Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 102

1-18 of 102

Wat is een goede stofzuiger

De keuze voor een goede stofzuiger vereist enige aandacht. Niet alleen het vermogen van de motor bepaald of een stofzuiger goed of minder goed afzuigt. Juist aspecten als een goede zuigmond, de opbouw van de motor en de filtering zijn minstens net zo belangrijk. Daarnaast zit er veel verschil in kwaliteit en comfort in dagelijks gebruik, een aspect welke u zeker niet mag onderschatten. Een goede stofzuiger heeft een aantal belangrijke extra's. Zo dient de actieradius (het bereik van de stofzuiger) lang genoeg te zijn, die de hoogte van de stofzuiger aan uw lengte aanpasbaar te zijn, moet de stofzuiger prettig en zonder schade achter u aan komen rijden en in minder praktische plekken over de juiste accessoires beschikken. Verder spelen factoren als geluid, allergie, filtering en inhoud van de stofzuiger zak een belangrijke rol.

Energielabels op stofzuigers

In 2014 is vanwege een nieuwe regelgeving de energielabel op stofzuigers gelanceerd. Te samen met deze energielabels werd ook het Wattage en daarmee het energieverbruik van stofzuigers aanzienlijk teruggeschroefd. Waren er voorheen nog stofzuigers met 2400 Watt beschikbaar daar is dit nu teruggeschroefd door 900 Watt. Door optimaal gebruik te maken van lucht techniek blijven de stofzuigers echter over een goede afzuigcapaciteit beschikken. De afzuigmond is daarbij iets verklein en er zijn nog enkele aanpassingen doorgevoerd om op basis van de nieuwe normeringen een goed resultaat te behalen.

Robotstofzuiger

Een trend van de laatste jaren is de opkomst van de robotstofzuiger. Een volautomatische stofzuiger welke de ruimte voor u schoon houdt volgens de door u gestelde wensen. Door de ontwikkelingen is daarbij steeds beter invulling te geven aan obstakels en moeilijk bereikbare plekken. Naast Electrolux en Samsung is ook de Miele stofzuiger hierbij een model om in de gaten te houden.
 • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

  1/6

  Keuzehulp

  Weet u nog niet precies welke stofzuiger u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een goede stofzuiger?

Wat is een goede stofzuiger?

Omdat in elk huishouden één of twee stofzuigers voorkomen, is de vraag - en daarmee ook het aanbod - groot. Bijna alle A-merken, maar ook een aantal specialisten bieden een brede range stofzuigers.

Wat is nu de beste? Waar moet u op letten? En is een zakloze stofzuiger nu beter dan een stofzuiger met stofzak?

Met enkele eenvoudige tips kunt u hierin al een goede eerste selectie maken.

Zakloos of met stofzuigzak

Stofzuiger met- of zonder stofzak

De laatste jaren heeft de stofzuiger zonder stofzak een steeds groter marktaandeel gewonnen. Logisch, aangezien originele stofzakken niet goedkoop zijn.

Goede filtering
Het zijn echter vaak de betere merken die echt een goede filtering hebben op stofzakloze stofzuigers. En juist deze filtering zorgt ervoor dat stofzakloze stofzuigers ook op lange termijn goed blijven functioneren. Houdt u hier rekening mee bij uw aankoop.

Vergelijk de informatie op het energielabel

Ontdek de informatie op het energielabel van de stofzuiger

Veel informatie over de prestaties van de verschillende stofzuigers vindt u op het energielabel. Door deze waardes met elkaar te vergelijken kunt u - afhankelijk van wat u belangrijk vindt - al een veel betere keuze maken.

Op het energielabel vindt u:

 • Energieklasse: hoe zuinig is de stofzuiger
 • Reinigingsklasse op tapijt: prestaties stofzuiger op tapijt
 • Reinigingsklasse harde vloeren: prestaties op harde vloeren
 • Stofuitstootklasse: kwaliteit van teruggeblazen lucht
 • Vermogen stofzuiger: hoeveel Watt vermogen heeft de motor

Innovaties op het gebied van stofzuigen

Innovaties bij stofzuigers

De aankomende jaren zal de stofzuiger verder doorontwikkeld worden. Mede onder invloed van wetgeving - welke het energieverbruik de laatste jaren ook al aan banden gelegd heeft - zullen er nieuwe innovaties ontstaan.

De zakloze stofzuiger zal verder verbeteren, waardoor het milieu niet meer onnodig beslast hoeft te worden met stofzakken. Maar denk ook aan stofzuigers op een accu, een lager energieverbruik en zelfs volautomatische robotstofzuigers. Daarmee zullen robotstofzuigers een veel groter marktaandeel behalen.

Tips

1. Indien u thuis veel laminaat en/of andere harde vloeren heeft, kies dan een stofzuiger met reinigingsklasse A voor harde vloeren. Andersom geldt dit ook indien u veel tapijt heeft.

2. Hou rekening met de plek waar u de stofzuiger voor gaat gebruiken. Is dit boven als tweede stofzuiger of moet u met de stofzuiger ook de trap zuigen, dan is een compact licht gewicht model wel zo handig.

3. Indien u slechter te been bent is het misschien te overwegen een sledestofzuiger te kiezen. Deze stofzuigers met steel duwt u voor u uit i.p.v. achter u aan te trekken. Dit is veel lichter en daardoor gemakkelijker mee te stofzuigen.