Wat is een droogkast en wat kunt u drogen?

Artikel geplaatst op: 16-09-2015 | update datum: 05-09-2019
Het Zweedse topmerk ASKO heeft een droogkast DC7784V.W in het programma welke leverbaar is in de kleur wit of roestvrijstaal. Maar wat is nu een droogkast? En wat kunt u met een droogkast doen? Gebruik je een droogkast in plaats van een droger? Aangezien een droogkast in Nederland onbekend is proberen we u dit nader uit te leggen.

Een droogkast is een perfecte oplossing in ieder huishouden te gebruiken naast een wasmachine en drogerEen droogkast is een perfecte oplossing in ieder huishouden te gebruiken naast een wasmachine en droger


Wat is een droogkast?

Op dit moment heeft ASKO als enig witgoed merk een droogkast. De DC7784V.W is een 184 cm. hoge kast uitgevoerd met diverse opbergmogelijkheden. Zo vindt u aan de bovenzijden stangen voor het plaatsen van wasgoed en het ophangen van hangers. In de deur heeft u diverse opbergmogelijkheden voor handschoenen, mutsen, petten en ander klein spul.
Op de bodem van de droogkast heeft u een rek voor het plaatsen van schoenen, laarzen e.d.

Voor welke 'kleding' is een droogkast geschikt

Een droogkast is eigenlijk een aanvulling op een normale wasdroger: al het wasgoed, schoenen, kleding e.d. welke niet gedroogd mogen worden in een normale wasdroger kunt u wel drogen in een droogkast.

Denk bijvoorbeeld eens aan:
  • gewone, geimpregneerde maar ook leren jassen
  • skikleding
  • schoenen en laarzen
  • uw nette pak of colbert
  • maar denk bijv. ook aan professionele kleding zoals overals, brandweerkleding, uniformen etc.

Hoe werkt een droogkast?

In een droogkast wordt door middel van het verwarmen van de lucht uw kleding op zeer voorzichtige wijze gedroogd. Dit gebeurd aan de hand van statische lucht, waardoor tere kleding / schoenen etc. in een droogkast geplaatst mogen worden. Een droogkast is zeer energiezuinig. Bijkomend voordeel van deze wijze van drogen is dat uitgehangen kleding zoals pakken, overhemden e.d. minder gaat kreuken.
Houdt u er wel rekening mee dat de tijdsduur van een programma gemiddeld twee uur bedraagt.

Het installeren van een droogkast

Een droogkast kan eigenlijk overal geplaatst worden. U dient hierbij echter wel rekening te houden met het feit dat een droogkast standaard een luchtafvoer met een doorsnede van 10 cm. naar buiten heeft. Aangezien het statische lucht betreft kunt u - alleen in grote ruimtes - de vochtige lucht ook door de omgeving op laten nemen. U hoeft dan geen afvoer naar buiten te maken aangezien er voldoende ruimte is voor de vochtige lucht om zonder problemen op te lossen in de omgeving.

Een ASKO droogkast heeft een bediening met een draaiknop voor het instellen van het gewenste programma, de gewenste temperatuur e.d.

Fraai is de combinatie van de Asko DC7784V.W met bijpassende wasmachine en droger van AskoFraai is de combinatie van de Asko DC7784V.W met bijpassende wasmachine en droger van Asko


Een droogkast in de praktijk

De meest gestelde vraag in de winkel is wel degene over wanneer en hoe men een droogkast zou moeten gebruiken. De verschillende mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en eigenlijk voor iedereen interessant.

Bijgaand enkele praktische voorbeelden:
  • In het normale huishouden. Door toevoeging van de droogkast naast de wasmachine en normale kunt u al uw wasgoed snel en op de juiste wijze wassen en vervolgens drogen.
  • In een professionele omgeving. Zo heeft onlangs een fabriek ervoor gekozen om in plaats van normale lockers voor het personeel deze te vervangen voor droogkasten. Aangezien het personeel veelal op de fiets komt biedt deze droogkast naast de normale opbergmogelijkheden tevens de optie om bij nat weer de kleding van het personeel te drogen. Zodoende kunnen ze na werktijd weer met droge kleding naar huis
  • Voor het drogen van uniformeren bij bijvoorbeeld politie of brandweer

1 artikel(en)