Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering: 4,6 / 5

1-36 of 58

1-36 of 58

Een fornuis van Smeg combineert kwaliteit en design

Een Smeg fornuis onderscheidt zich door een fraai design te combineren met goede specificaties en een degelijke kwaliteit. Door bij ontwikkeling en productie samen te werken met bekende A-merken wordt de kwaliteit steeds verder verbeterd. Zo voldoet een Smeg fornuis aan de modernste ontwikkelingen op het gebied van energie besparing en product ontwikkeling. Kortom: een Smeg fornuis is niet alleen heel fraai vormgegeven, maar is tevens een product waar u jarenlang plezier van kunt verwachten.

Marktleider in Nederland

Op het gebied van brede design fornuizen is het Italiaanse merk Smeg marktleider in Nederland. Smeg heeft haar assortiment fornuizen zo ingedeeld dat in elke prijsklasse een goed fornuis beschikbaar is. Daarmee geeft Smeg perfecte invulling aan de vraag van de consument.
Zo kunt u enerzijds een eenvoudig 90 centimeter fornuis voor rond de 600 tot 700 euro aanschaffen, maar heeft ook een topmodel fornuizen in diverse afmetingen.

Elk Smeg fornuis heeft een sterk fundament

Om Smeg goed in de markt te zetten is bewust gekozen om elke fornuis van een aantal basis specificaties te voorzien. Daarmee biedt Smeg een goed uitgangspunt en weet u wat u van welk fornuis minimaal mag verwachten. Zo biedt het kookgedeelte automatische vonkontsteking in de knoppen en thermokoppel vlambeveiliging. Indien de vlam onverhoopt uitwaait, dan wordt het gas automatisch afgesloten.

De oven van een Smeg fornuis is voorzien van clean emaille en sluit af op een volledige binnenruit. Daarmee is het reinigen en onderhouden van een Smeg goed uit te voeren. Alle Smeg fornuizen beschikken verder over geforceerde mantelkoeling en mogen zodoende strak tussen keukenkasten geplaatst worden. U kunt een Smeg fornuis dan ook perfect integreren in een kookeiland.

Standaard bij alle Smeg fornuizen

Alle Smeg fornuizen zijn eenvoudig in hoogte te verstellen: de modellen met poten zijn telescopisch verstelbaar. Desgewenst zijn bij deze Smeg fornuizen nog verhoogde poten leverbaar. Voor de modellen uit de Opera A-topserie (met doorlopende zijwanden tot aan de grond) heeft u de mogelijkheid voor apart leverbare verhoging set (2, 3, 4, 5 of 10 cm.). Alle fornuizen mogen strak tussen twee keukenkasten geplaatst worden en kunnen zodoende strak en fraai in iedere keuken geïntegreerd worden.

Diverse series

Door een duidelijk onderscheid te maken in het design, de mogelijkheden en de specificaties heeft Smeg een sterk assortiment neergezet. Standaard is de meest verkochte kleur in Nederland nog steeds roestvrijstaal, maar ook antraciet en zwart zijn steeds meer in opkomst. Naast de basis SNL serie aan de onderkant biedt Smeg een goede C- middenserie. De toplijn wordt bepaald door de opera serie. Deze typenummers beginnen met A (Opera serie). Lees hierover ook onze uitleg verschillende Smeg serie fornuizen.

Smeg inductie fornuizen

Door de snel stijgende vraag naar inductie fornuizen heeft Smeg ingespeeld met een breed en sterk aanbod op inductie. Naast de standaard lijnmodellen welke leverbaar zijn in 60 en 90 cm. breed heeft Smeg ook enkele exclusieve modellen. Deze bieden een exclusief design of beschikken over betere specificaties. Neem bijvoorbeeld het luxe en strak vormgegeven Smeg inductie fornuis van 90 cm. breed, de BG91IAN2.

