Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

3 artikel(en)

De keuze voor een afvoerdroger

Een afvoerdroger droogt uw wasgoed en voert vervolgens de warmte vochtige lucht direct af naar buiten. Hiervoor dient u een afvoer met een doorsnede van 10 cm. naar buiten toe af te voeren. Dit kan via een vaste doorgang door bijvoorbeeld muur of dak. Groot voordeel van een afvoerdroger is de eenvoudige opbouw van de wasdroger, waardoor deze afvoerdrogers vaak lang mee gaan. Een afvoerdroger is leverbaar met 6, 7 of 8 kg. trommel en heeft een design welke gecombineerd kan worden met een wasmachine

Slang naar buiten

Voor de plaatsing van een afvoerdroger dient u een locatie te kiezen waarbij u een slang - met een diameter van 100 mm. - naar buiten toe kunt laten blazen. Voorkeur hierbij is een vaste aansluiting door een muur of dak. Hiervoor zijn speciale muur- en dak doorvoeren beschikbaar. Indien een vaste aansluiting geen optie is, dan kunt u overwegen om bij elke droogbeurt de slang door bijvoorbeeld het open raam te hangen. Echter is in deze situaties de aanschaf van een condensdroger of warmtepompdroger misschien verstandiger. Bij deze twee type drogers heeft u geen afvoer naar buiten toe nodig.

Meerwaarde van een luchtafvoerdroger

Steeds meer consumenten kiezen niet meer voor een luchtafvoerdroger, mede omdat warmtepompdrogers veel zuiniger zijn. Echter is het belangrijk om de verschillen tussen beide type drogers goed voor ogen te hebben, daar een afvoerdroger ook enkele unieke voordelen biedt.

Een afvoer droger heeft echter ook een aantal unieke eigenschappen:
  • Een afvoerdroger blaast als enige alle vochtige lucht naar buiten, terwijl andere drogers vaak maar 95% van de vochtige lucht kunnen verwerken en de rest in de ruimte zelf terug blazen.
  • Omdat er geen condensor e.d. in een afvoerdroger nodig is, zitten er simpelweg veel minder materialen in een afvoer model. Hierdoor kan er ook veel minder kapot gaan, waardoor de gemiddelde levensduur erg hoog is.
  • De aanschafprijs van een afvoerdroger is lager dan een condens- of warmtepomp droger.


Een afvoerdroger kopen

Ondanks het feit dat er de laatste jaren steeds minder luchtafvoer drogers verkocht worden, blijft dit type droger een goede optie. Juist vanuit het oogpunt van de levensduur (er zitten minder onderdelen in, dus er kan minder kapot) en de gunstige prijsstelling. Hierbij dient echter ook vermeld te worden dat de doorontwikkeling van fabrikanten op dit type op en laag pitje staat en dat niet in elke woning zomaar een slang van 10 centimeter naar buiten toe doorgevoerd kan worden. Echter een droger moet gewoon drogen en daar is een afvoerdroger heel goed in. En dat telt.

  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke afvoerdroger u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een afvoerdroger?

Wat is een afvoerdroger?

Bij het drogen van uw wasgoed met behulp van een afvoerdroger wordt - net als bij een condensdroger - warmte droge lucht door uw vochtige wasgoed heen geblazen. Tijdens dit proces neemt de warmte droge lucht vocht op waardoor u wasgoed droogt.

Deze warme vochtige lucht wordt direct via de afvoerslang naar buiten toe afgevoerd.

Belangrijkste redenen voor aanschaf:

Belangrijkste redenen voor het kopen van een afvoerdroger

1. Bij een afvoerdroger wordt alle vochtige lucht direct naar buiten weggeblazen. Bij een condensdroger wordt er nog 5% vochtige lucht terug geblazen in de ruimte.

2. Een afvoerdroger bevat veel minder onderdelen, waardoor er simpelweg minder kapot kan.

3. Een afvoerdroger is goedkoper in aanschaf.

Tijdsgestuurd of electronisch

Tijdsgestuurde of electronische wasdrogers

De goedkoopste en eenvoudigste afvoerdrogers hebben een tijdsgestuurde programma. U kiest een tijdsduur en na verloop van deze tijd stopt het programma.

De elektronische modellen hebben een automatische vochtmeting. Op basis van de door u ingestelde vochtigheidsgraad slaat de droger af bij het bereiden van die instelling.

Plaatsing van deze wasdroger

Plaatsing van een afvoerdroger

Een afvoerdroger dient - naast een elektra aansluitpunt - de mogelijkheid te hebben om de afvoerslang aan te sluiten. Deze slang heeft een diameter van 10 centimeter en dient op een muur of dakdoorvoer aangesloten te worden.

De meeste afvoerdrogers hebben een uitgang links, rechts en soms ook achter waardoor u flexibel bent in de aansluiting naar buiten.

Energieverbruik

Een afvoerdroger heeft een vergelijkbaar energieverbruik met een gewone condensdroger (energielabel B). Voor een lager verbruik dienst u dan de overstap naar een warmtepompdroger te maken.


Energieverbruik van de droger

Bron: Milieu Centraal