Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 50

1-16 of 50

Bewaar uw wijn op de juiste wijze in een wijnkoelkast

Niet iedereen beschikt over een wijn kelder. Om uw wijn echter goed te bewaren is een wijn koelkast een uitkomst. Met een optimale temperatuur en optimale omstandigheden kunt u wijn in een wijn koelkast langdurig bewaren. Zo heeft een wijn koelkast getint glas of een dichte deur; een filter, een optimale luchtvochtigheid en houten liggers.

Wijnkoelkasten zijn leverbaar in twee verschillende uitvoeringen: een wijn klimaat kast (diverse wijnen kunnen op verschillende temperaturen enkele maanden bewaard worden) en wijn bewaar kast (langdurig bewaren van wijn). Beide modellen zijn zowel in vrijstaande als ook in een inbouw variant beschikbaar. Interessant daarbij is de mogelijkheid om binnen één type koelkast zowel rood als wijn te kunnen plaatsen. Dit is mogelijk door aparte compartimenten welke van de juiste temperatuur voorzien kunnen worden.

Liebherr wijn koelkasten

Met een breed assortiment wijnbewaar en wijnklimaatkasten onderstreept Liebherr zijn naam als wijnspecialist. Naast inbouw- en vrijstaande modellen heeft Liebherr veel aandacht besteed aan het design van de verschillende modellen. Daarmee is het mogelijk om uw wijnkoelkast op een fraaie wijze een prominente plaats in uw keuken te geven. Of dat het nu vrijstaand is, of geheel geïntegreerd in uw keuken. Zeer praktisch bij de Liebherr wijnkoelkasten zijn de wijnbewaarkasten waarin twee of zelfs drie temperatuurzones instelbaar zijn. Daarbij is het mogelijk om rode en witte wijn tegelijkertijd op verschillende temperaturen te bewaren.

Avintage

Naast het merk Liebherr komen er de laatste jaren steeds meer specialisten welke zich toeleggen in het ontwikkelen van wijnbewaar- en wijnklimaat koelkasten. Het Franse merk Avintage bijvoorbeeld biedt een uitgekiend assortiment in zowel vrijstaande als inbouw uitvoeringen. Opvallend daarbij is de fraaie afwerking en de hoogwaardige kwaliteit.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke wijnkoelkast u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wijn bewaren in een wijnkoelkast

Wijn bewaren in een wijnkoelkast

Voor het optimaal bewaren van wijn komt meer kijken dan alleen de perfecte temperatuur. Goede wijn dient onder de juiste omstandigheden bewaard te worden om daarmee zichzelf in smaak verder door te kunnen ontwikkelen.

Optimaal wijn bewaren
Zo moet daglicht buiten behouden worden, dienen trillingen voorkomen te worden, dient de luchtvochtigheid op een constant niveau te zijn e.d. Kortom: de reden om uw wijn in een echte wijnkoelkast te bewaren.

Witte en rode wijn bewaren

Witte en rode wijn bewaren

Naast de standaard wijn koelkasten welke in temperatuur ingesteld kunnen worden voor het bewaren van witte of rode wijn, zijn er ook wijnkoelkasten met 2 of meer temperatuurzones.

Meerdere zones
Door middel van een ingenieus systeem met een tussenwand is het in deze koelkasten mogelijk verschillende temperatuurzones te creeëren. Daarmee kan witte en rode wijn tegelijkertijd in dezelfde wijnkoelkast bewaard worden.

Verschillende uitvoeringen - vrijstaand en inbouw

Verschillende maten en uitvoeringen

Naast de bekende vrijstaande wijnkoelkasten is ook de inbouw variant voor plaatsing in en keuken steeds meer in opkomst.

Een koelkast naar wens
Wijnkoelkasten zijn leverbaar in allerlei verschillende maten waarmee u - op basis van aanwezige ruimte en de gewenste inhoud - een wijn koelkast op maat kunt selecteren. U kunt daarbij kiezen voor een dichte deur of voor een fraaie glasdeur met getint glas.

Tips

1. Er zijn wijnkoelkasten voor minder dan 30 flessen wijn, maar ook hele grote voor ruim 200 flessen wijn.

2. Over het algemeen geldt: hoe kouder een wijn wordt bewaard, hoe langer zijn ‘levenscyclus’ of rijpingsevolutie duurt. Een goede temperatuur is meestal 10 tot 12 graden, afhankelijk van het soort wijn.

3. Goedkope wijnkoelkasten zijn eigenlijk veredelde koelkasten. Deze beschikken meestal niet over een UV-getint glas, koolstoffilter, luchtvochtigheidsregeling e.d. Controleer deze zaken voor aanschaf om verrassingen te voorkomen.

Tips

1. Wist u dat Boretti fornuizen - naast de standaard 8 kleuren - tegen meerprijs in elke gewenste RAL-kleur uitgevoerd kan worden.

2. De inductiefornuizen van Boretti hebben een zeer hoog rendement. In 100 cm. breed is Boretti de enige met 6 zones.

3. Kiest u voor gas, dan is de Dual Fuel brander interessant. Deze brander kan zowel wokken op 5,0 kW als ook sudderen op zeer laag vermogen.