1-36 of 161

1-36 of 161

100% waterbeveiliging Wasmachine

Een wasmachine beveiligd tegen lekkage

Een aquastop wasmachine heeft een waterbeveiliging waarmee u verzekerd bent van een veilige werking. Er zijn verschillende soorten waterbeveiliging: van alleen een slang-beveiliging tot een volledige 100% beveiliging. Deze laatste optie verdiept de voorkeur en heeft een vlotter beveiliging op de bodem van de wasmachine. Indien onverhoopt in de wasmachine ergens een lekkage ontstaat komt de vlotter omhoog, waarna het aanvoer direct afgesloten wordt.

Plaatsing op verdieping mogelijk

Door te kiezen voor een wasmachine met een aquastop is het mogelijk dit apparaat ook veilig op een verdieping of in een appartement te plaatsen en gebruiken.

Verschillende soorten wasmachines met aquastop

Belangrijk om te weten bij aanschaf van een beveiligde wasmachine is het feit dat er verschillende soorten aquastops zijn. Logischerwijs is een 100% waterbeveiliging het beste. Bij dit type beveiliging is zowel op de aanvoerslang als ook onderin de wasmachine een anti-lekkage systeem verwerkt. Op de slang is een grijs kastje geplaatst welke in verbinding staat met de machine zelf. Mocht de slang er onverhoopt afschieten, mocht de druk van de slang in 1x veranderen of mocht het aquastop systeem op de bodemplaat in werking treden, dan wordt de klep bij de aanvoer afgesloten.

Vlotter beveiliging op de bodemplaat

Bij een 100% waterbeveiliging is ook de bodem van de wasmachine een beveiliging ingebouwd. Dit kan door middel van een vlotter systeem of een sensor. Indien er water geregistreerd wordt op de bodem (een plaats waar water niet thuis hoort) dan zal de klep dus afgesloten worden en - afhankelijk van het model - het geluidssignaal in werking gezet worden. Bij apparaten met een display wordt vaak ook hier een melding gegeven.