Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 180

1-16 of 180

Veel keuze in koelkasten

Naar wat voor koelkast u ook op zoek bent, bij ons vindt u vast en zeker het model dat het beste bij u past. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Onder de categorie koelkast valt ook de vrieskast en vrieskist, maar deze zijn overzichtelijk in aparte categorieën ondergebracht. De grootte van het koelgedeelte en het eventuele vriesgedeelte is afhankelijk van uw huishouden en uiteraard uw eigen voorkeur. Om een keuze uit de verschillende modellen te maken, is het handig om te weten hoeveel inhoud een koelkast voor u moet hebben. Naast de inhoud is een laag energieverbruik bepalend voor de juiste keuze. Daarnaast speelt bij inbouw de maatvoering een belangrijke rol, terwijl bij vrijstaand ook het design, de kleur en de uitvoering belangrijk is.

Koelkast modellen

  • Inbouw koelkast
  • Tafelmodel
  • Amerikaans model side-by-side
  • Wijnkoelkast

Inbouwkoelkast

De inbouw koelkast wordt steeds populairder. Bij vervanging is de huidige maatvoering zeer belangrijk. Hiervoor wordt de term nismaat gebruikt. Aangezien breedte en diepte bij een keuken standaard zijn is de hoogte vaak bepalen. Bij een model met een apart vries- en koelgedeelte (dus twee deuren) zijn tevens de afmetingen van de deuren belangrijk. Voor de bevestiging van een inbouwkoelkast zijn twee systemen beschikbaar: sleepdeur bevestiging door middel van geleiders; en deur-op-deur bevestiging waarbij de keukendeur op de koelkastdeur 'geschroefd' wordt.

Tafelmodel koelkasten

Een tafelmodel biedt u de mogelijkheid om de bovenzijde als werkblad te gebruiker. Deze kan tevens worden ingebouwd onder het werkblad in de keuken. Er dient wel genoeg ruimte aan de achterzijde over te blijven om de warmte kwijt te kunnen. Dit is essentieel voor zowel vrijstaande modellen als inbouwkoelkasten.

Amerikaans model side-by-side

Bij een Amerikaanse koelkast, oftewel een side-by-side, is het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst. Deze zijn sterk in opkomst door de enorme ruimte die beschikbaar is. Soms zit er zelfs in de deur nog een ice-dispenser waar u ijsklontjes of koud water uit haalt. Veel modellen zijn ook voorzien van een apart waterreservoir. Deze vult u met vers water en zo heeft u niet per se een aparte waterleiding nodig voor het gebruik van de ice-dispenser. Een Amerikaanse koelkast heeft vaak een 0 graden zone in de vorm van groentelades die worden geplaatst boven de standaard lades. Hierdoor worden groenten en fruit extra lang bewaard en blijven ze veel langer vers door een nauwkeurige vochtigheidsregeling.

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is een luxe uitgevoerde koelkast met meestal houten leggers die geschikt zijn als wijnflessenopslag. Hiermee bewaart u de wijn op de geschikte temperatuur waardoor deze perfect in conditie blijft. In deze koelkasten is het bovenin vaak warmer dan onderin. Zo bewaart u met meerdere temperatuurzones de champagne onderin, de rosé in het midden en de rode wijnen bovenin.

Koelvriescombinatie kopen bij De Schouw Witgoed

Hoe groter het huishouden, hoe groter de koelkast dient te zijn. Wanneer u een open keuken heeft is het van belang om op het geluidsniveau te letten. Het kan namelijk storend zijn als het geluid overheerst. Heeft u al een beetje een idee welke het beste bij uw huishouden past? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van koelkasten. Wij leveren kosteloos door heel Nederland en de levertijd is slechts 1 tot 5 werkdagen. Als u het product eerst in het echt wilt zien bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum. Meer informatie over koelen en vriezen vindt u op de pagina van Wikipedia.

ADVIES & TIPS

Nieuwe 2019 serie retro jaren 50 koelkasten

Bij de gedachte aan het merk Smeg komt de associatie met de Smeg retro koelkasten naar voren. Eind 2018 is begonnen met de introductie van de volledige nieuwe lijn Smeg retro jaren 50 koelkasten. Vooral de binnenzijde is daarbij aanzienlijk verbeterd, de koelkasten zijn veel zuiniger geworden en voldoen daarmee aan de wensen en eisen van de huidige tijd.

Koelkasten in roestvrijstaal

De fraaie Italiaanse vormgeving van Smeg komt niet alleen tot uitting in de retro koelkasten, ook de strakke rvs koelkasten mogen er zijn. Deze koel/vriescombinaties beschikken over een zuinig energieklasse A++ of A+++ label, zijn bijna allemaal No-Frost (nooit meer ontdooien) en voorzien van zuinige en heldere LED verlichting.

Smeg inbouw koelkasten

Naast vrijstaand heeft Smeg ook een breed aanbod inbouw koelkasten. Kiest u voor een keuken met Smeg apparatuur, dan kunt u deze volledig met alle apparaten indelen. De inbouw koelkasten zijn leverbaar in 88, 102, 122 en 178 cm. nismaat en voorzien van deur-op-deur of sleepdeur montage systeem. Fraai is het praktisch verstelbare interieur waarmee de koelkast geheel naar wens kan worden ingedeeld.

Side-by-side koelkast

Indien u op zoekt bent naar een ruime Smeg koelkast, dan is een side-by-side uitvoering een interessante optie. Deze koelkasten hebben het vriesgedeelte links en het koelgedeelte rechts. Smeg heeft tevens brede Frensh door koelkasten waarbij het koelgedeelte boven geplaatst is. Daaronder bevinden zich twee grote lades welke toegang geven tot het vriesgedeelte.

Handig om te weten...

  • U de retro jaren 50 koelkasten is kleur perfect kunt combineren met Smeg apparaten in dezelfde kleur. Dit is allemaal op elkaar afgestemd.
  • Smeg ook beschikt over zeer kleine FAB5 koelkasten voor plaatsing op kantoor of slaapkamer?
  • Hou bij aanschaf van een retro jaren 50 koelkast rekening met de dikke deuren. Als u deze strak naast een keuken zet, dan moet u rekening houden met een overvleugeling van 17 cm.