1-36 of 495

1-36 of 495

Aanbod vaatwassers

Nooit meer afwassen met een vaatwasser. Afwassen is een vervelend klusje wanneer u eenmaal een vaatwasser gewend bent. Een vaatwasser is tegenwoordig dan ook een onmisbaar apparaat in het huishouden. U ruimt hem in met vuil servies, bestek en vette pannen. Nadat het programma is afgelopen ruimt u de schoon geworden vaat netjes op. Het is dan ook belangrijk om een prettig en flexibele indeling te hebben. Maar ook aspecten als een laag geluidsniveau, besparing van energie, eenvoudige bediening en uitgestelde starttijd bieden het afwassen meer comfort.
Het is belangrijk om het juiste model afwasmachine te kiezen. Want naast het feit dat u de vaat dan zelf niet meer hoeft te doen, bespaart u hiermee ook nog eens heel veel liter water. Om u te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet alsmede een stappenplan voor het kopen van een nieuwe vaatwasser ontwikkeld. Naast de verschillende modellen, het energieverbruik en de verschillende programma's hebben we ook aandacht besteed aan de verschillende afmetingen.

Vaatwasser soorten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten vaatwassers:

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser staat in het geheel niet in contact met een aanrechtblad of keukenkastje. Als de vrijstaande vaatwasser geschikt is voor onderbouw dan kunt u na verwijdering van het bovenblad het apparaat onder het aanrechtblad plaatsen. Bijna alle vrijstaande vaatwassers zijn tegenwoordig geschikt voor onderbouw. Een aanrechtblad van 60 centimeter is hierbij wel noodzakelijk.

Inbouwvaatwasser

Een inbouw vaatwasser kan half of volledig geïntegreerd worden in de keuken. Bij een half geïntegreerde blijft het bedieningspaneel zichtbaar vanaf de buitenkant. Bij een volledig geïntegreerde wordt het apparaat volledig weggewerkt en aangepast aan uw keuken met het bedieningspaneel onzichtbaar in de bovenrand van de vaatwasser.

Verschillende maten afwasmachines

Zowel vrijstaande als inbouw modellen zijn leverbaar in verschillende maten. Een standaard uitvoering is 60 cm. breed en bij vrijstaand 85 cm. hoog en inbouw 82-86 cm. hoog. Er zijn echter ook afwijkende maten. Zo bestaan er hogere inbouw vaatwassers geschikt voor keukens van 86 tot 92 cm. hoogte waar u simpelweg meer in kwijt kunt.
Maar ook juist smallere afwasmachines (zowel in vrijstaand als inbouw) van 45 cm. breed voor kleine keukens. En voor de allerkleinste vaat zijn er ook compacte modellen welke simpelweg ergens opgezet kunnen worden.

Energieverbruik

Zoals bij alle huishoudelijke apparaten is het water- en energieverbruik van belang. Naast de energieklasse wordt ook het was- en droogresultaat aangeduid met de letters A tot en met G. Voor alle vaatwassers geldt hoe hoger de temperatuur, hoe meer energie er wordt verbruikt. Het eco programma of afwassen op een temperatuur van 40 tot 50 graden kan dus op jaarbasis veel schelen. Hierbij moet u er wel voor zorgen dat de borden zijn schoongeveegd.

Verschillende vaatwasprogramma’s

Er is keuze genoeg wat betreft de verschillende vaatwasprogramma’s: een kort programma, een voorspoel programma, eco programma en diverse automatische programma’s met verschillende temperaturen. Een automatisch programma van 60 of 70 graden is geschikt voor pannen of zwaar bevuilde vaat. Ontbijtborden, glazen en bestek hebben een minder hoge temperatuur nodig: 40 of 50 graden is dan vaak voldoende.
Heeft u zeer vuile of aangekoekte vaat? Dan is een voorspoel programma erg handig. Deze weekt het vuil los met een korte sproeisessie voordat het afwasprogramma begint. Wilt u na het eten de afwas zo snel mogelijk weer in de kasten hebben? Dan is een vaatwasser die beschikt over een extra kort programma passend voor u. Sommige machines hebben namelijk binnen een half uur de vaat schoon en droog.

Vaatwasser kopen

Bij De Schouw Witgoed bekijkt u heel eenvoudig via onze webshop al onze afwasautomaten. Ook bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum en staan wij klaar voor uw vragen. Meer informatie over afwasmachines vindt u op de pagina van Wikipedia.

Meest gestelde vragen over vaatwasser

Hoeveel elektriciteit verbruikt een vaatwasser gemiddeld?
Een vaatwasser gebruik per cycli tussen de 1 kWh voor energieklasse A tot 1,4 en 1,5 kWh voor energieklasse D per wasbeurt. Het kan zodoende interessant zijn een zuinigere vaatwasser aan te schaffen.


Hoe lang gaat een vaatwasser mee?
Afhankelijk van het merk en model welke je gekozen hebt gaat een vaatwasser tussen de 5 tot 15 jaar mee. Met Miele vaatwassers heb je de langste levensduur, deze zijn in prijs wel een stuk duurder dan de gemiddelde andere vaatwasser. Houdt er rekening mee dat dit verschilt per situatie en hoe de machine gebruikt wordt.


Kan een vaatwasser op een verlengsnoer aangesloten worden?
Een vaatwasser kan alleen op daarvoor bestemde verlengsnoeren aangesloten worden zoals de energieverdeler van Quooker. Ook kan er een verlengde kabel aan de vaatwasser gemonteerd worden. Deze zijn te koop in de lokale bouwmarkt.