Veiligheid en privacy beleid

Bij De Schouw Witgoed staan uw veiligheid en privacy hoog in het vaandel. Om dit daadwerkelijk in praktijk te brengen hebben wij - naast het opstellen van een privacy protocol - de kassa (afrekenpagina) en de pagina met uw persoonlijke gegevens (Login / Order Status) extra beveiligd door het creëren van respectievelijk een beveiligde betalingsomgeving als wel een beveiligde omgeving voor uw persoonsgegevens.

Onderaan de pagina vind u meer info met betrekking tot keurmerken en de betekenis daarvan voor u als consument.

Privacybeleid De Schouw Witgoed B.V.

https://www.deschouwwitgoed.nl



Over ons privacybeleid

De Schouw Witgoed B.V. geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.
Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van De Schouw Witgoed B.V.. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 23/05/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.
Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.



Over de gegevensverwerking

Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Webwinkelsoftware

Magento
Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Magento. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Magento heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Magento is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie, een sterk wachtwoordbeleid en beveiligde dataopslag. Magento behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern en gelieerde partners te delen om de dienstverlening verder te verbeteren. Magento houdt rekening met de geldende wettelijke bewaartermijnen voor (persoons)gegevens.

WeProvide
Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Magento, wij hebben voor onze webhosting gekozen voor WeProvide. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. WeProvide heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. WeProvide is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.

Webhosting

Skyberate
Wij nemen webhosting- en e-maildiensten af van Skyberate. Skyberate verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. Skyberate heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. Skyberate is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

Office365
Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Office365. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Office365 heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk. De transactionele e-mails van Magento worden verstuurd met Mailgun.

Payment processors

EMS Pay
Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van EMS Pay. EMS Pay verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. EMS Pay heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. EMS Pay behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. EMS Pay deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van EMS Pay's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. EMS Pay bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Beoordelingen

TrustPilot
Wij verzamelen reviews via het platform van Trustpilot. Als u een review achterlaat via Trustpilot dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Trustpilot deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Trustpilot publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Trustpilot contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met Trustpilot. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. Trustpilot heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Trustpilot behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Trustpilot toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor Trustpilot derden inschakelt.

Verzenden en logistiek

Afleveren pakketten
Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van Packs voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met Packs delen. Packs gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat Packs onderaannemers inschakelt, stelt Packs uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Afleveren groot witgoed
In de eigen regio wordt het witgoed veelal door onze eigen bezorgservice afgeleverd. Buiten deze regio en bij levering op verdieping wordt gebruik gemaakt van externe bedrijven. Het grootste gedeelte wordt verzorgd door Transportservice Vlot uit Sliedrecht. Daarnaast wordt de firma Verkerk uit Huizen ingeschakeld voor spoed transport. Voor het inbouwen van keukenapparatuur wordt – naast onze eigen monteur – gebruik gemaakt van externe bedrijven: J. Kuiter uit Woudenberg, P. Rebel uit Huizen en Bird Logistics uit Spijkernisse. Alleen de Firma Vlot uit Sliedrecht ontvangt via een xml een opdracht met daarin de benodigde klantgegevens (voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, e-mail adres en ordernummer). De firma Verkerk uit Huizen ontvangt via de mail een pdf waarop de klantgegevens vermeld staan (voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, e-mail adres en ordernummer).
De andere genoemde bedrijven melden zich op de ingeroosterde werkdag bij ons en ontvangen vervolgens de opdrachten op papier. Tevens maken zij gebruik van één van onze betaalautomaten. Na uitvoering van deze opdrachten wordt het papier met betaalgegevens weer terug ingeleverd bij ons. Deze bedrijven bewaren dus geen opdrachten of betaalgegevens van onze klanten.

Facturatie en boekhouden

ExactOnline
Voor onze bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Exactonline. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Voor onze bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Exactonline. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. Exactonline is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Exactonline gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.



Doel van de gegevensverwerking



Algemeen doel van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan De Schouw Witgoed B.V. op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.



Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machine leesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van De Schouw Witgoed B.V.. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.



Cookies



Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij verzamelen informatie over uw surfgedrag en delen deze gegevens met Google. Google kan deze informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier uw bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (Adwords) en overige Google-diensten en producten.

Cookies van derde partijen

In het geval dat softwareoplossingen van derde partijen gebruik maken van cookies is dit vermeld in deze privacyverklaring.



Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.



Contactgegevens

De Schouw Witgoed B.V.
Nieuwe Brink 20
1404 KB Bussum
Nederland
T (035) 691-8115
E: info@deschouwwitgoed.nl



Contactpersoon voor privacyzaken

Mevr. L. Teeuwissen


Beveiligde betalingsomgeving

Het afrekenen op de website van De Schouw Witgoed wordt uitgevoerd in een beveiligde omgeving, herkenbaar aan de extra letter 's' in uw adresbalk. In plaats van http:// begint het adres met https://.

Deze 's' geeft de aanwezigheid van het SSL-certificaat weer, hetgeen de afkorting is van Secure Sockets Layer. SSL is het encryptie-protocol dat communicatie op het Internet beveiligt.

SSL is een mogelijkheid om dataverkeer, zoals internetverkeer, te beveiligen door middel van encryptie. Hierdoor wordt het dataverkeer alleen leesbaar tussen jou en de partij die jij vertrouwt. Partijen die het dataverkeer tussentijds proberen af te tappen, zien hierdoor alleen onleesbare data.

Een extra veiligheid die uw privacy en uw persoonlijke informatie beschermt.

Beveiligde persoonsgegevens

Naast de beveiligde omgeving in het betalingsgedeelte wordt ook - bij het aanroepen van uw persoonlijke gegevens - de pagina 'Login / Order Status' versleuteld. U kunt dus gerust uw persoonsgegevens en bestelling bekijken, aanpassen en desgewenst de orderstatus controleren zonder dat er door derden kan worden meegekeken.

Deze beveiliging werkt hetzelfde als in de hierboven beschreven betalingsomgeving. Ook hier is er sprake van het SSL-certificaat dat herkenbaar is aan de extra 's' in https:// in plaats van http:// in uw adresbalk.

Een extra veiligheid die uw privacy en uw persoonlijke informatie beschermt.

Keurmerken

De website www.deschouwwitgoed.nl beschikt over verschillende keurmerken. Bij een keurmerk wordt door een externe organisatie de website kritisch bekeken en aan de hand van een checklist gecontroleerd. Meer info over deze specifieke punten van controle kunt u vinden op de website van de betreffende keurmerken.

Momenteel beschikt de nieuwe site over het Webwinkelkeur welke op deze site is afgegeven.


Verzamelen reviews

Wij verzamelen reviews via het platform van Trustpilot door u via het platform van Trustpilot m.b.v. een e-mail uit te nodigen voor het plaatsen van uw review. Als je een review achterlaat via Trustpilot dan ben je verplicht om een naam en e-mailadres op te geven. Trustpilot publiceert de door jou opgegeven naam eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Trustpilot contact met je opnemen om een toelichting op jouw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij jouw naam, e-mailadres en ordernummer met Trustpilot. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel jou uit te nodigen om een review achter te laten. Trustpilot heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Trustpilot behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Trustpilot toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor Trustpilot derden inschakelt.

Daarnaast nodigen wij u via een andere e-mail uit om een beoordeling van het product achter te laten. Ook bij dit onderdeel wordt uw ordernummer, naam en e-mail adres gebruikt voor het versturen van de e-mail. Echter voor plaatsing wordt slechts de door u opgegeven naam (dat kan ook een nickname zijn indien u hier de voorkeur aan geeft) voor weergave van de door u ingevulde beoordeling bij het desbetreffende product op onze website. Verder wordt deze review geheel anoniem (dus alleen de beoordelingstekst zelf) gedeeld met Google, waar eveneens dezelfde product reviews worden weergegeven.