Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 308

1-16 of 308

De inbouw koelkast welke het beste bij u past

Bij een inbouw koelkast is de maatvoering van zeer groot belang. Zeker bij een tweedeurs koelkast vormen - naast de nismaat - ook de hoogte van de deuren een doorslaggevende maten. Inbouw koelkasten zijn standaard leverbaar in nishoogte van 88, 102, 122, 140, 158 of 178 cm. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook hogere inbouw koelkasten met een nis van 194 cm. Belangrijk verder is de bevestiging van de inbouwkoelkast: deur-op-deur of sleepdeur geleiders. Let op: een inbouw koelkast welke onder een aanrecht geplaatst wordt is een onderbouw koelkast.

Nismaat bij inbouw zeer belangrijk

Omdat een inbouw koelkast in een keukenkast gemonteerd dient te worden, is de nismaat van groot belang. Bij de nismaat gaat het om de hoogte, welke uitgevoerd is in standaard maten. De meest verkochte is de 88 cm, 102 cm, 122 en 178 cm. Daarnaast zijn ook modellen in 140, 158 en tegenwoordig zelfs is 194 cm beschikbaar. Ten slotte zijn er ook diverse inbouw Amerikaanse koelkasten verkrijgbaar welke eenvoudig in een daarvoor benodigde nis geschoven kunnen worden.

Deur-op-deur en sleepdeur montage

Een inbouw koelkast kan op twee verschillende manieren bevestigd worden: met sleepgeleiders of met deur-op-deur bevestiging. Bij een sleepdeur inbouw koelkast is zowel de deur van de koelkast alswel uw eigen keukendeur voorzien van scharnieren. De beide deuren zijn vervolgens door middel van geleiders aan elkaar bevestigd. Bij het openen van de kastdeur wordt deze vervolgens langs de koelkastdeur geleid. Vandaar het sleepdeur systeem.

Bij een deur-op-deur montage heeft uw eigen keukenkast deur geen scharnieren en is dus eigenlijk een plank welke u op de deur van de koelkast monteert. Voordeel hiervan is dat u heel nauwkeurig kunt stellen en u zeker bent dat de kastdeur in de loop van de tijd niet zal verschuiven ten opzichte van de koelkastdeur.

Inbouwkoelkasten met decorlijst

Naast de inbouw koelkast waar u uw eigen keukendeur op kunt plaatsen, zijn er ook nog een paar (beperkt aanbod) decorlijst modellen beschikbaar. Dit is veelal een systeem welke u op oudere keukens terug vind en waarbij de koelkast als vervangingsmodel wordt gebruikt. Een decorpaneel is slechts een paar millimeter dik en wordt in het decorlijst systeem - welke op de inbouw koelkastdeur zit - geschoven. Hierdoor kunt u de kleur en het design van de rest van de keuken overnemen op de decorlijst koelkast.

Verschil tussen een vrijstaand en inbouwkoelkast

Een vrijstaande koelkast is over het algemeen breder en heeft mede daardoor meer nuttige inhoud. Daarnaast is een vrijstaande koelkast eenvoudiger en op meer plaatsen in de keuken te plaatsen. Daarentegen kan een inbouw koelkast geheel aan het design van de keuken worden aangepast, waardoor het ontwerp van de keuken niet verstoord wordt.
 • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

  1/6

  Keuzehulp

  Weet u nog niet precies welke inbouw koelkast u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een inbouw koelkast ?

Wat is een inbouw koelkast ?

Een inbouw koelkast is een speciaal ontwikkeld model welke voor plaatsing, montage en het aan- en afvoeren van lucht geschikt is om in een nis van een keuken te monteren.

Eigen keukenfront
Daarbij kan uw eigen keukenfront(en) via een deur-op-deur of een sleepdeur montage systeem op de inbouwkoelkast bevestigd worden.

Opmeten van een inbouw koelkast

Opmeten van een inbouw koelkast

Bij het opmeten is voornamelijk de hoogte belangrijk. Een inbouw koelkast met één deur is vrij eenvoudig op te meten: bepaal de hoogte van de bodemplaat waarop de koelkast staat tot aan de plafondplaat.

Opmeten bij een 2-deurs inbouw koelkast
Bij twee deuren is het meten lastiger. Hierbij dient u - naast de totale nishoogte - ook de hartmaat te meten. Dit is de maat van bodemplaat tot aan de exacte hoogte tussen de twee deuren van de koelkast. De maattekening (zie foto) is een handig vergelijk.

Montage systeem deuren

Deur-op-deur en sleepdeur geleiders

Bij een inbouw koelkast wordt uw eigen keukenfront(en) weer op de deur(en) van de inbouw koelkast gemonteerd. Hiervoor zijn twee systemen in omloop: deur-op-deur en sleepdeur geleiders.

Verschil tussen deur-op-deur en sleep
Bij deur-op-deur zit uw keukenfront vastgeschroefd op de koelkast deur, terwijl bij sleepdeur uw keukenfront langs de koelkastdeur gesleept wordt door middel van geleiders (zie foto).

Inbouwkoelkasten met No-Frost, BioFresh en/of ijsblokjes

Inbouwkoelkasten met No-Frost, BioFresh en/of ijsblokjes

Naast het lagere energieverbruik zijn er de laatste jaren ontwikkelingen welke zeker het overwegen waard zijn. Belangrijk hierbij is u altijd af te vragen of u deze systemen zelf denkt te gaan gebruiken.

Een aantal interessant ontwikkelingen:

 • BioFresh - langer bewaren van groente en fruit
 • Icemaker - continue voorraad ijsblokjes
 • No-Frost - nooit meer ontdooien vriesgedeelte
 • 0 graden zone - langer bewaren van vlees en vis

Tips

1. Weet u niet exact de maten van uw huidige inbouw koelkast? Met behulp van het merk en typenummer van uw oude inbouw koelkast komen we ook verder. Geef deze aan ons door en wij checken uw afmetingen.

2. Als u een aantal vrieslades onder uw inbouw koelkast wenst, dan kan een No-Frost (nooit meer ontdooien) of LowFrost (veel minder vaak ontdooien) praktisch zijn in gebruik. Check wel het aantal liters inhoud.

3. Indien u een inbouw koelkast met twee deuren heeft, dan is de hartmaat belangrijk bij vervanging. Dit is de hoogtemaat vanaf de bodemplaat tot aan de exacte hoogte tussen de twee deuren van de koelkast.