1-36 of 362

1-36 of 362

Inbouw ovens in diverse afmetingen en kleuren

Een inbouw oven is leverbaar in een standaard hoogte van 60 cm, maar ook in de compacte variant van 45 cm. hoog. Daarnaast zijn er bredere inbouw ovens (90 cm.) en ovens welke uitgevoerd zijn in de Amerikaanse maat (75 bij 75 cm). De meeste inbouw ovens zijn uitgevoerd in het roestvrijstaal, maar ook zwart en antraciet zijn sterk vertegenwoordigd. Daarnaast bieden een aantal merken klassiek vormgegeven ovens in kleuren als crème aan.

Verschillende oven functies

Deze inbouw ovens beschikken over diverse ovenfuncties welke onder zijn te verdelen in conventionele en multifunctionele ovens. De conventionele oven is uitgevoerd met onder/bovenwarmte en grill functie. De multifunctionele oven is de uitgebreidere variant en heeft onder/bovenwarmte, grill en hetelucht. Daarnaast zijn diverse functies met elkaar te combineren waardoor u bijvoorbeeld 'hetelucht met onderwarmte functie' kunt gebruiken. Daarnaast zijn een aantal modellen voorzien van een braadspit met draaispit motor waardoor u ook kip kunt grillen. Of wat te denken van een oven met pizza functie en pizza steen voor een heerlijke bereiding van uw favoriete pizza? Optioneel zijn inbouw ovens voorzien van een kernthermometer (voor het optimaal bereiden van vlees) en ovens met een stoom of magnetron functie.

Schoonmaken van een inbouw oven

Naast de verschillende mogelijkheden welke moderne inbouw ovens bieden wordt ook steeds meer aandacht besteed aan onderhoud en reiniging. Diverse ovens beschikken hierbij over handige functies om dit proces te vereenvoudigen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen een hulpfunctie met stoom en een volwaardige pyrolyse functie.

Merken als Atag (Easy Clean), Pelgrim, Smeg (Vapor Clean) bieden een stoom-reinigingsfunctie aan. Gedurende een bepaalde tijd wordt - door de toevoeging van stoom - vuil en vet van de binnenwanden van de oven losgeweekt. Hierdoor kan na afloop van het programma eenvoudig met een doekje de binnenwanden gereinigd worden. Deze stoomfunctie helpt u dus met het eenvoudiger reinigen van de oven.

Een 'volwaardige' reinigingsfunctie is de pyrolyse optie. Deze wordt in steeds meer inbouw ovens ingebouwd en biedt de mogelijkheid om een soort 'groot onderhoud' op uw oven uit te voeren. Tijdens het pyrolyse programma gaat de oven op een temperatuur van 450 tot 500 graden zichzelf schoonbranden, waarbij vet en vuil van de binnenwanden verbrandt wordt. De ovendeur zal tijdens dit proces op kindveilige wijze afgesloten worden, waarbij de ovendeur zelf niet te heet kan worden. Na afloop van het programma dient u alleen de verkoolde resten te verwijderen en is de oven weer schoon van binnen.