30 artikel(en)

30 artikel(en)

Prettig werken met goede verlichting

De basis van verlichting vormt natuurlijk het prettig kunnen werken en voor de keuken specifiek dus de bereiding van eten en het uitvoeren van handeling. Zowel op het werkblad als ook op het kookveld als daar geen aparte verlichting van een afzuigkap van toepassing is. Belangrijk is het dan ook om de juiste keuze te maken in uw verlichting en u goed voor te laten lichten m.b.t. de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Verlichting voor sfeer

Een goede verlichting in uw keuken biedt niet alleen een prettige situatie om in te werken, maar draagt ook zeker bij aan de sfeer van de ruimte. En daar zit een groot verschil tussen de ene en en de andere soort verlichting. Want naast de kleur van de verlichting is het daarbij ook van belang of het om direct of indirect licht gaat en of de sterkte van de verlichting dimbaar is. Tot slot is de positie van de verlichting ten opzichte van de keukenopstelling een belangrijke factor.

Verschillende oplossingen

Met de komst van steeds meer aanbieders van verlichting kunt u tegenwoordig veel meer kanten op. Waar het vroeger vooral spots waren die boven het kookeiland geplaatst werden, daar zijn tegenwoordig steeds meer passende oplossingen voor handen met direct en indirecte verlichting. Deze bieden zowel op het gebied van sfeer als van werklicht een goede oplossing. Fraai ook zijn de nieuwe wandoplossingen in de vorm van een plank met verlichting (en zelfs met afzuiging) om ook daar een sfeervolle en goede werksituatie te geven.