29 artikel(en)

29 artikel(en)

Een vrijstaande kookplaat kunt u overal op plaatsen

Het aanbod inbouw kookplaten is de laatste jaren sterk toegenomen, maar de vrijstaande kookplaat vormt nog steeds een belangrijk aandeel. Deze vrijstaande kookplaat kan perfect op het aanrecht geplaatst worden, maar ook voor plaatsing op een vaatwasser of tafelmodel koelkast is dit een goede optie. Zorgt u ten allen tijden voor een goede stabiele ondergrond zodat u pannen ook op een stabiele wijze op het kookgedeelte geplaatst kunnen worden.

Vrijstaande kookplaten met gas, inductie of keramisch kookgedeelte

Vrijstaande kookplaten worden veelal geleverd als gas uitvoering in de 50 of 60 cm. breed. Deze kookplaten zijn leverbaar in wit of roestvrijstaal en kunnen - bij gas kookplaten - desgewenst van een wokbrander voorzien worden. Ook is het mogelijk om een vrijstaande kookplaat in een keramische, elektrische of inductie uitvoering te leveren. Voor de bediening van de kookplaten wordt meestal gebruik gemaakt van knoppen, maar een aantal inductie en keramische kookplaten is uitgevoerd met tiptoets bediening.

Tip: vrijstaande Smart inductie kookplaat

Vanwege de groeiende vraag naar inductie (veilig, snel en gemakkelijk schoon te maken) is er een steeds breder aanbod in dit segment. Echter is de omschakeling van gas naar inductie lang niet altijd eenvoudig. Vaak moet een aanpassing in de meterkast uitgevoerd werden en vervolgens een nieuwe kabel worden getrokken. De oplossing hiervoor kan Smart Inductie zijn. Zeker bij kleinere huishoudens kan dit een praktische invulling zijn. Een inductiekookplaat met Smart Inductie kan namelijk gewoon op 230 volt aangesloten worden. Hetzelfde stopcontact dus waarop u ook uw radio, tv en koelkast aansluit. Een kookplaat met Smart Inductie beschikt namelijk over een stukje slimme elektronica welke automatisch het totale vermogen van de kookplaat regelt. Komt u boven de 3600 Watt uit welke op 1 groep beschikbaar is, dan zorgt de elektronica ervoor dat alle zones gelijkmatig in vermogen iets terugvallen. Hierdoor kan u gewoon met meerdere zones tegelijk koken, zonder dat de stop eruit schiet.