1-36 of 233

1-36 of 233

Vrieskasten in verschillende uitvoeringen

Naast de alom bekende vrieskist biedt ook een vrieskast de mogelijkheid tot het invriezen van uw producten. Een vrieskast is uitgevoerd met vriesladen waardoor u overzichtelijker uw levensmiddelen kunt plaatsen (en later dus ook terugvinden). Een vrieskast is leverbaar in diverse afmetingen: van tafelmodel vrieskast tot een kastmodel van 200 cm hoogte. De meeste modellen zijn 55 of 60 cm. breed, maar er zijn ook smallere modellen van 50 en bredere modellen van 65 / 70 cm.

Het ontdooien van een vrieskast

Een traditionele vrieskast dient u zelf eens in de zoveel tijd te ontdooien. Er zijn echter ook vrieskasten welke uitgevoerd zijn met een No-Frost systeem. Door de dynamische koeling wordt ijsaanrijping voorkomen en behoort ontdooien tot de verleden tijd. Een vriezer met een No-Frost techniek heeft echter wel iets minder inhoud, daar het systeem in de achterwand van de vriezer is ingebouwd.

Een interessant alternatief op een No-Frost vriezer is een uitvoering met LowFrost (ook wel SmartFrost genoemd) systeem. Bij dit laatste systeem heeft u meer liters inhoud in de vrieskast, maar dient u deze nog maar eens in de twee tot drie jaar te ontdooien

Design vriezers

De meeste vrieskasten zijn uitgevoerd in de kleur wit. Omdat de keuken een steeds belangrijkere plaats in huis inneemt, is ook de vraag naar design vrieskasten toegenomen. Smeg heeft reeds op ingespeeld met vrieskasten in diverse kleuren en in retro jaren 50 stijl. Andere merken zoals Liebherr e.d. bieden vrieskasten in roestvrijstaal aan.