1-36 of 43

1-36 of 43

Verschil tussen combi-magnetron en oven met magnetron

Een inbouw combi-magnetron is een betaalbare optie indien op zoek naar een magnetron met oven functie. De magnetron is volwaardig in dit apparaat, terwijl u voor de oven functie over een hetelucht fan beschikt. Deze fan zal - in combinatie met het draaiplateau - geschikt zijn voor het bereiden van pizza, ovenschotels e.d. Bent u echter op zoek naar een apparaat voor het echte bakwerk, dan dient u een oven met magnetron te kiezen. Een inbouw combi-magnetron in uitgevoerd met een draaiplateau op de bodem waarmee het gerecht rondom de magnetron bron gedraaid wordt. Hierdoor heeft u een gelijkmatige opwarming van uw gerecht. Nadeel van dit systeem is echter dat u geen onderwarmte bron in de bodem heeft. Dit in tegenstelling tot een oven met magnetron. Voor de oven functie dient een combi-magnetron dus alleen gebruik te maken van een eenvoudige hetelucht fan.

Combineren met andere apparaten

In uw keuken is het mogelijk om diverse apparaten met elkaar te combineren. Veel inbouw combi-magnetrons hebben deze mogelijkheid. Binnen dezelfde lijn van één merk is een panorama opstelling (meerdere apparaten naast elkaar) of een opstelling boven elkaar mogelijk. Zodoende kunt u een fraai rijtje van bijvoorbeeld een inbouw combi-magnetron, koffiemachine en combi-stoomoven met elkaar combineren.

Belangrijke aandachtspunten

Bij de aankoop van een inbouw combi-magnetron is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Allereerst is dit de inhoud van de binnenzijde (vaak aangeduid in liters) in combinatie met de doorsnede van de draaiplateau. Deze zijn bepalend voor de grote van de schalen welke u in de combi kunt plaatsen. Daarnaast is het vermogen van de magnetron belangrijk. Dit zorgt voor snelheid in gebruik. Als laatste punt vereist ook de bediening en de bedieningsmogelijkheden de aandacht.