Condensdroger

TIP: Bekijk hier onze bijpassende producten...TIP: Bekijk hier onze blog artikelen...

16 artikel(en)

16 artikel(en)

De condensdroger is eenvoudig te plaatsen

Een condensdroger verwerkt de warme vochtige lucht tot water en is zodoende overal neer te zetten. Slechts een elektra voorziening volstaat. Een wasdroger is leverbaar met 6 tot 11 kg. grote trommels en heeft een vaak een passend design bij de wasmachines. Praktisch zijn de diverse opties zoals uitgestelde starttijd, kort programma en wol droog opties.

Aansluiten op de afvoer met een condensafvoerset

Bij de meeste drogers (dit staat bij elke wasdroger apart vermeld op onze website) is het mogelijk om de droger aan te sluiten op de afvoer van bijvoorbeeld de wasmachine. Hiervoor heeft u een condensafvoerset nodig. Met deze set wordt het condenswater welke normaliter in het reservoir komt afgetakt en na het riool van bijvoorbeeld de wasmachine geleid. Het is hierbij belangrijk dat het riool een eigen aftakking heeft voor het condenswater, maar dit kan al eenvoudig met een Y-stuk en een stukje pijp.

Onderhoud

Bij een condensdroger is onderhoud zeer belangrijk. Indien u langdurig geen onderhoud aan de droger pleegt, zullen prestaties afnemen en droogtijd toenemen. Het is dan ook belangrijk om na elke droogbeurt het reservoir te legen (indien deze niet op het riool is aangesloten) en het filter bij de deur (en soms ook in de rand van de deuropening) schoon te maken. Dit kan vrij eenvoudig door met u hand de pluizen te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om eens in de maand de condensor te reinigen. Deze condensor bevindt zich onderin de droger en kan - na opening van de klep en het loshalen van de bevestigingsschuiven - eruit gehaald worden. Deze condensor kunt u vervolgens onder de kraan of douchekop afspuiten en mag vervolgens weer nat teruggeplaatst worden.

Zuiniger alternatief: de warmtepompdroger

De condensdroger is veelal uitgevoerd met een energieklasse B of C label. Indien u regelmatig droogt valt het te overwegen om ook naar een zuinige warmtepomp droger te kijken. Deze droger kan eveneens op alle plekken geplaatst, mits er een stroomvoorziening aanwezig is. Door een andere techniek is het verbruik echter veel lager, hetgeen u - bij regelmatig gebruik - aanzienlijk in de kosten kan schelen.