Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

3 artikel(en)

Wat is een droogkast?

De grote onbekende wasdroger is waarschijnlijk de droogkast. Een droogkast is een hoge kast waarin met statische lucht kleding gedroogd wordt. Belangrijk verschil met een condens droger of warmtepompdroger is het feit dat in een droogkast alles gedroogd kan worden. Dus ook tere kleding als schoenen, een kostuum of bijv. een regen of zelfs brandweerpak. Alleen Asko en V-Zug hebben momenteel een aanbod in droogkasten. De meest verkochte is de Asko DC7784V.W.

Met een droogkast kunt u zuinig en langzaam deze delicate wasgoed drogen. Juist ook in combinatie met een normale wasdroger biedt een droogkast zodoende een perfecte aanvulling in uw wasruimte.

Droogkasten in wit en roestvrijstaal

Het assortiment droogkasten is beperkt, maar is wel in meerdere uitvoeringen leverbeer. Zo kunt u kiezen voor een witte en een roestvrijstalen droogkast. Afhankelijk van de functie en de ruimte waarin deze geplaatst heeft kunt u basis van design of juist op praktisch gronden de beste droogkast selecteren.

ADVIES & TIPS

Wat is een droogkast?

Wat is een droogkast?

Een droogkast is in Nederland een vrij onbekend apparaat, maar geldt als een perfect oplossing voor veel huishoudens. Alles wat niet in een normale droger niet gedroogt kan / mag worden, kunt u wel drogen in een droogkast.

Denk hierbij aan:

  • skikleding
  • schoenen en laarzen
  • uw nette pak of colbort
  • geimpregeerde kleding etc.

Belangrijkste redenen voor aanschaf:

1. Een droogkast is de perfecte aanvulling naast een normale wasdroger. Zodoende heeft u voor alle kleding een passende oplossing om deze te drogen.

2. Uw wasgoed wordt op een lage temperatuur en met vrijwel statische lucht gedroogd. Daardoor wordt het wasgoed zeer behoedzaam gedroogd.

Aandachtspunt: Voor het installeren van een droogkast heeft u een elektra aansluiting en een afvoer (diameter 10 cm) nodig. Houdt u hier rekening mee.

Werking van een droogkast

Werking van een droogkast

Het grote verschil ten opzichte van een normale wasdroger is het feit dat in een droogkast het wasgoed stil ligt. De lucht wordt vervolgens verwarmd waardoor heel langzaam het wasgoed gedroogt wordt.

Bijkomend voordeel van deze wijze van drogen is dat uitgehangen kleding zoals pakken, overhemden e.d. minder gaat kreuken. Het totale droogproces duurt ongeveer twee uur.

Aanvulling naast een normale droger

Droogkast set met wasmachine en droger

Omdat de tijdsduur van een volledig programma ruim twee uur bedraagt, is een droogkast vooral interessant in gebruik naast een normale wasdroger.

Asko biedt hierbij zelfs de mogelijkheid van een fraaie set bestaande uit wasmachine met daarop een normale droger en daarnaast een hoge droogkast.

Gebruik van een droogkast in de praktijk

Praktijkvoorbeelden van gebruik droogkast

Momenteel wordt er in de praktijk op diverse plaatsen gebruik gemaakt van een droogkast.

Naast particulier gebruik kunt u hierbij denken aan het drogen én opbergen van brandweer- en politie uniformeren; het drogen van kleding bij bedrijven waar normaal lockers hingen; ski verenigingen e.d.

Meer info: Wat is een droogkast en wat kunt u hiermee?