Inductie kookplaat


1-18 of 247

1-18 of 247

De Schouw Witgoed heeft 1322 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.5 / 10

Waarom een inductie kookplaat

De inductie kookplaat is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. De combinatie van veilig en snel koken enerzijds en het eenvoudig schoonmaken anderzijds zorgt voor een comfortabel en praktisch product in uw keuken. Een inductie kookplaat is leverbaar in diverse maten, waarbij de zones in sterkte kunnen verschillen. Daarnaast biedt een inductiekookplaat handige functie als timer met automatische uitschakeling, kinderbeveiliging en boost functie. Bij deze laatste optie kunt u extra vermogen aan een bepaalde zone toevoegen om zodoende vlees en vis snel dicht te schroeien.

Veilig en zuinig koken op een inductiekookplaat?

Het eenvoudig reinigen, de snelheid van koken en de energiebesparing ten opzichte van keramische kookplaten. Dat zijn de voornaamste redenen voor de toenemende vraag naar inductie kookplaten. Bekende merken als Siemens, Bosch, Asko, Atag, Smeg, Aeg e.d. bieden een breed assortiment inductie kookplaten in diverse maten. De ontwikkeling gaat daarbij razendsnel. Inductie kookplaten zonder zones maar waarbij de pannen in welke maat of vorm dan ook geplaatst kan worden is reeds op de markt. Maar wat bijvoorbeeld te denken van een inductie kookplaat welke op gewoon een standaard stopcontact van 230 Volt kan functioneren ?

Wist u dit over een inductie kookplaat?

Mede doordat een inductie kookplaat een product van de laatste jaren is, zijn er veel onduidelijkheden over het gebruik en de mogelijkheden. Want wist u bijvoorbeeld dat het rendement van een inductie kookzone veel hoger is dan van een gas brander? En wist u dat moderne pannensets eigenlijk allemaal geschikt zijn voor koken op inductie? Al deze belangrijke weetjes en onduidelijkheden hebben we overzichtelijk in kaart gebracht in het artikel belangrijke weetjes over inductie kookplaten