Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 30

1-16 of 30

Bij montage onder aanrecht alleen een onderbouwkoelkast

Indien u uw koelkast onder het aanrecht wilt plaatsen, dan is hier een speciale onderbouw koelkast geschikt voor. Ten opzichte van een normale tafelmodel koelkast heeft een speciaal onderbouw model allereerst de juiste aan- en afvoer van lucht. Warme lucht stijgt doorgaans op, dus als u een vrijstaande tafelmodel koelkast onder het aanrecht schuift, dan kan de warmte niet weg doordat de warme lucht tegen het aanrechtblad aankomt. Bij een speciaal onderbouw model wordt warme lucht geforceerd via de plint afgevoerd en frisse koele lucht aangezogen. Een onderbouw koelkast is dus eigenlijk een soort inbouw koelkast welke onder het aanrecht gemonteerd wordt.

Montage keukenpaneel op onderbouw koelkast

Een ander belangrijk verschil is de mogelijkheid van plaatsing van uw eigen keukendeur (of decorlijst). Een onderbouw model is veelal uitgevoerd met een deur-op-deur bevestigingsysteem waarbij u op fraaie wijze de koelkast kunt integreren in uw keuken. Indien u kiest voor een onderbouw koelkast met decorlijsten, dan kunt u uw lijst weer terugplaatsing in de koelkast. Echter is een decorlijst model bijna niet meer gangbaar en wordt deze alleen nog ter vervanging van oude koelkasten met decorlijsten verkocht.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke onderbouw koelkast u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een onderbouw koelkast ?

Wat is een onderbouw koelkast ?

Een onderbouw koelkast is eigenlijk een tafelmodel koelkast, maar dan speciaal geschikt voor plaatsing onder het aanrechtblad van uw keuken.

Plaatsing van uw eigen keukenfront
Op deze koelkast kan - in tegenstelling tot een vrijstaande tafelmodel koelkast - een keukenpaneel van uw keuken gemonteerd worden. Dit paneel is eenvoudig te bevestigen met behulp van het deur-op-deur montagesysteem.

Verschil tussen inbouw en onderbouw koelkast

Verschil tussen inbouw en onderbouw koelkast

Zowel bij een inbouw als bij een onderbouw koelkast kan het eigen keukenfront weer op de koelkast geschroefd worden. Toch zit er een belangrijk verschillen tussen beide. Een onderbouw koelkast is namelijk speciaal geschikt voor plaatsing onder het aanrecht.

Omdat het aanrechtblad de opstijgende warmte achter de koelkast tegenhoudt, zou een normale inbouw koelkast op deze plek niet werken. Een onderbouw koelkast voert geforceerd de warme lucht af en zuigt frisse lucht aan via de plint.

Beperkt aantal uitvoeringen

Beperkt aantal uitvoeringen

Onderbouw koelkasten verschillen in uitvoering niet veel van elkaar. De maten zijn bijna allemaal hetzelfde. De meeste onderbouw koelkasten hebben een deur-op-deur montage systeem. Bij een paar modellen is nog een ouderwetse decorlijst leverbaar. Op de foto links ziet u een speciale onderbouw koelkast met uittrekbare lade.

Klein vriesvakje
Tevens zijn er modellen met of zonder geintegreerde vriesvak leverbaar.

Verschil in aantal liters inhoud

Verschil in aantal liters inhoud

Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen is de combinatie van een laag energieverbruik en een zo groot mogelijke inhoud de uitdaging. Omdat sommige modellen met en sommige modellen zonder vriesvak zijn uitgevoerd zit hier eveneens verschil in.

Vergelijk de inhoud
Bij modellen zonder vriesvak heeft het model met de kleinste inhoud 119 en het model met de grootste inhoud 152 liter netto inhoud ! Vergelijken loont dus.

Tips

1. Houdt u bij aanschaf van een nieuwe onderbouw koelkast vooral rekening met de indeling. Omdat deze koelkast relatief klein zijn, is een goede indeling bepalend voor het dagelijks gebruik.

2. Wist u dat er ook een onderbouw koelkast bestaat welke als volledige lade naar voren toe is open te schuiven? Door dit systeem kan deze koelkast tot 30% efficienter gevuld worden !

3. Naast de indeling en uitvoering speelt ook het energieverbruik een belangrijke rol. Vergelijkt u deze eenvoudig via het label, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.