Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 466

1-16 of 466

De keuze voor een goede koelkast

Bij een vrijstaande koelkast is - naast het design - de functionaliteit en het interieur van groot belang. Een goede verhouding tussen benodigde koel- en vriesruimte zorgt voor een prettig dagelijks gebruik. Daarnaast is een degelijk interieur met voldoende verstel mogelijkheden belangrijk. Deze twee factoren vormen de basis van een goede koelkast. Daarnaast zijn er vrijstaande koelkasten welke specifieke zones bieden voor het langer bewaren van groente en fruit en/of het langer bewaren van vlees en vis. Een vrijstaande koelkast kunt u op bijna elke plek in uw keuken plaatsten, terwijl een inbouw koelkast in een keuken ingebouwd dient te worden.

Upside-down, tafelmodel en koel/vriescombinaties

Koelkasten zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Naast de tafelmodel koelkast - met of zonder geïntegreerd vriesvak - zijn er ook hogere koelkasten. Deze zijn desgewenst leverbaar als volledige koeler, maar ook met vriesgedeelte. De koel/vriescombinatie kenmerkt zich hierbij met vriesgedeelte onder en veelal met gescheiden temperatuur regeling. De upside-down koelkast is een tweedeurs koelkast met apart vriesgedeelte boven. Indien u een koelkast met een apart vriesgedeelte zoekt, let dan ook op de techniek van de vriezer. Standaard vriezers dient u zelf te ontdooien, maar er zijn ook modellen met No-Frost systeem welke nooit meer ontdooit hoeven te worden. Interessante tussen oplossingen zijn de LowFrost (ook wel SmartFrost genoemd) en de StopFrost uitvoeringen. Deze combineren een ruime inhoud in liters met een vriessysteem welke veel minder vaak ontdooit hoeft te worden.

Koelkasten in kleur

Omdat koelkasten steeds vaker vrijstaand in de keuken geplaatst worden, neemt de vraag naar design modellen toe. Was vroeger de koelkast veelal standaard wit, tegenwoordig is een breed aanbod leverbaar in zwart, roestvrijstaal of zelfs in kleuren. In verschillende standaard afmetingen als 55 of 60 centimeter breed, maar ook in bredere modellen van 70, 75 of zelfs Amerikaanse koelkasten van 90 centimeter breed. Daarnaast zijn de vrijstaande koelkasten leverbaar met afgeronde deuren, strakke rechte deuren of met facet. Greeploos, met hevelgrepen of lange stanggrepen. Kortom een brede keus om een juiste en fraaie invulling te geven aan uw keuken.

Een vrijstaande koelkast kopen

Indien u overweegt een nieuwe vrijstaande koelkast te kopen, bepaal dan eerst of u aan bepaalde afmetingen dient te voldoen. Indien dit aan de orde is en de koelkast bijvoorbeeld een maximale hoogte of breedte kan hebben, dan speelt dit een belangrijke reden bij de keuze voor de juiste koelkast. De volgende stap betreft de wensen in kaart te brengen met betrekking tot design, hoeveelheid liters koel- en vriesruimte en de gewenste positie van de vriezer. Ook een koelkast geheel zonder vriesgedeelte kan daarbij interessant zijn. Op basis van deze uitgangspunten kunt u aan de slag met het invulling van uw specifieke wensen om zodoende tot de gewenste koelkast te komen.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke vrijstaande koelkast u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Verschillende uitvoeringen

Verschillende vrijstaande koelkasten

Het aanbod vrijstaande koelkasten is zeer breed. Naast allerlei hoogte en breedtematen zijn er modellen met veel, weinig of geen vriesruimte leverbaar; in rood, wit, zwart, blauw, groen; met BioFresh, No-Frost, 0 graden zone etc.

Vind de beste koelkast voor u!
Met behulp van het filter in de linker kolom kunt u eenvoudig uw wensen invoeren om daarmee de koelkast welke het beste bij u past te kunnen vinden.

Plaatsing in een nis

Naast de standaard zaken als afmetingen, draairichting e.d. zijn er twee punten welke eveneens belangrijk zijn bij aanschaf van een vrijstaande koelkast: plaatsing in een nis en het begrip duocooling. Indien u een vrijstaande koelkast in een strakke nis of op de plek van een inbouw koelkast wilt plaatsen, dan dient u veel aandacht te besteden aan de ventilatie. Standaard kan een vrijstaande koelkast namelijk niet ingebouw worden.

Plaatsing in onverwarmde ruimte

DuoCooling

Bij plaatsing van een koelkast met vriesgedeelte in een onverwarmde ruimte vereist eveneens aandacht. Standaard kan dit namelijk niet. Koelkasten met DuoCooling bieden hiervoor uitkomst, maar ook dan is minimaal 10 graden benodigd.

Bespaar op energie

Bespaar op energie

Omdat een koelkast continue draait is het energieverbruik een belangrijk aandachtspunt. Mede onder invloed van wetgeving is hier de laatste jaren al een grote slag geslgen. Moderne koelkasten zijn vele malen zuiniger dan oude modellen.

Vergelijk het energieverbruik
Echter is er binnen het aanbod moderne koelkasten nog steeds onderscheid. Van gewone zuinige koelkasten met een A+ label tot super zuinge A++++ uitvoeringen !

Design koelkasten

Retro jaren 50 koelkasten

Een vrijstaande koelkast kan vanwege de afmetingen en de plek in de keuken bepalend zijn voor het totale aanzien. Dit biedt echter ook kansen.

Retro jaren 50 stijl in verschillende kleuren
Door te kiezen voor een design koelkast kan een keuken van een eyecatcher voorzien worden. Denk hierbij ook aan de gekleurde jaren 50 koelkasten van Smeg, Schnieder en andere aanbieders.