Warmtepomp droger


Klanten beoordelen ons als uitstekend: 1731 beoordelingen van Trustpilot met Trustcore 4.4 van max. 5

1-28 of 63

1-28 of 63

Voordelen van een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is een nieuwe techniek welke veel energiezuiniger uw wasgoed kan drogen. Ten opzichte van een normale condensdroger kan dit aanzienlijk schelen in verbruik en kosten. De warmtepompdroger is daarnaast tegelijkertijd met een wasmachine op 1 groep te gebruiken. Slechts een elektra voorziening volstaat voor gebruik van de warmtepomp droger, waardoor - bij vervanging van condensdrogers - vaak voor deze optie gekozen wordt.
Hoe werkt een warmtepompdroger?


Hoe werkt een warmtepomp wasdroger?

Met behulp van een compressor wordt koelmiddel omgezet van gasvorm naar vloeibare vorm. Tijdens dit proces komot er warmte vrij en met deze warmte wordt uw wasgoed gedroogd. De warme droge lucht wordt de trommel ingeblazen. De vochtige lucht die hierdoor ontstaat condenseert en de droge lucht wordt weer opnieuw de trommel ingegeblazen. Een warmtepompdroger hergebruikt dus energie en is zodoende veel zuiniger.

Verschil met condensdroger

Omdat beide drogers overal geplaatst kunnen worden, beide voorzien zijn van een reservoir en beide in de meeste gevallen op het riool kunnen worden aangesloten worden deze modellen vaak met elkaar vergeleken. Een warmtepompdroger wordt dan veelal gezien als de zuinigere broer van een condensdroger. Echter is de werking van beide zeer verschillend. Een condensdroger warmt lucht op en blaast deze warme lucht door het wasgoed, terwijl een droger met warmtepomp juist warmte onttrekt. Hierdoor ontstaat het veel langere energie verbruik. Daarmee is een warmtepompdroger tot wel 60% zuiniger dan een condensdroger, hetgeen sterk merkbaar is op de energierekening.

Handig: Wasmachine en droger tegelijk laten draaien

Doordat een warmtepomp wasdroger een veel lager verbruik heeft, is ook de aansluitwaarde veel lager. Hierdoor is het mogelijk om een wasmachine en een warmtepompdroger tegelijkertijd op 1 groep te laten draaien. U hoeft ze dus niet apart van elkaar aan te zetten of - zoals bij de meeste huishoudens - een apart groep voor de droger aan te laten leggen.

Een warmtepomp droger kopen

Ondanks het feit dat de condensdroger momenteel nog een groot marktaandeel heeft, verwachten wij dat op korte termijn alleen de zuinige warmtepompdroger nog verkocht mag gaan worden. Hiermee kan een aanzienlijke besparing van energie behaald worden, hetgeen niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Populaire zuinige wasdrogers als de scherp geprijsde Aeg T7DB83GP en de snelle Miele TDB120WP drager hier zeker aan bij. Zelfs de afvoerdroger - welke de warme lucht slechts naar buiten blaast - zou hierdoor wel eens het onderspit moeten gaan delven. Kortom: met de warmtepompdroger koopt u zeker de toekomst. Let daarbij nog wel op de snelheid van het programma en voldoende ventilatie in de ruimte waar u deze gaat plaatsen.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke warmtepomp droger u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.