Stoomoven


De Schouw Witgoed heeft 1548 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.2 / 10

7 artikel(en)

7 artikel(en)

Gezonde gerechten bereiden met een stoomoven

Een stoomoven is de meeste gezonde manier van eten bereiden. Door toevoeging van stoom blijven uw gerechten smaakvol, kleurvast en met behoud van vitamines bereid. Doordat uw groente, aardappelen e.d. niet in het kookvocht liggen blijft smaak, kleur en vitamine behouden. Een combi-stoomoven voegt hier nog eens een oven functie aan toe en biedt u hiermee nog meer mogelijkheden.

Eenvoudig in gebruik

Bijkomend voordeel van gebruik van een stoomoven is het feit dat u veel minder naar uw eten hoeft om te kijken. U plaatst simpelweg uw groente, aardappelen e.d. in de stoomoven en start het programma, waarna de stoomoven de rest voor u regelt. Gedurende deze tijd kunt u dus uw aandacht aan andere dingen besteden.
 • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

  1/6

  Keuzehulp

  Weet u nog niet precies welke stoomoven u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

 • ADVIES & TIPS

  Koken met stoom - de stoomoven

  Koken met stoom - de stoomoven

  Zeker bij aanschaf van een nieuwe keuken wordt de stoomoven regelmatig onder de aandacht gebracht. Het koken op stoom biedt dan ook veel voordelen.

  Veel smaakvoller en gezonder
  Naast een veel betere smaak is het ook veel gezonder. Vitaminen en kleur blijven veel beter behouden, terwijl de bereiding ook nog eens veel gemakkelijker is.

  Stoomoven en combi-stoomoven

  Verschil tussen een stoomoven en een combi-stoomoven

  Bij het koken op stoom zijn er verschillende apparaten leverbaar. Er zijn apparaten welke heel eenvoudig stoom toevoegen aan een bereiding, maar deze worden geen stoomovens genoemd.

  Volwaardige (combi-)stoomovens
  Echte stoomovens hebben een boiler (i.p.v. een generator) waarmee de gewenste hoeveelheid en temperatuur geregeld kan worden. Deze kan in een gewone stoomoven, maar ook in een combi-stoomoven gebruikt worden.

  Verschillende technieken

  Verschillende technieken

  Voor het opwekken van stoom zijn twee verschillende technieken beschikbaar: via een generator of een boiler.

  Stoomoven met boiler techniek
  De boiler bevindt zich buiten de ovenruimte waarbij stoom heel gericht de ovenruimte ingelaten kan worden. Hierdoor kunnen heel nauwkeurig gerechten als zalm (waarbij een exacte temperatuur van 65 graden nodig is) bereid worden. Enig punt van aandacht bij de boiler techniek is het ontkalken, dit dient met enige regelmaat gedaan te worden.

  Tip: www.kokenmetstoom.be

  Tip: website kokenmetstoom.be

  Indien u zich verder wil verdiepen in het aanbod stoomovens kunt u via het filter in de linker kolom van onze website uw wensen invullen. Aan de hand daarvan krijgt u verschillende modellen te zien welke hieraan voldoen.

  Zeer handige informatie
  Daarnaast willen wij u wijzen op een onafhankelijke website uit Belgie: kokenopstoom.be. Zij bieden interessante vergelijkingen en achtergrond informatie oven het koken met behulp van stoom.Bekijk website op kokenmetstoom.be

  Tips

  1. Omdat een stoomoven voor veel mensen een heel nieuw apparaat is, adviseren wij u voor aanschaf een kookdemo te volgen. Veel fabrikanten bieden dit aan. Door het volgen van kookdemo weet u zeker dat een stoomoven ook echt een apparaat is welke u zal gaan gebruiken.

  2. Wist u dat er stoomovens met een reservoir, maar ook met een vaste wateraansluiting zijn? Dit voorkomt dat u bij elke keer dat u wil gaan stomen handmatig het reservoir dient te vullen.

  3. Ook het opwarmen van eten is veel lekker in een stoomoven. Zeker in vergelijking van een magnetron of op de kookplaat. Een stoomoven voorkomt bij het opwarmen het uitdrogen, waardoor het veel malser blijft.