1-36 of 194

1-36 of 194

Een koelkast met retro jaren 50 design

Een koelkast is een bepalend object in de keuken. Het design speelt dan ook een belangrijke rol in de uitstraling. Door te kiezen voor de retro jaren 50 stijl kunt u uw keuken heel bewust een andere touch mee geven. Dit wordt ondersteunt door de verschillende kleuren waarin een retro jaren 50 koelkast in leverbaar is. Doordat de vraag hierin steeds verder stijgt gaan meer merken zich richten op deze uitstraling. Hierdoor ontstaat er een groter aanbod en zijn ook steeds meerdere andere maatvoeringen leverbaar.

Kenmerkende retro jaren 50 stijl

De basis van de specifieke stijl wordt gevormd door de combinatie van design en kleur. De afgeronde hoeken van het front, de bijpassende greep / weergave van het logo met chromen letters en de herkenbare kleuren vormen de basis van deze design lijn. Mede hierdoor is een retro jaren 50 koelkast in bijna iedere keuken te integreren.

Combineren met andere retro jaren 50 apparaten

Het merk 'Smeg' is nog steeds de grootste aanbieder van de retro jaren 50 apparaten. Naast koelkasten en vriezers bieden zij retro wasmachines, vaatwassers, fornuizen, ovens, afzuigkappen en klein huishoudelijke apparaten.

Retro jaren '50 vormgeving

De vraag naar koel- en vriesapparatuur met de specifieke retro jaren 50 vormgeving is de laatste jaren sterk toegenomen. Naast het merk Smeg - welke vanwege dit assortiment een zeer grote naamsbekendheid heeft opgebouwd - zijn er veel meer merken bijgekomen met een interessant aanbod. De typische stijl komt naar voren in de afgeronde hoeken van de deur en kast, de kenmerkende bijpassende kleuren gecombineerd met de chromen accenten (deurgreep, logo van het merk etc.)

Draairichting van de koelkast
Houdt u er rekening mee dat deze koelkasten vanwege dit design niet om te bouwen zijn van rechts- naar linksdraaiend of andersom. U moet de koelkast dus bestellen in de draairichting welke u nodig heeft. Smeg heeft bijna alle retro koelkasten in zowel links- als rechtsdraaiend beschikbaar, maar andere merken bieden veelal alleen de rechtsdraaiende uitvoering.