1-36 of 78

1-36 of 78

Achterwand / rugwand voor plaatsing boven fornuis of kookplaat

In het roestvrijstaal uitgevoerde achterwand geschikt voor plaatsing boven een fornuis of kookplaat. De meeste achterwanden zijn uitgevoerd in roestvrijstaal, maar ook zwart behoort steeds meer tot de standaard.Tegenwoordig is een achterwand ook leverbaar in ieder gewenste kleur. Het merk Bokmerk biedt hierbij een brede invulling, waarbij de afmetingen, kleuren en materiaal geheel naar eigen wens kunnen worden ingevuld.

Een achterwand in combinatie met afzuigkap en fornuis

Veel moderne keukens worden uitgevoerd met een complete set bestaande uit een fornuis, bijpassende achterwand en een afzuigkap. Bij deze sets kan de achterwand in kleur en design aansluiten bij het fornuis. Afhankelijk van uw persoonlijke lengte kan de achterwand daarbij in een standaard hoogte (60 of 65 cm hoog) of zelfs verhoogd (70 tot 75 cm) worden uitgevoerd.

Achterwanden met sluis systeem

Bij plaatsing van een achterwand boven een fornuis dient rekening gehouden te worden met de warmte welke bij gebruik van de oven ontstaat. Veel merken bieden daarom achterwanden welke ongeveer 3-4 centimeter dik zijn, waarbij in de achterwand een sluis systeem geplaatst is voor de afvoer van de hitte.