Inductie fornuis


1-28 of 184

1-28 of 184

Koken op een inductie fornuis

Koken op inductie neemt de laatste jaren steeds verder toe. Naast het feit dat het snel en veilig is, biedt ook het het gemakkelijk schoonmaken een belangrijke rol. Indien er geen pan op de inductie zone geplaatst is, vindt er ook geen warmteoverdracht plaats. Natuurlijk wordt de glasplaat daarbij wel iets warm, maar als u de plan eraf haalt zal er geen actieve warmte meer overgedragen worden. Een inductie fornuis biedt zodoende een goed, veilig en zuinig alternatief ten opzichte van gas.

Inductiefornuizen zijn veilig en snel

Steeds vaker wordt de keuze gemaakt om te koken op een inductie fornuis. Hieraan liggen verschillende redenen te grondslag. Allereerst wordt in steeds meer nieuwbouwijken geen gas aansluiting meer gemaakt omdat er gebruik gemaakt wordt van stadsverwarming of een andere warmtebron. Ten tweede is koken op inductie veiliger in gebruik, omdat er geen warmteoverdracht plaats vindt als de pan van het vuur is. En ten derde is een inductie plaat veel gemakkelijker te reinigen en zodoende praktischer in gebruik.

Dit laatste punt was bij een keramisch fornuis ook al aan de orde, maar deze warmtebron had het probleem dat het niet direct was (als de melk ging koken moest voor de tijd de knop al omlaag gedraaid worden), niet echt zuinig in gebruik en niet snel. Deze drie elementen zijn bij het koken op inductie fornuizen al 'opgelost'.

Steeds ruimer aanbod

Door de groeiende vraag naar inductiefornuizen komen ook steeds meer merken met een invulling op dit vlak. Tegenwoordig zijn deze fornuizen in allerlei afmetingen, uitvoeringen en kleuren leverbaar. Ook voor de landelijk, klassieke keuze zijn diverse fornuizen leverbaar. Zelfs bredere uitvoeringen met meerdere ovens zijn leverbaar met een inductie kookvlak.

Installatie: meerfasen aansluiting vereist

Bij de installatie van een inductie fornuis dient u te beschikken over de juiste elektra aansluiting. Afhankelijk van het model en de daarbij weergegeven aansluitwaarde dient de juiste elektra voorzien aanwezig te zijn. Indien deze er niet is, dient u hiervoor te zorgen. Bij een 2-fasen kan de aansluitwaarde tussen de 3,6 en 7,4 kW zitten. Hiervoor dient een gekoppelde automaat in de meterkast aanwezig te zijn, waarbij twee aparte groepen aan elkaar gekoppeld worden. Daarvandaan dient een nieuwe 5-aderige kabel naar de plek waar het fornuis komt te staan getrokken te worden. Deze kabel dient vervolgens in een perilex stopcontact te worden aangesloten. Bij een 3-fasen aansluiting ligt het verhaal iets ingewikkelder in de meterkast.

Grote keuze in onze winkel in Bussum

Omdat voornamelijk 90 cm. brede inductie fornuizen nieuw is voor Nederland, maar ook bijzondere aandacht vereist m.b.t. plaatsing en installatie, kunt u bij De Schouw Witgoed in Bussum terecht om een ruime selectie te bekijken. Van de bekende A-merken hebben we 1 of meerdere 90 cm. brede inductie fornuizen staan, zodat u de verschillen goed kunt vergelijken. Naast een breed assortiment nemen wij graag de tijd om met u de benodigde elektrische aansluiting door te spreken. En - waar nodig - eventuele aanpassingen aan uw elektra voorziening uit te leggen. Zodoende beschikt u na een bezoek aan onze winkel over het totaalplaatje en kunt u beter uw keuze voor het gewenste fornuis maken.


De Schouw Witgoed heeft 1548 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.2 / 10
  • Hulp bij inductie fornuizen

    Keuzehulp

    Verdiep u - voordat u een Inductie fornuis gaat kopen - in de benodigde elektra aansluiting met onderstaande artikelen: