1-36 of 184

1-36 of 184

Bewaar uw wijn op de juiste wijze in een wijnkoelkast

Niet iedereen beschikt over een wijn kelder. Om uw wijn echter goed te bewaren is een wijn koelkast een uitkomst. Met een optimale temperatuur en optimale omstandigheden kunt u wijn in een wijn koelkast langdurig bewaren. Zo heeft een wijn koelkast getint glas of een dichte deur; een filter, een optimale luchtvochtigheid en houten liggers.

Wijnkoelkasten zijn leverbaar in twee verschillende uitvoeringen: een wijn klimaat kast (diverse wijnen kunnen op verschillende temperaturen enkele maanden bewaard worden) en wijn bewaar kast (langdurig bewaren van wijn). Beide modellen zijn zowel in vrijstaande als ook in een inbouw variant beschikbaar. Interessant daarbij is de mogelijkheid om binnen één type koelkast zowel rood als wijn te kunnen plaatsen. Dit is mogelijk door aparte compartimenten welke van de juiste temperatuur voorzien kunnen worden.

Liebherr wijn koelkasten

Met een breed assortiment wijnbewaar en wijnklimaatkasten onderstreept Liebherr zijn naam als wijnspecialist. Naast inbouw- en vrijstaande modellen heeft Liebherr veel aandacht besteed aan het design van de verschillende modellen. Daarmee is het mogelijk om uw wijnkoelkast op een fraaie wijze een prominente plaats in uw keuken te geven. Of dat het nu vrijstaand is, of geheel geïntegreerd in uw keuken. Zeer praktisch bij de Liebherr wijnkoelkasten zijn de wijnbewaarkasten waarin twee of zelfs drie temperatuurzones instelbaar zijn. Daarbij is het mogelijk om rode en witte wijn tegelijkertijd op verschillende temperaturen te bewaren.

Dunavox

Naast het merk Liebherr komen er de laatste jaren steeds meer specialisten welke zich toeleggen in het ontwikkelen van wijnbewaar- en wijnklimaat koelkasten. Het Franse merk Dunavox bijvoorbeeld biedt een uitgekiend assortiment in zowel vrijstaande als inbouw uitvoeringen. Opvallend daarbij is de fraaie afwerking en de hoogwaardige kwaliteit. Maar ook de bekende merken als Boretti legt zich steeds meer toe op wijn koelkasten.

Meest gestelde vragen over wijnkoelkasten

Waarvoor gebruik ik een wijnklimaatkast?
Wijnklimaatkasten worden gebruikt om wijnen op de perfecte bewaar- en serveertemperatuur te bewaren. De natuurlijke harmonieën van de wijn blijven het best behouden door het klimaat (temperatuur) zo constant mogelijk te houden. De temperaturen in klimaatkasten zijn naar eigen wens in te stellen.


Wat is de beste temperatuur om wijn te bewaren?
Bij het langdurig bewaren van wijn is het belangrijk om temperatuurschommelingen tot een minimum te beperken, zodat de wijn goed kan rijpen. De ideale temperatuur voor langdurige opslag ligt tussen 10 °C en 12 °C.

De onderste zone is hiervoor geschikt. De bovenste zone van deze wijnkast is ontworpen om witte wijnen op serveertemperatuur te houden. Knapperige witte wijnen zijn vaak het lekkerst rond de 7 °C en volle witte wijnen rond de 10 °C. De ideale drinktemperatuur voor rode wijnen ligt tussen de 15 °C en 18 °C. Ze kunnen daarom het beste in de onderste zone worden bewaard.


Kan ik de helderheid van de verlichting van mijn wijnklimaatkast aanpassen?
Met het bedieningspaneel kan de LED-verlichting op drie verschillende niveaus worden ingesteld. Houd de lichtknop 3 seconden ingedrukt tot het symbool knippert. Vervolgens kun je met de +/- knop de helderheid aanpassen van subtiel tot heel fel.


Kan de draairichting van de deur veranderd worden?
Ja, bij de meeste wijnkoelkasten kunt u de draairichting van de deur kan veranderd worden. De instructies hiervoor vind u in de meegeleverde handleiding.


Is het energielabel G niet energiezuinig?
Per 1 maart 2021 is het nieuwe Europese energielabel voor elektrische apparaten ingevoerd. Tot die datum gold het oude label.

Door de hervorming van het energielabel zijn apparaten weer gescheiden in energieklassen A t/m G. Dit maakt het eenvoudiger om energiezuinige apparaten te identificeren. Veel apparaten die voorheen het meest energiezuinige (A+++) energielabel hadden, vallen nu echter in energieklasse D of E, waardoor er kansen ontstaan ​​voor nog zuinigere apparaten in de toekomst.

Wijnklimaatkasten vallen zelden in deze energieklassen; energielabel G is het meest gangbaar voor deze maat klimaatkast.


Hoe wordt de inhoud (het aantal flessen) van een wijnklimaatkast gemeten?
De inhoud van wijnklimaatkasten wordt niet uitgedrukt in liters, maar in het aantal flessen. Dit gebeurt op basis van Bordeaux-flessen volgens de EU-normen. Het kan zijn dat u minder flessen van grotere of bredere maten kunt plaatsen, zoals Bourgondische of champagneflessen. In een wijnklimaatkast passen dan ook altijd meer Bordeauxflessen dan Bourgondische flessen.