Beste koop stofzuiger

Welke stofzuiger is het beste getest door de Consumentenbond en heeft het label Beste Koop gekregen? Of onderscheiden door Kieskeurig.nl? De uitkomst van deze testen kunnen u helpen met uw eigen keuze. Op welke aspecten wordt er getest? En welke aandachtspunten brengen klanten die deze stofzuiger reeds hebben naar voren? Zijn dit ook belangrijke punten voor u zelf?

Tip: stofzuigers eenvoudig vergelijken

Naast de uitkomsten van de verschillende tests kunt u stofzuigers ook eenvoudig met elkaar vergelijken op basis van de klasse indelingen. Naast het label voor energieklasse (hiermee kunt u het energieverbruik van de verschillende stofzuigers met elkaar vergelijken) bieden de meeste merken ook een label voor reinigingsklasse op harde vloeren en een apart label voor reinigingsklasse op tapijt. Hiermee kunt u - op basis van wat voor u belangrijk is - de juiste zuigkracht voor uw stofzuiger selecteren. Combineer hierbij de aspecten als Wattage en het opgegeven geluidsniveau en u kunt uw beste koop stofzuiger eenvoudig vinden.

Stofuitstoot klasse

Voor mensen met allergie bieden de meeste merken ook een klasse voor de stofuitstoot. Mede door gebruik van HEPA of andere filters kan ook voor dit label een klasse A behaald worden. Indien u of iemand anders in uw omgeving last heeft van allergie, is het raadzaam ook naar dit label te kijken.

3 artikel(en)