Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 239

1-16 of 239

De inbouw vaatwasser in een keuken

Een inbouw vaatwasser kan eenvoudig gemonteerd worden in uw keuken, waarbij uw eigen keukenpaneel weer voor de vaatwasser gemonteerd dient te worden. Er zijn half geïntegreerde inbouw vaatwassers welke voorzien zijn van een bedieningspaneel (ongeveer 12 cm. hoog) aan de voorzijde en volledig geïntegreerde vaatwassers. Deze laatste inbouw vaatwassers hebben de bediening bovenop de deur. Bij een inbouw vaatwasser is het belangrijk om goede de hoogte van uw aanrecht tot de grond en uw hoogte van het keukenpaneel op te meten. Een onderbouw vaatwasser is een variant op een inbouw koelkast, maar dan uitgevoerd met een volledige rvs, wit of gekleurde deur.

Verschillende maten inbouw vaatwassers

Inbouw vaatwassers zijn in diverse maten leverbaar. Naast onderscheid tussen half- en volledig geïntegreerd is het belangrijk te weten dat er twee verschillende breedte en twee verschillende hoogtematen zijn. In breedte is een standaard 60 cm. vaatwasser leverbaar, maar ook een smalle afwasmachine van 45 cm breed. Voor de hoogte heeft u een standaard inbouw vaatwasser met een nis van 82-86 cm, maar ook een verhoogd model voor hogere keukens met een nis van 86-92 cm. Het is dan ook verstandig om de breedte, de hoogte van bovenkant vaatwasser tot de grond en de hoogte van het keukendeurtje te meten. Met deze drie maten kunt u - met behulp van de maattekening - controleren of de door u uitgekozen vaatwasser ook gaat passen. Indien u hier nog vragen over heeft of advies in zou willen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Aparte inbouw afwasmachines

Doordat steeds meer keukens voorzien worden van inbouw afwasmachines, worden er ook steeds meer afwijkende modellen geproduceerd. Zo zijn er vaatwassers waarbij de plint gelijk kan lopen aan de deur. Deze vaatwassers zijn speciaal geschikt voor nieuwe design keukens en beschikken over een speciaal montage systeem. Verder interessant zijn de semi-professionele vaatwassers. Deze vaatwassers dienen op meerfasen stroomvoorziening aangesloten te worden, maar kunnen vervolgens wastijden van 20 minuten halen.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke inbouw vaatwasser u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een inbouw vaatwasser?

Wat is een inbouw vaatwasser?

Een inbouw vaatwasser is geschikt voor montage in een keuken waarbij het paneel/deur van uw keuken weer op de vaatwasser gemonteerd kan worden. Tevens kan de plint van de keuken voor een inbouw vaatwasser geplaatst worden.

Verschillende maten en uitvoeringen
Inbouw afwasmachines zijn leverbaar in smalle en standaard breedtes, normale en verhoogde uitvoeringen en half- en volledig geintegreerd. Kortom: voldoende keuze!

Half geintegreerde vaatwassers

Half geintegreede vaatwasser

Een half geintegreerde vaatwasser is uitgevoerd met een bedieningspaneel aan de voorzijde (hoogte van paneel 10-12 cm). Bij nieuwe modellen is dit bedieningspaneel standaard uitgevoerd in het roestvrijstaal, maar soms ook leverbaar in het wit of zwart.

Keukenpaneel / deur
Onder dit bedieningspaneel kunt u uw eigen keukenpaneel / deur monteren, zodat de vaatwasser past in het design van de keuken.

Volledig geintegreerde vaatwassers

Volledig geintegreerde vaatwasser

Een volledig geintegreerde vaatwasser is uitgevoerd met een bedieningspaneel bovenop de rand van de deur. Als de deur van deze inbouwvaatwasser dicht is, dan is het bedieningspaneel uit het zicht. In nieuwe keukens wordt zodoende voor dit type afwasmachine gekozen.

Keukenpaneel / deur
Op de voorzijde van de de vaatwasser kunt u uw eigen keuken paneel / deur monteren.

Verschillende afmetingen vaatwassers

Bepaal het juiste model vaatwasser m.b.v. de afmetingen

Bij vervanging van uw inbouw vaatwasser zijn de afmetingen zeer belangrijk. Naast smalle (45 cm breed) en normale breedte vaatwassers, zijn er ook in hoogte twee uitvoeringen: normaal en verhoogd.

Maattekening
Aan de hand van de afmetingen van uw huidige situatie en de weergegeven maattekening kunt u bepalen welk model in uw keuken past.

Tips

1. Een verhoogde vaatwasser biedt 4 centimeter meer binnenruimte. Hierdoor kunt u zowel hoge onderborden in uw onderkorf als ook hoge wijnglazen in uw bovenkorf plaatsen.

2. Een besteklade biedt als voordeel dat u meer ruimte in uw onderkorf overhoudt. Hierdoor kan dit type vaatwasser vaak met 14 couverts beladen worden.

3. Een vaatwasser met een volledige rvs kuip een item is sinds verschillende merken uit kostenoverweging zijn gaan werken met een kunststof bodem. Een volledig rvs kuip wordt nog steeds gezien als en zekerheid voor lange termijn.