34 artikel(en)

34 artikel(en)

Ontdek de voordelen van een Plasmafilter: het alternatief voor koolstoffilters in uw afzuigkap

Plasmafilter is een innovatieve technologie die de manier waarop u uw kooklucht verdwijnt voorgoed kan veranderen. Een plasmafilter een efficiënt en duurzaam alternatief voor traditionele koolstoffilters in afzuigkappen met recirculatie. 


Wat is een plasmafilter en hoe werkt het?

Een plasmafilter is een geavanceerd luchtzuiveringssysteem dat gebruikmaakt van elektrische lading om geuren, vet en andere verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen. Het systeem bestaat uit een elektrostatisch filter dat de lucht ioniseert en zo de (geur)deeltjes neutraliseert. Vervolgens worden deze deeltjes opgevangen door een speciaal ontworpen filter, waardoor er schone en gezuiverde lucht overblijft.

Plasmafilters zijn bijzonder geschikt voor afzuigkappen welke in recirculatie gebruikt gaan worden. Ze kunnen de lucht efficiënt reinigen zonder dat er een afvoer naar buiten nodig is. Dit voorkomt dat je warme lucht naar buiten blaast. Tevens zijn nieuwe huizen dermate goed geïsoleerd dat een afzuigkap tegendruk kan creëren. Dit voorkom je met recirculatie.


De voordelen van een plasmafilter in uw afzuigkap

Er zijn verschillende redenen waarom een plasmafilter een uitstekend alternatief is voor koolstoffilters in uw afzuigkap. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

- Effectievere geurverwijdering: Een plasmafilter verwijdert geuren tot wel 95%, terwijl koolstoffilters vaak slechts 60-70% van de geuren verwijderen. Dit betekent dat uw keuken frisser en aangenamer zal ruiken, zelfs na het koken van sterk geurende gerechten.

- Langere levensduur: Koolstoffilters moeten regelmatig worden vervangen, meestal om de drie tot zes maanden. Plasmafilters daarentegen hebben een veel langere levensduur en hebben veelal 5 jaar geen geur garantie en gaan tot wel 10 jaar mee. Dit betekent minder onderhoud en lagere kosten op de lange termijn.

- Efficiëntere vetverwijdering: Plasmafilters zijn in staat om tot 90% van het vet uit de lucht te verwijderen, terwijl koolstoffilters vaak slechts 40-50% van de geurtjes opvangen. Dit betekent dat uw afzuigkap minder hard hoeft te werken.

- Milieuvriendelijk: Plasmafilters zijn een milieuvriendelijkere keuze, omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden en daardoor minder afval produceren. Bovendien hoeft de afzuigkap minder hard te werken dan bij koolstoffilters, wat bijdraagt aan een lagere energierekening, een langere levensduur van de afzuigkap en een kleinere ecologische voetafdruk.