1-36 of 674

1-36 of 674

De keuze voor een goede koelkast

Bij een vrijstaande koelkast is - naast het design - de functionaliteit en het interieur van groot belang. Een goede verhouding tussen benodigde koel- en vriesruimte zorgt voor een prettig dagelijks gebruik. Daarnaast is een degelijk interieur met voldoende verstel mogelijkheden belangrijk. Deze twee factoren vormen de basis van een goede koelkast. Daarnaast zijn er vrijstaande koelkasten welke specifieke zones bieden voor het langer bewaren van groente en fruit en/of het langer bewaren van vlees en vis. Een vrijstaande koelkast kunt u op bijna elke plek in uw keuken plaatsten, terwijl een inbouw koelkast in een keuken ingebouwd dient te worden.

Upside-down, tafelmodel en koel/vriescombinaties

Koelkasten zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Naast de tafelmodel koelkast - met of zonder geïntegreerd vriesvak - zijn er ook hogere koelkasten. Deze zijn desgewenst leverbaar als volledige koeler, maar ook met vriesgedeelte. De koel/vriescombinatie kenmerkt zich hierbij met vriesgedeelte onder en veelal met gescheiden temperatuur regeling. De upside-down koelkast is een tweedeurs koelkast met apart vriesgedeelte boven. Indien u een koelkast met een apart vriesgedeelte zoekt, let dan ook op de techniek van de vriezer. Standaard vriezers dient u zelf te ontdooien, maar er zijn ook modellen met No-Frost systeem welke nooit meer ontdooit hoeven te worden. Interessante tussen oplossingen zijn de LowFrost (ook wel SmartFrost genoemd) en de StopFrost uitvoeringen. Deze combineren een ruime inhoud in liters met een vriessysteem welke veel minder vaak ontdooit hoeft te worden.

Koelkasten in kleur

Omdat koelkasten steeds vaker vrijstaand in de keuken geplaatst worden, neemt de vraag naar design modellen toe. Was vroeger de koelkast veelal standaard wit, tegenwoordig is een breed aanbod leverbaar in zwart, roestvrijstaal of zelfs in kleuren. In verschillende standaard afmetingen als 55 of 60 centimeter breed, maar ook in bredere modellen van 70, 75 of zelfs Amerikaanse koelkasten van 90 centimeter breed. Daarnaast zijn de vrijstaande koelkasten leverbaar met afgeronde deuren, strakke rechte deuren of met facet. Greeploos, met hevelgrepen of lange stanggrepen. Kortom een brede keus om een juiste en fraaie invulling te geven aan uw keuken.

Een vrijstaande koelkast kopen

Indien u overweegt een nieuwe vrijstaande koelkast te kopen, bepaal dan eerst of u aan bepaalde afmetingen dient te voldoen. Indien dit aan de orde is en de koelkast bijvoorbeeld een maximale hoogte of breedte kan hebben, dan speelt dit een belangrijke reden bij de keuze voor de juiste koelkast. De volgende stap betreft de wensen in kaart te brengen met betrekking tot design, hoeveelheid liters koel- en vriesruimte en de gewenste positie van de vriezer. Ook een koelkast geheel zonder vriesgedeelte kan daarbij interessant zijn. Op basis van deze uitgangspunten kunt u aan de slag met het invulling van uw specifieke wensen om zodoende tot de gewenste koelkast te komen.