1-18 of 76

1-18 of 76

Oorsprong van het merk Falcon

Falcon is 's werelds oudste fornuizenproducten met meer dan 182 jaar ervaring. In 1830 werk het eerste fornuis in de fabriek in Royal Leamington Spa in Groot Brittanie geproduceerd. Inmiddels behoort Falcon - tesamen met haar zustermerk AGA en Mercury - tot de Middelby Group. Of u nu een taditioneel fornuis voor een landelijke keuken zoekt of een strak fornuis voor een moderne keuken, binnen het assortiment van Falcon kunt u hier invulling aan geven.

De 7 voordelen van een Falcon fornuis

Aan de hand van een korte toelichting ziet u zelf dat Falcon een waardevolle investering is. In uw keuken en bij uzelf.

1. IJzersterk: de basis van een Falcon fornuis bestaat uit het frame. Het frame is uiterst solide. De werkhoogte van een Falcon is instelbaar: zo kunt u de ideale kookpositie zelf bepalen.
2. Bedieningsgemak: de knoppen van een Falcon zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal. Goed te reinigen en makkelijk instelbaar. Zo tempert u elk vuur.
3. Vlamveilig: elk Falcon fornuis heeft minstens vijf branders of kookplaatzones voor flexibel koken. En er is meer… de branders hebben een vlambeveiliging, een prima ventilatiesysteem, gietijzeren pannendragers en een meervoudige brander.
4. Goed in de lak elke Falcon kan de laktest doorstaan en is krasvast.
5. Hoogwaardig glaswerk de ovens van een Falcon zijn gegarandeerd veilig. De Multi-glazen stalen ovendeurtechnologie is stevig uitgevoerd. Als u een Falcon ovendeur sluit, klinkt het als het sluiten van een portier van een dure auto.
6. Neusje van de zalm Falcon ovens bieden royale capaciteit, de laagste energiewaarden en zijn gemakkelijk te reinigen.
7. Getest tot in de details elke Falcon die de fabriek verlaat heeft een zware test doorstaan.

Het assortiment Falcon fornuizen

Het assortiment van Falcon is opgebouwd vanuit verschillende series. De Kitchener lijn zijn de instapmodellen welke in diverse uitvoeringen en kleuren leverbaar zijn. Deze lijn wordt gekenmerkt door de vlakke voorzijde en de kenmerkende korte grepen. Daarboven is de Classic serie van Falcon geplaatst. Deze serie vormt de hardloper binnen het assortiment en is in veel varianten leverbaar. Praktisch hierbij is ook de serie Classic DeLuxe fornuizen welke - zoals de naam al doet vermoeden - nog beter gespecificeerd zijn dan de normale Classic fornuizen.

Naast de Classic serie voert Falcon ook een Elan serie. Deze serie komt in specificaties veelal overeen met de Classic DeLuxe serie, maar heeft een andere vormgeving. Vooral de spiraalvormige grepen is hierbij een opvallend gegeven. Het assortiment Falcon fornuizen wordt gecomplementeerd met enkele exclusief vormgegeven modellen. Denk hierbij aan de Elise, HiLite, Professional, Excel en de onlangs geïntroduceerde Nexus fornuizen.

Gas, keramisch en inductie fornuizen

Binnen het assortiment fornuizen biedt Falcon voornamelijk gas als meest interessante optie. Echter door de groeiende vraag naar fornuizen met elektra kookvlak heeft de laatste jaren ook het keramische en inductie kookvlak zijn intrede gedaan. Momenteel is merkbaar dat Falcon - naast de basis van fornuizen op gas - de aandacht vooral op inductie legt. Hierin wordt een steeds sterker assortiment geformeerd waarbij voor elk type keuken een passend fornuis leverbaar is. Inductie fornuizen van Falcon zijn voorzien van de geavanceerde i5tm technologie. Op de inductie fornuizen zit een voorbereidingsstand(40°), sudderstand(90)° en powerboost functie naast de 9 verschillende kookzone standen.

Bijpassende Falcon afzuigkappen en accessoires

Om het assortiment fornuizen voor de keuken compleet te maken biedt Falcon eveneens een brede lijn afzuigkappen en bijpassende accessoires. Zodoende kan een volledige fornuizenset voor de keuken samengesteld worden. Op basis van het gekozen fornuis, de situatie in de keuken en de gewenste uitvoering is een afzuigkap welke in design, afzuigvermogen en kleur overeenkomt uit te kiezen. Zelfs een optie met een motorloze afzuigkap welke geschikt is voor huizen met mechanische ventilatie is hierbij en optie. Daarnee kunt u uw Falcon fornuis perfect combineren met bijpassende achterwand en afzuigkap.