Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 71

1-18 of 71

Veel keuze in koelkasten

Naar wat voor koelkast u ook op zoek bent, bij ons vindt u vast en zeker het model dat het beste bij u past. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Onder de categorie koelkast valt ook de vrieskast en vrieskist, maar deze zijn overzichtelijk in aparte categorieën ondergebracht. De grootte van het koelgedeelte en het eventuele vriesgedeelte is afhankelijk van uw huishouden en uiteraard uw eigen voorkeur. Om een keuze uit de verschillende modellen te maken, is het handig om te weten hoeveel inhoud een koelkast voor u moet hebben. Naast de inhoud is een laag energieverbruik bepalend voor de juiste keuze. Daarnaast speelt bij inbouw de maatvoering een belangrijke rol, terwijl bij vrijstaand ook het design, de kleur en de uitvoering belangrijk is.

Koelkast modellen

 • Inbouw koelkast
 • Tafelmodel
 • Amerikaans model side-by-side
 • Wijnkoelkast

Inbouwkoelkast

De inbouw koelkast wordt steeds populairder. Bij vervanging is de huidige maatvoering zeer belangrijk. Hiervoor wordt de term nismaat gebruikt. Aangezien breedte en diepte bij een keuken standaard zijn is de hoogte vaak bepalen. Bij een model met een apart vries- en koelgedeelte (dus twee deuren) zijn tevens de afmetingen van de deuren belangrijk. Voor de bevestiging van een inbouwkoelkast zijn twee systemen beschikbaar: sleepdeur bevestiging door middel van geleiders; en deur-op-deur bevestiging waarbij de keukendeur op de koelkastdeur 'geschroefd' wordt.

Tafelmodel koelkasten

Een tafelmodel biedt u de mogelijkheid om de bovenzijde als werkblad te gebruiker. Deze kan tevens worden ingebouwd onder het werkblad in de keuken. Er dient wel genoeg ruimte aan de achterzijde over te blijven om de warmte kwijt te kunnen. Dit is essentieel voor zowel vrijstaande modellen als inbouwkoelkasten.

Amerikaans model side-by-side

Bij een Amerikaanse koelkast, oftewel een side-by-side, is het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst. Deze zijn sterk in opkomst door de enorme ruimte die beschikbaar is. Soms zit er zelfs in de deur nog een ice-dispenser waar u ijsklontjes of koud water uit haalt. Veel modellen zijn ook voorzien van een apart waterreservoir. Deze vult u met vers water en zo heeft u niet per se een aparte waterleiding nodig voor het gebruik van de ice-dispenser. Een Amerikaanse koelkast heeft vaak een 0 graden zone in de vorm van groentelades die worden geplaatst boven de standaard lades. Hierdoor worden groenten en fruit extra lang bewaard en blijven ze veel langer vers door een nauwkeurige vochtigheidsregeling.

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is een luxe uitgevoerde koelkast met meestal houten leggers die geschikt zijn als wijnflessenopslag. Hiermee bewaart u de wijn op de geschikte temperatuur waardoor deze perfect in conditie blijft. In deze koelkasten is het bovenin vaak warmer dan onderin. Zo bewaart u met meerdere temperatuurzones de champagne onderin, de rosé in het midden en de rode wijnen bovenin.

Koelvriescombinatie kopen bij De Schouw Witgoed

Hoe groter het huishouden, hoe groter de koelkast dient te zijn. Wanneer u een open keuken heeft is het van belang om op het geluidsniveau te letten. Het kan namelijk storend zijn als het geluid overheerst. Heeft u al een beetje een idee welke het beste bij uw huishouden past? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van koelkasten. Wij leveren kosteloos door heel Nederland en de levertijd is slechts 1 tot 5 werkdagen. Als u het product eerst in het echt wilt zien bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum. Meer informatie over koelen en vriezen vindt u op de pagina van Wikipedia.

ADVIES & TIPS

Het topmerk ioMabe

De merknaam zal u niet direct bekend in de oren klinken, maar wist u dat ioMabe eigenlijk de producent is van een deel van de General Electric Amerikaanse koelkasten? Deze koelkasten worden geheel naar kwaliteitswensen van GE gebouwd in Mexico.

Aangezien General Electric gestopt is met het exporteren naar de Europese markt heeft ioMabe deze positie overnomen. Met vrijwel exact dezelfde koelkasten. Dus met dezelfde kwaliteit, dezelfde hoogwaardige koeltechniek en de fraaie praktische indeling. Kortom, maar kennis met ioMabe koelkasten.

Een echte Amerikaanse koelkast

Regelmatig krijgen wij in de winkel de vraag wat het verschil is tussen een echte Amerikaanse koelkast en een Koreaanse koelkast (merken als LG, Samsung etc). Omdat die verschillen zeer groot zijn, onderstaand de belangrijkste punten:

 • Het volledige interieur - van deurbak tot vrieslade - is gebouwd voor zwaar gebruik. In Amerika worden gallons melkpakken in de deur geplaatst en zowel deurbakken als scharnieren zijn daarop gebouwd.
 • De temperatuur bij een echte Amerikaan wijkt in de 24 uur maximaal 1 graad af. Dit verschil ligt bij een Koreaanse koelkast soms wel op 7 tot 8 graden. Dit merkt u zelf niet, maar voor de kwaliteit van uw levensmiddelen is dit niet goed.
 • Een echte Amerikaan zuigt via de plint verse lucht aan en voert daar ook de verse lucht af. Daarom kan een Amerikaan strak ingebouwd worden in een keuken en mag deze met de achterwand tegen de muur. Dit in tegenstelling tot een Koreaanse koelkast.
 • Door de gebruikte materialen, de metalen corpus en het hoogwaardige koelsysteem is de verwachte levensduur van een Amerikaan aanzienlijk langer dan van een Koreaanse koelkast.

3 series voor het interieur

Het assortiment Amerikaanse koelkasten is op te delen in 3 series: de standaard Global serie, de luxere K-serie en de topklasse V-serie. Deze series onderscheiden zich in functies, indeling en accessoires. Ontdek ze zelf:

Bekledingen en design in zeer veel uitvoeringen

Het assortiment van ioMabe biedt zeer veel verschillende bekledingen waarmee de koelkast geheel naar eigen wens kan worden uitgevoerd. Naast het roestvrijstaal kan de koelkast ook in het wit, rood, zwart of creme uitgevoerd worden. En elke bekleding is weer leverbaar in verschillende uitvoeringen: als inbouw model, met doorlopende deuren, met een aparte top etc. Kortom, u kunt de koelkast geheel naar eigen wens opbouwen.

Handig om te weten...

 • ioMabe heeft ook Amerikaanse koelkasten met minibar
 • ioMabe ook een Top Freezer koelkast heeft in de kleur blacksteel?
 • er ook Amerikaanse koelkasten zijn zonder ijsblokjes?
 • nieuw in het assortiment is een onderbouw wijnkoelkast van ioMabe