatwassers welke leverbaar zijn in de kleuren wit, zwart en roestvrijstaal zijn er ook uitvoeringen in retro design leverbaar.

Deze retro vaatwasser zijn leverbaar in de kleuren rood, roze, zwart en creme en beschikken over de kenmerkende vormgeving met afgeronde hoeken, chromen greep en bijpassende letters S M E G op het front.

Maattekening

Controleer de afmetingen

Belangrijk bij de keuze voor een onderbouw vaatwasser is de belijning in de keuken. De deurtjes van de onderkasten in de keuken zijn allemaal gelijk in hoogte aan de onder- en bovenkant. Ook indien u een onderkast heeft met een lade blijft de belijning gelijk.

Bij de keuze voor een onderbouw vaatwasser is het belangrijk hier rekening mee te houden. Meet de hoogte van uw deurtjes op en vergelijk deze met de maattekening van de onderbouw vaatwasser. Deze vindt u bij elk product op onze website terug.

Tips

1. Een aantal onderbouw vaatwassers zijn leverbaar met vingervlekvrij roestvrijstaal front. Dit is praktisch in gebruik omdat vingervlekken veel minder zichtbaar zijn.

2. Naast een bestekmand kunt u ook kiezen voor een besteklade: deze zorgt niet alleen voor schoner bestek, maar ook voor extra ruimte in de onderkorf. Hierdoor kan deze onderbouw afwasmachine met 14 ipv 12 couverts beladen worden.

3. Een vaatwasser met een volledige rvs kuip een item is sinds verschillende merken uit kostenoverweging zijn gaan werken met een kunststof bodem. Een volledig rvs kuip wordt nog steeds gezien als en zekerheid voor lange termijn.