Verschil tussen Amerikaanse en Koreaanse koelkast

Artikel geplaatst op: 12-06-2016 | update datum: 31-06-2016
90 cm. brede koelkasten met een vriesgedeelte links en een koelgedeelte rechts worden side-by-side koelkasten genoemd. Binnen dit segment is een heel duidelijk onderscheid te maken tussen twee aanbieders: de orignele Amerikaanse koelkasten welke vertegenwoordigd worden door merken als General Electric en ioMabe en de Koreaanse koelkasten (Samsung, LG, Daewoo etc). Daarnaast bieden ook bekende merken als Bosch, Siemens, Atag etc. deze koelkasten aan, maar deze worden veelal geproduceerd door Koreaanse merken en onder vervolgens onder eigen label op de markt gebracht.

In Nederland zijn alleen General Electric en ioMabe aanbieders van Amerikaanse koelkastenIn Nederland zijn alleen General Electric en ioMabe aanbieders van Amerikaanse koelkasten


Om meer inzicht te krijgen in de verschillen tussen echte Amerikaanse koelkast en een Koreaanse koelkast onderstaand overzicht:

Verschil 1: corpus

Een Amerikaanse koelkast heeft - in tegenstelling tot een Koreaanse koelkast - een volledig metalen corpus welke zorgt voor een hogere stabiliteit. Dit is tevens de reden waarom een Amerikaanse koelkast gemiddeld 150 kg. weegt, terwijl een Koreaanse koelkast 90 kg. is.

Verschil 2: interieur

Zowel bij Amerikaan als ook bij een Koreaan wordt gebruik gemaakt van liggende glasplateaus. Het verschil zit hem echter in de deurbakken en de lades. Bij een Koreaanse koelkast is dit PVC, terwijl bij een Amerikaan het veel sterkere ABS / Lexaan gebruikt wordt.

Het interieur van een Amerikaanse koelkast is op een aantal punten onderscheidend ten opzichte van een Koreaanse koelkastHet interieur van een Amerikaanse koelkast is op een aantal punten onderscheidend ten opzichte van een Koreaanse koelkast


Verschil 3: luchtvochtigheid

Een echte Amerikaanse koelkast is uitgevoerd met een luchtontvochtiger. Naast de een constante temperatuur vormt de luchtvochtigheid het belangrijkste aspect. Door de luchtontvochtiger in een Amerikaan wordt deze constant op 55% gehouden.

Verschil 4: temperatuur

Bij een Amerikaanse koelkast is het zorg dragen voor een constante temperatuur één van de belangrijkste aandachtspunten. Metingen geven aan dat de maximaal 1 graad afwijkt van de ingegeven temperatuur. Dit verschil ligt bij een Koreaanse koelkast veel hoger.

Verschil 5: langere houdbaarheid producten

De constante temperatuur en luchtvochtigheid in een Amerikaanse koelkast zorgt ervoor dat bij u producten veel minder bederf en dus een langere houdbaarheid van toepassing is. Dit is een wezenlijk en onderscheidend verschil ten opzichte van een Koreaanse koelkast.

Een constante temperatuur en een constante luchtvochtigheid vormen de basis van een goed koelsysteemEen constante temperatuur en een constante luchtvochtigheid vormen de basis van een goed koelsysteem


Verschil 6: levensduur

Door de gebruikte materialen, de metalen corpus en het hoogwaardige koelsysteem wordt de levensduur van een Amerikaanse koelkast op 15 en een Koreaanse koelkast op maximaal 10 jaar ingeschat. Bij een Amerikaanse koelkast wordt op onderdelen een leveringsgarantie van 10 jaar gegeven. Dit wil zeggen dat er 10 jaar na productie van de laatste koelkast nog gegarandeerd onderdelen verkrijgbaar zijn.

Verschil 7: plaatsing en inbouwen

Een Amerikaanse koelkast heeft de ventilatie aan de onderzijde van de koelkast (in de plint). Daar wordt zowel lucht aan- als ook afgezogen. Dit in tegenstelling tot een Koreaanse koelkast. Door dit systeem kan een Amerikaanse koelkast dan ook strak tegen de achtermuur geplaatst worden. Tevens kan elke Amerikaanse koelkast ingebouwd worden in een nis. Een Koreaanse koelkast kan dit helaas niet en dient te allen tijden voldoende ventilatie rondom te hebben voor het afvoeren en aanzuigen van lucht.

1-36 of 170