1 artikel(en)

Een fornuis met gasoven

Soms krijgen we nog wel eens de vraag van de echte kookliefhebber die op zoek is naar een fornuis met gasoven. Vaak zijn ze verbaasd voor het feit dat zo'n fornuis bijna niet meer te krijgen is, maar helaas is dat zo. Doordat elektrische ovens zoveel verschillende functies bieden en veel gerichter zijn in te stellen kiezen de meeste mensen hiervoor. Maar wist u dat een gasoven een veel hogere luchtvochtigheid heeft waardoor vlees, vis e.d. malser bereid kan worden? En wist u dat een gasoven tegenwoordig ook automatisch ontsteekt?

Bij de verbranding van gas komt vocht vrij welke zorgt voor een prettigere warmte voor de bereiding van vlees, vis en andere gerechten. Door de hogere luchtvochtigheid blijven uw producten mals en drogen niet uit.

Gas geventileerde oven

Naast de conventionele gasoven welke gebruik maakt van statische warmte is er ook de gasgeventileerde warmte. Deze oven combineert de voordelen van het gas met de voordelen van het gebruik van een ventilator (hetelucht systeem). Hierdoor is het mogelijk om op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten gelijkmatig te verwarmen. Doordat gas voornamelijk uit water(stof) bestaat onttrekt het veel minder vocht uit de gerechten. Dit komt het eindresultaat zeker ten goede. Vlees blijft bijvoorbeeld malser en brood is beter te bereiden.