1-36 of 82

1-36 of 82

Voordelen van een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is een nieuwe techniek welke veel energiezuiniger uw wasgoed kan drogen. Ten opzichte van een normale condensdroger kan dit aanzienlijk schelen in verbruik en kosten. De warmtepompdroger is daarnaast tegelijkertijd met een wasmachine op 1 groep te gebruiken. Slechts een elektra voorziening volstaat voor gebruik van de warmtepomp droger, waardoor - bij vervanging van condensdrogers - vaak voor deze optie gekozen wordt.

Hoe werkt een warmtepomp wasdroger?

Met behulp van een compressor wordt koelmiddel omgezet van gasvorm naar vloeibare vorm. Tijdens dit proces komt er warmte vrij en met deze warmte wordt uw wasgoed gedroogd. De warme droge lucht wordt de trommel ingeblazen. De vochtige lucht die hierdoor ontstaat condenseert en de droge lucht wordt weer opnieuw de trommel ingeblazen. Een warmtepompdroger hergebruikt dus energie en is zodoende veel zuiniger.

Verschil met condensdroger

Omdat beide drogers overal geplaatst kunnen worden, beide voorzien zijn van een reservoir en beide in de meeste gevallen op het riool kunnen worden aangesloten worden deze modellen vaak met elkaar vergeleken. Een warmtepompdroger wordt dan veelal gezien als de zuinigere broer van een condensdroger. Echter is de werking van beide zeer verschillend. Een condensdroger warmt lucht op en blaast deze warme lucht door het wasgoed, terwijl een droger met warmtepomp juist warmte onttrekt. Hierdoor ontstaat het veel langere energie verbruik. Daarmee is een warmtepompdroger tot wel 60% zuiniger dan een condensdroger, hetgeen sterk merkbaar is op de energierekening.

Handig: Wasmachine en droger tegelijk laten draaien

Doordat een warmtepomp wasdroger een veel lager verbruik heeft, is ook de aansluitwaarde veel lager. Hierdoor is het mogelijk om een wasmachine en een warmtepompdroger tegelijkertijd op 1 groep te laten draaien. U hoeft ze dus niet apart van elkaar aan te zetten of - zoals bij de meeste huishoudens - een apart groep voor de droger aan te laten leggen.

Een warmtepomp droger kopen

Ondanks het feit dat de condensdroger momenteel nog een groot marktaandeel heeft, verwachten wij dat op korte termijn alleen de zuinige warmtepompdroger nog verkocht mag gaan worden. Hiermee kan een aanzienlijke besparing van energie behaald worden, hetgeen niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Populaire zuinige wasdrogers als de scherp geprijsde Aeg T8DBESSEN en de snelle Miele TEB235WP drager hier zeker aan bij. Zelfs de afvoerdroger - welke de warme lucht slechts naar buiten blaast - zou hierdoor wel eens het onderspit moeten gaan delven. Kortom: met de warmtepompdroger koopt u zeker de toekomst. Let daarbij nog wel op de snelheid van het programma en voldoende ventilatie in de ruimte waar u deze gaat plaatsen.

Meest gestelde vragen over een warmtepomp droger

Wat is een warmtepomp droger en hoe werkt het?
Een warmtepomp droger is het nieuwste type droger welke vergelijkbaar werkt als een koelkast. De warmtepomp aan de achterzijde splitst de warme en koude lucht, waarna de warme lucht circuleert in de droger. Het vocht wordt vervolgens opgevangen in een watertank of afgevoerd via de afvoer. Over het algemeen zijn warmtepomp drogers energiezuinig.


Wat is het verschil tussen een warmtepompdroger en condensdroger?
Een warmtepomp droger verwarmt de lucht niet actief via een verwarmingselement waar een condensdroger dit wel doet. Resultaat: een warmtepomp droger is veel zuiniger dan een condensdroger. We adviseren je dan ook voor een warmtepomp droger te kiezen.


Komt kleding nat uit mijn warmtepomp droger?
Wanneer kleding goed is gecentrifugeerd kan de warmtepomp droger de kleding kast droog maken. Wanneer kleding doorweekt in de warmtepomp droger gestopt worden kan het zijn dat de kleding niet goed droogt. We adviseren dan te kiezen voor een hogere centrifuge snelheid op je wasmachine.


Heeft een warmtepomp droger een afvoerslang nodig?
Nee, een warmtepomp droger heeft standaard een water opvangbak in de machine zitten. Optioneel kan de afvoerslang aangesloten worden op de afvoer.


Brengen jullie de warmtepomp droger ook naar boven?
Wanneer je kiest voor levering op verdieping brengen we de droger ook bij je naar boven. Ook installeren we het apparaat direct voor je en nemen we de oude mee terug.


Is een warmtepompdroger moeilijk aan te sluiten?
Nee, je kan een droger gemakkelijk aansluiten door de stekker in het stopcontact te steken. Zorg er wel voor dat de machine kan 'ademen'. Dit doe je door ruimte vrij te laten aan de voorzijde van de machine.