Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 165

1-18 of 165

Vrieskasten in verschillende uitvoeringen

Naast de alom bekende vrieskist biedt ook een vrieskast de mogelijkheid tot het invriezen van uw producten. Een vrieskast is uitgevoerd met vriesladen waardoor u overzichtelijker uw levensmiddelen kunt plaatsen (en later dus ook terugvinden). Een vrieskast is leverbaar in diverse afmetingen: van tafelmodel vrieskast tot een kastmodel van 200 cm hoogte. De meeste modellen zijn 55 of 60 cm. breed, maar er zijn ook smallere modellen van 50 en bredere modellen van 65 / 70 cm.

Het ontdooien van een vrieskast

Een traditionele vrieskast dient u zelf eens in de zoveel tijd te ontdooien. Er zijn echter ook vrieskasten welke uitgevoerd zijn met een No-Frost systeem. Door de dynamische koeling wordt ijsaanrijping voorkomen en behoort ontdooien tot de verleden tijd. Een vriezer met een No-Frost techniek heeft echter wel iets minder inhoud, daar het systeem in de achterwand van de vriezer is ingebouwd.

Een interessant alternatief op een No-Frost vriezer is een uitvoering met LowFrost (ook wel SmartFrost genoemd) systeem. Bij dit laatste systeem heeft u meer liters inhoud in de vrieskast, maar dient u deze nog maar eens in de twee tot drie jaar te ontdooien

Design vriezers

De meeste vrieskasten zijn uitgevoerd in de kleur wit. Omdat de keuken een steeds belangrijkere plaats in huis inneemt, is ook de vraag naar design vrieskasten toegenomen. Smeg heeft reeds op ingespeeld met vrieskasten in diverse kleuren en in retro jaren 50 stijl. Andere merken zoals Liebherr e.d. bieden vrieskasten in roestvrijstaal aan.

ADVIES & TIPS

Breed aanbod vrieskasten

Breed aanbod vrieskasten

Naast de veel verkochte tafelmodel vrieskasten is er een breed aanbod verkrijgbaar in verschillende maten. Hogere kastmodellen bieden een grotere inhoud. Deze zijn veelal 60 cm. breed, maar ook in brede varianten beschikbaar. Daarnaast zijn er inbouw vrieskasten voor plaatsing in een keuken.

Vrieskast met icemaker
Voor de liefhebber zijn er ook vriezers uitgevoerd met een ijsblokjesmachine. Deze apparaten dienen op een vaste waterleiding te worden aangesloten.

Inhoud versus energieverbruik

Inhoud versus energieverbruik

Vrieskisten zijn leverbaar met 50 tot ongeveer 500 liter inhoud. Logischerwijs geldt hoe hoger de vrieskast, hoe meer inhoud. Echter speelt het energieverbruik ook een belangrijke rol. De zuinigste vrieskasten in de markt hebben een energieklasse A+++ label en beschikken daarmee over dikkere binnenwanden.

Inbouw vrieskasten
Juist voor inbouw vrieskasten geldt dit nog meer. Deze vrieskasten zijn slechts 56 cm. breed en hebben daardoor al beperkte afmetingen van de lades.

Ontdooien van een vrieskast

Ontdooien vrieskast

Handmatig is een vrieskast best te ontdooien. U haalt de lades eruit en houdt de deur open. In de winter kunt u ervoor kiezen een pan heet water op een glasplateau te plaatsen en vervolgens de deur te sluiten. Bij beide opties vereist dit echter wel even wat werk.

NoFrost en LowFrost vrieskasten
Als alternatief zijn er ook NoFrost (nooit meer ontdooien) en LowFrost (minder vaak ontdooien) vrieskasten. Bij de NoFrost vriezer hoeft dan helemaal nooit meer ontdooit te worden, maar deze vriezer heeft t.o.v. een LowFrost vriezer wel minder inhoud.

Plaatsing vrieskast in onverwarmde ruimtes

Plaatsing vrieskast in onverwarmde ruimtes

Een vrieskast wordt vaak in een onverwarmde ruimte zoals een schuur, garage of bijkeuken geplaatst. Tijdens koude winters kan het hierbij best koud worden. Het merk Liebherr speelt hierop in met het FrostProtect systeem.

FrostProtect
Deze vriezers zijn geschikt voor omgevingstemperaturen vanaf -15°C en zijn de veilige keuze voor strenge winters. Voor alle NoFrost vriezers van Liebherr geldt dat ze goed blijven functioneren vanaf een omgevingstemperatuur van 0°C.

Tips

1. Vrieskasten met een No-Frost of SmartFrost systeem hebben glasplaten i.p.v. spiralen tussen de wanden. Deze glasplaten kunnen eenvoudig verwijderd worden waardoor ook hogere producten in de vriezer geplaatst kunnen worden.

2. Indien u vaak veel spullen tegelijkertijd van kamertemperatuur af wil invriezen (bijv. bij een eigen tuin) dan is een SuperFrost functie handig. Druk deze vooraf in, waarna de vriezer een aantal uur op -32 graden zal functioneren. Handig om snel uw spullen op temperatuur te brengen.

3. Door het lagere energieverbruik zijn wanden van vriezers dikker geworden. Hierdoor hebben lades ook een andere afmeting. Indien u speciale spullen in de lades wil plaatsen, houdt u hier dan rekening mee.