Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

15 artikel(en)

15 artikel(en)

De condensdroger is eenvoudig te plaatsen

Een condensdroger verwerkt de warme vochtige lucht tot water en is zodoende overal neer te zetten. Slechts een elektra voorziening volstaat. Hierdoor is deze condensdroger praktischer bij plaatsing dan bijvoorbeeld een afvoerdroger. Een condensdroger is leverbaar met 6 tot 10 kg. grote trommels en heeft een vaak een passend design bij de wasmachines. Praktisch zijn de diverse opties zoals uitgestelde starttijd, kort programma en wol droog opties.

Aansluiten op de afvoer met een condensafvoerset

Bij de meeste drogers (dit staat bij elke condensdroger apart vermeld op onze website) is het mogelijk om de droger aan te sluiten op de afvoer van bijvoorbeeld de wasmachine. Hiervoor heeft u een condensafvoerset nodig. Met deze set wordt het condenswater welke normaliter in het reservoir komt afgetakt en na het riool van bijvoorbeeld de wasmachine geleid. Het is hierbij belangrijk dat het riool een eigen aftakking heeft voor het condenswater, maar dit kan al eenvoudig met een Y-stuk en een stukje pijp.

Onderhoud

Bij een condensdroger is onderhoud zeer belangrijk. Indien u langdurig geen onderhoud aan de droger pleegt, zullen prestaties afnemen en droogtijd toenemen. Het is dan ook belangrijk om na elke droogbeurt het reservoir te legen (indien deze niet op het riool is aangesloten) en het filter bij de deur (en soms ook in de rand van de deuropening) schoon te maken. Dit kan vrij eenvoudig door met u hand de pluizen te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om eens in de maand de condensor te reinigen. Deze condensor bevindt zich onderin de droger en kan - na opening van de klep en het loshalen van de bevestigingsschuiven - eruit gehaald worden. Deze condensor kunt u vervolgens onder de kraan of douchekop afspuiten en mag vervolgens weer nat teruggeplaatst worden.

Zuiniger alternatief: de warmtepompdroger

De condensdroger is veelal uitgevoerd met een energieklasse B of C label. Indien u regelmatig droogt valt het te overwegen om ook naar een zuinige warmtepomp droger te kijken. Deze droger kan eveneens op alle plekken geplaatst, mits er een stroomvoorziening aanwezig is. Door een andere techniek is het verbruik echter veel lager, hetgeen u - bij regelmatig gebruik - aanzienlijk in de kosten kan schelen.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke condensdroger u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een condensdroger?

Wat is een condensdroger?

Bij een condensdroger wordt lucht opgewarmd, waarna deze warme droge lucht door het wasgoed heen geblazen wordt. Hierdoor wordt vocht opgenomen en ontstaat warmte vochtige lucht.

Door deze tegen koude condensplaten aan te blazen wordt deze lucht gecondenseerd naar water. Dit water wordt vervolgens naar het reservoir gepompt.

Belangrijkste redenen voor aanschaf:

1. Een condensdroger kan overal staan. Omdat deze niet op een afvoer naar buiten hoeft te worden aangesloten, kan deze droger bijna overal geplaatst worden. Alleen een geaard stopcontact en ventilatie zijn nodig voor een goede werking.

2. Een condensdroger is goedkoper in aanschaf dan een warmtepompdroger. Indien u de droger dus niet vaak gebruikt, kan dit een goede optie zijn.

3. Sneller in programmatijd Ondanks het feit dat de programmatijden van warmtepompdrogers steeds sneller worden, zijn deze ten opzichte van een condensdroger nog steeds langer in tijdsduur.

Onderhoud

Onderhoud van een condensdroger is zeer belangrijk

Voor een goede werking is onderhoud van essentiëeel belang. Naast het schoonmaken van het filter na elke droogbeurt, dient eens in de zoveel tijd de condensor goed gereinigd te worden.

Wij adviseren dit - afhankelijk van het gebruik - elke maand te doen. Haal de condensor er helemaal uit en spoel deze onder de douche helemaal schoon. Vervolgens mag deze nat teruggeplaatst worden.

Tips voor aanschaf en gebruik

Met een condensafvoerset kan het reservoir op het riool worden aangesloten

1. Door middel van een condensafvoerset kan het reservoir aangeloten worden op het riool. Zodoende hoeft u nooit meer het reservoir handmatig te legen.

2. Indien u uw droger op een wasmachine gaat plaatsen, houdt u dan rekening met de diepte van de wasmachine. Nieuwe wasmachines kunnen ondieper zijn, waardoor er niet altijd een wasdroger op geplaatst kan worden.

Test resultaten

Consumentenbond test en Best Reviewed Kieskeurig geven een beeld over de prestaties van de droger

De Consumentenbond heeft diverse testen uitgevoerd waarmee u een beter beeld kan krijgen over de prestaties van de verschillende wasdroger. Zo wordt er getest op zaken als geluid, programmaduur, droogresultaat etc.

Voeg hier de waardering van klanten aan toe door middel van het Best Reviewed Kieskeurig label, dan heeft een extra invalshoek voor het bepalen van de keuze.