Gaskookplaat


1-18 of 159

1-18 of 159

De Schouw Witgoed heeft 1463 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.4 / 10

De voordelen van een gaskookplaat

De gaskookplaat is al jarenlang een zekerheid op de Nederlandse markt. Doordat gas direct reageert is de vlam snel hoog en laag te stellen. Daarnaast biedt gas de mogelijkheid van een wokbrander met een hoog vermogen. Ideaal voor bijvoorbeeld het wokken waarbij het direct dichtschroeien van vlees of vis belangrijk is voor het behoud van smaak en kwaliteit. Deze basis vorm nog steeds de reden dat de meeste Nederlands kiezen voor het koken op een gaskookplaat.

Indeling van de branders

Belangrijk bij aanschaf van een gaskookplaat is de indeling van de verschillende branders. Naast de positie van de kleine, normaal, sterk en wokbrander te opzichte van elkaar speelt daarbij ook de onderlinge afstand een grote rol. Logischerwijs wordt een wokpan of andere grote pan eerder op een wokbrander of sterkbrander geplaatst. Belangrijk daarbij is dat er voldoende ruimte bij de andere branders overblijft om uw pan op te plaatsen. Houdt u bij het uitzoeken van uw nieuwe gas kookplaat hier dus rekening mee. Desgewenst kunt u de exacte afmeting van uw pannen opmeten en vervolgens meten of dit op de door u uitgezochte kookplaat uitkomt.

Met betrekking tot de verdeling van de verschillende branders is het van belang de functie van de brander voor ogen te houden. Zo vereist wokken een continue beweging van u zelf. Daarbij is het handig dat de pan vooraan staat zodat u niet over een andere pan heeft hoeft te reiken. Daarentegen is sudderen vaak een proces waarbij het gerecht met 'rust gelaten' kan worden. Zodoende kan een sudderbrander weer beter op de achterste rij geplaatst worden.

Beter schoon te houden

Voordeel van een elektrische kookplaat ten opzichte van een gaskookplaat is nog steeds de eenvoudige reiniging. De gas-op-glas kookplaat biedt hier echter een oplossing voor. Deze kookplaat combineert de voordelen van koken op gas met de eenvoudige reinigingsvoordelen van een elektrische kookplaat. De vangschaal is namelijk uitgevoerd van hard glas en zodoende gemakkelijker schoon te maken.