Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 367

1-16 of 367

Aanbod vaatwassers

Afwassen is een vervelend klusje wanneer u eenmaal een vaatwasser gewend bent. Een vaatwasser is tegenwoordig dan ook een onmisbaar apparaat in het huishouden. U ruimt hem in met vuil servies, bestek en vette pannen. Nadat het programma is afgelopen ruimt u de schoon geworden vaat netjes op. Het is dan ook belangrijk om een prettig en flexibele indeling te hebben. Maar ook aspecten als een laag geluidsniveau, besparing van energie, eenvoudige bediening en uitgestelde starttijd bieden het afwassen meer comfort.

Het is belangrijk om het juiste model afwasmachine te kiezen. Want naast het feit dat u de vaat dan zelf niet meer hoeft te doen, bespaart u hiermee ook nog eens heel veel liter water. Om u te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet alsmede een stappenplan voor het kopen van een nieuwe vaatwasser ontwikkeld. Naast de verschillende modellen, het energieverbruik en de verschillende programma's hebben we ook aandacht besteed aan de verschillende afmetingen.

Vaatwasser soorten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten vaatwassers:
  • Vrijstaande vaatwasser
  • Onderbouw model
  • Inbouwvaatwasser: half- of volledig geïntegreerd

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser staat in het geheel niet in contact met een aanrechtblad of keukenkastje. Als de vrijstaande vaatwasser geschikt is voor onderbouw dan kunt u na verwijdering van het bovenblad het apparaat onder het aanrechtblad plaatsen. Bijna alle vrijstaande vaatwassers zijn tegenwoordig geschikt voor onderbouw. Een aanrechtblad van 60 centimeter is hierbij wel noodzakelijk.

Inbouwvaatwasser

Een inbouwvaatwasser kan half of volledig geïntegreerd worden in de keuken. Bij een half geïntegreerde blijft het bedieningspaneel zichtbaar vanaf de buitenkant. Bij een volledig geïntegreerde wordt het apparaat volledig weggewerkt en aangepast aan uw keuken met het bedieningspaneel onzichtbaar in de bovenrand van de vaatwasser.

Verschillende maten

Zowel vrijstaande als inbouw modellen zijn leverbaar in verschillende maten. Een standaard uitvoering is 60 cm. breed en bij vrijstaand 85 cm. hoog en inbouw 82-86 cm. hoog. Er zijn echter ook afwijkende maten. Zo bestaan er hogere inbouw vaatwassers geschikt voor keukens van 86 tot 92 cm. hoogte waar u simpelweg meer in kwijt kunt. Maar ook juist smallere afwasmachines (zowel in vrijstaand als inbouw) van 45 cm. breed voor kleine keukens. En voor de allerkleinste vaat zijn er ook compacte modellen welke simpelweg ergens opgezet kunnen worden.

Energieverbruik

Zoals bij alle huishoudelijke apparaten is het water- en energieverbruik van belang. Naast de energieklasse wordt ook het was- en droogresultaat aangeduid met de letters A tot en met G. Voor alle vaatwassers geldt hoe hoger de temperatuur, hoe meer energie er wordt verbruikt. Het eco programma of afwassen op een temperatuur van 40 tot 50 graden kan dus op jaarbasis veel schelen. Hierbij moet u er wel voor zorgen dat de borden zijn schoongeveegd.

Verschillende vaatwasprogramma’s

Er is keuze genoeg wat betreft de verschillende vaatwasprogramma’s: een kort programma, een voorspoel programma, eco programma en diverse automatische programma’s met verschillende temperaturen. Een automatisch programma van 60 of 70 graden is geschikt voor pannen of zwaar bevuilde vaat. Ontbijtborden, glazen en bestek hebben een minder hoge temperatuur nodig: 40 of 50 graden is dan vaak voldoende. Heeft u zeer vuile of aangekoekte vaat? Dan is een voorspoel programma erg handig. Deze weekt het vuil los met een korte sproeisessie voordat het afwasprogramma begint. Wilt u na het eten de afwas zo snel mogelijk weer in de kasten hebben? Dan is een vaatwasser die beschikt over een extra kort programma passend voor u. Sommige machines hebben namelijk binnen een half uur de vaat schoon en droog.

