Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 22

1-18 of 22

Wasmachine en droger in één

Een was/droogcombinatie is een interessante optie op het moment dat u beperkte ruimte heeft. In deze voorlader kunt u tegelijkertijd wassen en vervolgens drogen hetgeen eveneens zeer praktisch is. Houdt u er echter rekening mee dat u en altijd minder kunt drogen dan het vulgewicht van de trommel. Daarnaast is het belangrijk dat u bewust bent van het feit dat het een 2-in-1 apparaat is, waarbij de kans op storingen dus iets groter kan zijn. Maar kwalitatief is een was/droogcombinatie verder prima, want anders zouden de bekende A-merken deze niet op de markt brengen. Kortom: een was/droogcombinatie is een interessante optie als u beperkte ruimte heeft.

Non-stop wassen en drogen

Een was/droogcombinatie heeft als belangrijk voordeel dat er non-stop gewassen en gedroogd kan worden. Omdat het droogproces van een wasdroogcombinatie verschilt ten opzichte van een normale droger, is het niet mogelijk om de trommel volledig te vullen bij het drogen. Zodoende wordt er bij de vulgewicht bijvoorbeeld "Geschikt voor 7 kg. wassen en 4 kg. drogen" vermeld. Dit houdt in dat u apart 7 kg, kunt wassen, vervolgens 3 kg. wasgoed uit de trommel zult moeten halen om daarna de overige 4 kg. te kunnen drogen. Het is echter ook mogelijk om de was/droogcombinatie direct met maar 4 kg. te beladen. Indien het wasgoed hiervoor geschikt is kunt u dan non-stop 4 kg. wassen en drogen, zonder dat u tussentijds handelingen dient te verrichten.

Kwaliteit

Was/droogcombinaties worden veelal verkocht indien er weinig ruimte is voor plaatsing van twee aparte apparaten. U dient bij aanschaf bewust te zijn van het feit dat u bij een was/droogcombinatie veel meer onderdelen in een normale casco heeft zitten: de kans op storingen ligt dan ook ietsje hoger. Daarnaast is de droogwijze vaak afwijkend ten opzichte van een normale droger. Ondanks deze twee aspecten hebben alle bekende A-merken een goed aanbod was/droogcombinaties en is de kwaliteit daarmee zeker hetgeen u van de verschillende merken mag verwachten. De AEG was/droogcombinatie biedt met de 'HWD' lijn nu een warmtepomp droogtechniek welke energiezuinig kan drogen.

Was/droogcombinatie kopen

Ondanks dat het aanbod was/droogcombinaties niet heel breed is, zijn er genoeg modellen om uit te kiezen. Met behulp van een goed advies op maat in de winkel of via de chat, informatie over test resultaten van de Consumentenbond en de reviews van klanten op bijvoorbeeld kieskeurig.nl kunt u geholpen worden bij deze keuze. Misschien kiest u dan wel voor de populaire AEG L7WE96ES, of wordt het de Aeg L8WE06CS wasdroogcombinatie?

ADVIES & TIPS

Wat is een was/droogcombinatie?

Wat is een was/droogcombinatie

Een was/droogcombinatie is een combinatie van een wasmachine en een wasdroger. Deze 2-in-1 uitvoering biedt dus een dubbele functie in de afmetingen van een enkel apparaat.

Daarmee is dit apparaat ideaal indien u weinig ruimte heeft voor een aparte droger naast de wasmachine.

Non-stop wassen en drogen

Non-stop wassen en drogen in een wasdroogcombinatie

Doordat de trommel en daarmee het vulgewicht van wasmachines en was/droogcombinaties de laatste jaren aanzienlijk is toegenomen, wordt ook het gebruik van de was/droogcombinatie steeds praktischer. Vroeger had dit apparaat een 5 kg trommel en moest - na het wassen - er eerst 2,5 kg. uitgehaald worden om te kunnen drogen.

De huidige was/droogcombinaties hebben de mogelijkheid om 5 of zelfs 6 kg. wasgoed non-stop te wassen en daarna te drogen. Ideaal !

Nadelen

Belangrijk bij aanschaf van een was/droogcombinatie is dat u beseft wat u koopt. Een was/droogcombinatie is namelijk:

- Twee apparaten in één casco. Dit maakt het apparaat storingsgevoeliger en lastiger te repareren.

- de droogtechniek van de normale was/droogcombinatie is heel anders dan bij een wasdroger. Wasgoed niet dat zachte effect heeft dan bij het drogen in een wasdroger.

Nieuw: de wasdroogcombinatie met warmtepomp

AEG was/droogcombinatie L9WEN06CB

Interessant is de zeer zuinige was/droogcombinatie (type AEG L9WEN06CB ) met warmtepomp techniek.

Deze techniek is bij de wasdrogers al jarenlang de nieuwe standaard en zorgt voor een aanzienlijk besparing in energie. Ook voor de was/droogcombinatie geldt dit als belangrijkste voordeel, waarmee opnieuw een sterk voordeel aan dit segment wordt toegevoegd.

Conclusie en aanbod

Samengevat kunnen we stellen dat de was/droogcombinatie - mede door de verbetering in kwaliteit en verbruik - de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is. Dit is ook terug te zien in het aanbod bij de verschillende merken. Vooral de was/droogcombinaties van AEG bieden hierin een voorlopende rol.

Was/droogcombinatie met warmtepomp techniek
Video AEG L99696HWD
Tip: besparing van energie

De verwachting is dat de was/droogcombinatie van de toekomst uitgevoerd is met warmtepomptechniek.

Bekijk de video voor meer informatie.