Kookplaat

Producten | Nieuws

Van laag naar hoog sorteren

1-18 of 335

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Van laag naar hoog sorteren

1-18 of 335

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Breed aanbod in kookplaten

Iedere keuken is voorzien van een kookplaat. Was het vroeger veelal gas, tegenwoordig is een breed assortiment op elektra beschikbaar zoals keramisch, inductie of elektrisch. De gas kookplaten zijn leverbaar in roestvrijstaal, zwart of gas-op-glas. En indien gewenst met wokbrander, gietijzeren pandragers of zelfs een bakplaat. De keramische of inductie modellen zijn leverbaar met boost functie, facet geslepen glasplaat, tiptoetsen of met bijvoorbeeld ook een wokbrander. Een breed aanbod in diverse afmetingen

Kookplaat soorten

Bij ons kunt u terecht voor een breed aanbod. Zo vindt u de volgende soorten kookplaten:

 • Gaskookplaat
 • Keramische kookplaat
 • Inductie kookplaat
 • Elektrisch
 • Vrijstaand

Gaskookplaat

Het voordeel van een gaskookplaat is dat het goedkoop in de aanschaf is. Bij het aansluiten van de kookplaat hoeft u geen ingrijpende aanpassingen te doen, zoals het aanleggen van een aparte elektriciteitsgroep. U heeft er geen speciale pannen voor nodig en de meeste huizen hebben een gasaansluiting. De hoogte van de vlam en dus de temperatuur kan gemakkelijk hoger en lager worden gedraaid.

Keramische kookplaat

De plaat van een keramische kookplaat is van vitro-keramisch glas. De witte lijnen geven aan waar de kookzones zijn en als de kookzijde wordt verhit dan wordt het roodgloeiend. Een voordeel van keramisch koken is dat de plaat glad is en dus goed te reinigen is. Een ander voordeel is dat u gebruikmaakt van de restwarmte, zodat u een gerecht nog even warm houdt.

Inductie kookplaat

Bij een inductie kookplaat staat de pan op een glasplaat, maar wordt deze niet verhit. De verhitting komt door elektromagnetische straling die de bodem van de pan verhit. Dit magnetische veld zorgt voor een zeer snelle verwarming van de pan. Het water kookt sneller en de boter is sneller gesmolten. De glasplaat wordt alleen secundair verhit door de hete pan. Hierdoor is het inbranden van etensresten niet mogelijk en is het veiliger voor kinderen die per ongeluk de plaat aanraken.

Elektrische kookplaat

Een elektrische kookplaat wordt langzaam warm, maar koelt ook langzaam af. Dit is een voordeel als u bijvoorbeeld een saus maakt. Als u hem tijdig uitzet, kan de saus nog een tijdje door sudderen en warm worden gehouden.

Bediening

De bediening van een vrijstaande kookplaat gebeurt in de meeste gevallen nog met de bekende draaiknoppen. De inbouwkookplaten daarentegen, de inductie- en keramische kookplaten, zijn meestal uitgerust met tiptoets bediening. Dit is vaak mooi geïntegreerd in de glasplaat. Bij touchcontrol- of tiptoets bediening ziet u heel gemakkelijk welke kookzones in bedrijf zijn. Ook is het kookoppervlak makkelijk te vergrendelen en schoon te maken. Daarnaast is het vermogen stapsgewijs te regelen.

Kookplaat schoonmaken

Ongeacht het type dat u wilt schoonmaken is het verstandig om eerst met een keukenrol en een beetje sop de etensresten en het vet te verwijderen. Wanneer u vervolgens de roestvrijstalen kookplaat weer wil laten glimmen, zet dan de pan- en potdragers in een sopje en neem de plaat af met een RVS-reiniger. Een keramische- of inductiekookplaat is het beste te reinigen met een ruitenreiniger.

Bestellen

In onze webshop vindt u allerlei soorten kookplaten en wij bezorgen de kookplaat gratis bij u thuis. Meer informatie over kookplaten vindt u op de pagina van Wikipedia.