Vaatwasser kopen

Bij De Schouw Witgoed bekijkt u heel eenvoudig via onze webshop al onze afwasautomaten. Ook bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum en staan wij klaar voor uw vragen. Meer informatie over afwasmachines vindt u op de pagina van Wikipedia.
  • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

    1/6

    Keuzehulp

    Weet u nog niet precies welke vaatwasser u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Type vaatwasser

Een vaatwasser kan vrijstaand geplaatst worden, maar ook ingebouwd worden in een keuken. Omdat zowel de maatvoering en de uitvoering daarbij belangrijk zijn, dient de juiste keuze gemaakt te worden.

Bij een inbouw vaatwasser dient tevens het keukenfront weer voor de afwasmachine geplaatst te kunnen worden. Ook die afmetingen zijn dus belangrijk.

Kortom: volg de opgegeven stappen om zodoende tot de juiste keuze voor vervanging of plaatsing van een nieuwe afwasautomaat te komen.

Kiezen tussen inbouw of vrijstaande uitvoering

Bij de eerste stap is het belangrijk onderscheid te maken tussen een vrijstaande en een inbouw vaatwasser. Een vrijstaande vaatwasser wordt veelal los naast de keuken geplaatst, maar soms ook in een gat tussen twee keukenkasten geschoven.

Een inbouw model wordt geheel in de keuken ingebouwd waarbij de plint onder de keuken doorloopt en uw eigen keukenfront weer op de vaatwasser geplaatst kan worden. Een variant hierop is de onderbouw vaatwasser met een geheel wit, roestvrijstaal of een andere kleur front.

Vrijstaande vaatwasser

Dit type is standaard 60 cm breed, maar er zijn ook smallere modellen van 45 cm breed leverbaar. Vrijstaande afwasmachines kunnen zowel naast een keuken als in een gat tussen twee keukenkasten geschoven worden. De plint van de keuekn moet echter onderbroken worden en het is niet mogelijk om uw keukenpaneel op de vaatwasser te monteren.

Onderbouw vaatwasser

Dit type is vergelijkbaar met een inbouw vaatwasser, maar dan uitgevoerd met een volledige witte of roestvrijstalen deur. De plint van de keuken loopt gewoon door, maar er kan geen keukenpaneel op dit type gemonteerd worden

Inbouw vaatwassers

Er zijn twee varianten: een half geintegreerde vaatwasser waar uw keukenpaneel onder het bedieningspaneel geplaatst wordt en een volledig geintegreerde vaatwasser waar het bedieningspaneel weggewerkt is en een volledige keukenpaneel op de voorzijde geplaatst moet worden.

Goed opmeten
Voor deze beide modellen geldt dat de afmetingen belangrijk zijn. Aan de hand van de maattekening welke bij de vaatwasser wordt weergegeven kunt u de nis (gatmaat) en uw keukenpaneel controleren. Houdt u er rekening mee dat bij inbouw vaatwassers ook verhoogde modellen leverbaar zijn!

Tips

1. In open keuken of woonkeuken zijn vaak mensen aanwezig. Een laag geluidsniveau is dan ook zeker een belangrijk punt bij aanschaf van een nieuwe vaatwasser.

2. Indien u een hoge keuken heeft, is het interessant ook een verhoogde vaatwasser te overwegen. Deze is veel praktischer in gebruik omdat tegelijkertijd hoge borden in de onderkorf en hoge glazen in de bovenkorf geplaatst kunnen worden.

3. Vaatwassers met een kuip van roestvrijstaal zijn veel sterker dan een kunststof bodem.