1-36 of 129

1-36 of 129

Wat is een goede stofzuiger

De keuze voor een goede stofzuiger vereist enige aandacht. Niet alleen het vermogen van de motor bepaald of een stofzuiger goed of minder goed afzuigt. Juist aspecten als een goede zuigmond, de opbouw van de motor en de filtering zijn minstens net zo belangrijk. Daarnaast zit er veel verschil in kwaliteit en comfort in dagelijks gebruik, een aspect welke u zeker niet mag onderschatten. Een goede stofzuiger heeft een aantal belangrijke extra's. Zo dient de actieradius (het bereik van de stofzuiger) lang genoeg te zijn, die de hoogte van de stofzuiger aan uw lengte aanpasbaar te zijn, moet de stofzuiger prettig en zonder schade achter u aan komen rijden en in minder praktische plekken over de juiste accessoires beschikken. Verder spelen factoren als geluid, allergie, filtering en inhoud van de stofzuiger zak een belangrijke rol.

Energielabels op stofzuigers

In 2014 is vanwege een nieuwe regelgeving de energielabel op stofzuigers gelanceerd. Te samen met deze energielabels werd ook het Wattage en daarmee het energieverbruik van stofzuigers aanzienlijk teruggeschroefd. Waren er voorheen nog stofzuigers met 2400 Watt beschikbaar daar is dit nu teruggeschroefd door 900 Watt. Door optimaal gebruik te maken van lucht techniek blijven de stofzuigers echter over een goede afzuigcapaciteit beschikken. De afzuigmond is daarbij iets verklein en er zijn nog enkele aanpassingen doorgevoerd om op basis van de nieuwe normeringen een goed resultaat te behalen.

Robotstofzuiger

Een trend van de laatste jaren is de opkomst van de robotstofzuiger. Een volautomatische stofzuiger welke de ruimte voor u schoon houdt volgens de door u gestelde wensen. Door de ontwikkelingen is daarbij steeds beter invulling te geven aan obstakels en moeilijk bereikbare plekken. Naast Electrolux en Samsung is ook de Miele stofzuiger hierbij een model om in de gaten te houden.