Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 227

1-16 of 227

Welk fornuis is geschikt voor u?

Wij zijn specialist op het gebied van fornuizen en u kunt bij ons terecht voor verschillende topmerken. Als u een bepaald fornuis in het echt wilt zien bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum. Daar vindt u een ruime assortiment gas,- keramische- en inductie uitvoeringen. Tevens kunnen wij u adviseren welke type het beste bij u past en u adviseren over de benodigde aansluitingen voor installatie. Daarnaast attenderen wij u op het handige stappenplan voor kopen fornuis.

Fornuizen met inductie, gas of keramisch kookgedeelte

In ons aanbod vindt u een grote keuze aan diverse soorten fornuizen die op verschillende manieren worden gebruikt: inductie, keramisch of gas. Wij hebben voor u de voordelen op een rijtje gezet, zodat u zelf beslist welke vorm van koken het beste bij u past.

Inductiefornuizen

Bij koken op een inductiefornuis staat de pan op een glasplaat, maar wordt deze niet verhit. De verhitting komt door elektromagnetische straling die de bodem van de pan verhit. Dit magnetische veld zorgt voor een zeer snelle verwarming van de pan. Het water kookt sneller en de boter is sneller gesmolten. De glasplaat wordt alleen secundair verhit door de hete pan. Hierdoor is het inbranden van etensresten niet mogelijk en is het veiliger voor kinderen die per ongeluk de plaat aanraken.

Keramisch koken

Keramisch koken is een moderne vorm van koken. De plaat van een keramische plaat is van vitro-keramisch glas. De witte lijnen geven aan waar de kookzones zijn en als de kookzone wordt verhit dan wordt het roodgloeiend. Een voordeel van keramisch koken is dat de plaat glad is en dus goed te reinigen is. Een ander voordeel is dat u gebruikmaakt van de restwarmte, zodat u een gerecht nog even warm houdt.

Gasfornuis

Het voordeel van een gasfornuis is dat het goedkoop in de aanschaf is. Bij het aansluiten van het gas kookgedeelte hoeft u geen ingrijpende aanpassingen te doen, zoals het aanleggen van een aparte elektriciteitsgroep. U heeft er geen speciale pannen voor nodig en de meeste huizen hebben een gasaansluiting. De hoogte van de vlam en dus de temperatuur kan gemakkelijk hoger en lager worden gedraaid.

Fornuizen kopen bij De Schouw Witgoed

Wanneer u een fornuis koopt in onze webshop dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • Goede service
  • Diverse betaalmogelijkheden
  • Gratis thuis bezorgd
  • Veel productinformatie
  • Mogelijkheid tot installatie en plaatsing
  • Showroom in Bussum
Onze goede service bestaat onder andere uit de twee jaar volledige fabrieksgarantie die wij u aanbieden. Bovendien is het bij ons mogelijk om uw product binnen 14 werkdagen te ruilen of te retourneren. U betaalt op verschillende manieren zoals iDEAL, creditcard, betalen met een overschrijving of betaling bij aflevering per pin of contant. De mogelijkheden zijn dus erg divers. In Nederland bezorgen wij uw fornuis gratis en de levertijd is 1 tot 5 werkdagen. Bekijk gerust eens ons assortiment fornuizen. Mocht u de fornuizen eerst nog in het echt willen zien dan bent u van harte welkom in onze showroom in Bussum.

ADVIES & TIPS

Inductie koken de toekomst

Binnen enkele jaren zullen steeds meer mensen de overstap van gas naar inductie maken. Deze versnelde ontwikkeling zorgt voor een steeds breder aanbod inductie fornuizen.

Ondanks het feit dat u deze overstap naar inductie zeker niet overhaast moet (maar ook hoeft) te maken, biedt dit bredere assortiment u wel meer keuze en scherpere prijzen. Ontdek het aanbod fornuizen in allerlei maten (van 60 tot 120 cm.) en allerlei uitvoeringen.

Verschillende merken

Interessant is de herpositionering van de verschillende merken als het gaat om inductie fornuizen. Sommige merken kunnen snel schakelen naar een sterk assortiment fornuizen, terwijl een aantal merken de echte overstap nog moet maken. Bosch / Siemens en Pelgrim zijn de merken die in de bekende 60 cm. brede fornuizen een interessant en scherp geprijsd aanbod aanbieden. Daarnaast biedt een merk als Smeg fraaie 60 cm. brede design fornuizen.

Bredere inductiefornuizen
Boretti, Smeg, Bertazzoni en Steel zijn de merken die een sterk assortiment brede inductiefornuizen aanbieden. Fraai zijn ook de inductiefornuizen van Falcon, Belling en Stoves welke uitgevoerd zijn in een Engels landelijk design.

Elektra aansluiting

De grootste uitdaging bij de aanschaf of overstap naar een inductiefornuis is de elektra aansluiting. Voor de meeste apparaten is een 3-fasen (3 x 230 Volt) elektra aansluiting nodig. In het 60 cm. brede assortiment zijn een paar fornuizen welke ook op 2 x 230 Volt aangeloten kunnen worden. Daarentegen zijn er ook 90 cm. brede fornuizen welke zelfs een verzwaarde elektra aansluiting nodig hebben.

Lees hierover meer in Elektra aansluiting bij inductie fornuis.

Op deze ontwikkelingen wachten wij!

Als specialist op het gebied van inductie fornuizen zijn wij met verschillende fabrikanten in gesprek en hebben daar onze wensen neergelegd. Wij hopen dat er z.s.m. een fabrikant komt met een slim inductie fornuis. De aansluitwaarde van een fornuis is de aansluiting welke nodig is als alle kookzones en de oven(s) tegelijkertijd op vol vermogen draaien. Maar wanneer gebeurd dit in de praktijk? Vrijwel nooit.

Vandaar dat wij aangegeven hebben dat een fornuis ontwikkeld moet worden welke op een lagere aansluiting aangesloten kan worden en - indien toch alles tegelijkertijd en keer aangezet wordt - zichzelf dan ter beveiliging terugschakeld. Dit scheelt u als consument heel veel kosten (zeker bij een zwaardere elektra aansluiting) en in de praktijk merkt u hier vrijwel niks van. Maar wanneer dit op de markt gaat komen is nog niet bekend.

Inductie fornuizen vergelijken

Bij aanschaf van een inductie fornuis hebben wij de volgende tips om de verschillende fornuizen met elkaar te vergelijken:

  • Net als bij een gasfornuis kunt u de vermogens van de verschillende zones met elkaar vergelijken. Let hierbij ook op de booster functie (meer vermogen)
  • Handig bij inductie is de timer functie. Deze is apart in te stellen voor elke zone. Controleer dus of deze functie op uw fornuis zit.
  • Zoneloze inductie is de toekomst. Uw bent dan flexiberer met het plaatsen van de pannen. Handig omdat u zo meer efficiente ruimte heeft.


Meer info? Wilt u een inductie fornuis kopen? Lees dit eerst !