Meest gestelde vragen over Smeg fornuizen

Is SMEG een goed merk?
Smeg is de marktleider op het gebied van 90 cm. brede fornuizen. Zij hebben dit aandeel bereikt door fornuizen met goede specificaties en een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs te ontwikkelen. Dat is ook precies waar Smeg goed in is. Er zijn kwalitatief betere fornuizen op de markt en fornuizen met meer mogelijkheden, maar die zijn over het algemeen een stuk duurder.


Waar wordt SMEG gemaakt?
Het merk Smeg wordt gemaakt in Italië en dat is duidelijk zichtbaar in de producten. Met veel oog voor detail en design zijn de apparaten zeer fraai vormgegeven. En naast dit design is ook duidelijk de Europese kwaliteit zichtbaar in de apparaten. Kortom het merk Smeg mag met trots de titel Made in Italy uitdragen.


Hoe lang garantie heb ik op mijn Smeg fornuis?
Op uw Smeg fornuis heeft u 2 jaar volledige fabrieksgarantie. Deze garantie heeft in de eerste twee jaar betrekking op het volledige pakket dus voorrijkosten, arbeidsloon en eventueel te gebruiken onderdelen.

Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.

Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115. Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen.
Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van SMEG Nederland en uw storing bespreken. U zult vervolgens gebeld worden voor het maken van een afspraak voor bezoek van de monteur. Of - indien de storing eenvoudig zelf te verhelpen is - zult u gebeld worden om uit te leggen welke stappen u zelf kunt ondernemen.

Contactgegevens SMEG service dienst:
Desgewenst kunt u ook zelf rechtstreeks contact opnemen met SMEG Nederland. Per telefoon op (020) 44 90 120 en kiest u vervolgens in het menu optie 4 of per mail service@smeg.nl.


Kun je een SMEG gasfornuis ombouwen naar inductie?
Nee, helaas is dit niet mogelijk. Het ombouwen is zo complex dat je aanzienlijk meer betaald dan een nieuw fornuis. Het is helaas niet simpelweg het uitwisselen van het kookgedeelte, maar de hele structuur van het fornuis - tot de elektra aansluiting aan toe - is anders.


Ik heb interesse in een Smeg inductie fornuis, maar ik heb nu een gasfornuis. Kan ik overstappen?
De overstap van een Smeg fornuis met gasbranders naar inductie zones is helemaal afhankelijk van uw huidige stroomvoorziening. Een inductie fornuis is volledig elektrisch en heeft een veel hogere aansluitwaarde dan een gasfornuis. Om deze overstap mogelijk te maken is het dan ook belangrijk dat u als stap 1 gaat kijken naar uw huidige stroomvoorziening en de mogelijkheden van uitbreiding hiervan.
Als u een recent gebouwd huis heeft is de kans aanwezig dat u in uw meterkast al een 3-fasen stroom aansluiting beschikbaar heeft. In dat geval hoeft er een nieuwe automaat in de meterkast geplaatst te worden, een nieuwe 5 aderige kabel naar de keuken getrokken worden en een perilex stopcontact geplaatst te worden.
Maar als u een ouder huis heeft of een huis met gewoon een 1-fase aansluiting, dan kan het zijn dat u zelfs de netbeheerder moet laten komen om uw hoofdzekering te verzwaren. Kortom, de overstap naar een Smeg inductie fornuis kan in sommige gevallen wel wat voeten in de aarde hebben.
Wij kunnen u trouwens met dit hele project begeleiden en hebben zowel de know-how als ook de mensen in huis om deze overgang te regelen en soepel te laten verlopen.


Is een Smeg fornuis beter dan een Boretti?
Dit is lastig te zeggen en is afhankelijk van welke modellen u met elkaar vergelijkt. Over het algemeen kunnen we stellen dat deze beide merken aan elkaar gewaagd zijn. Het assortiment van SMEG is breder en biedt meer mogelijkheden, maar daarentegen kan Boretti weer gemakkelijker op 2-fasen aangesloten worden. Het is dus goed om duidelijk het vergelijk te maken tussen de modellen van uw voorkeur.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een SMEG inductie fornuis?
Alles begint met de benodigde elektra aansluiting. Dat is echt het beginpunt waar u op moet letten. Wij helpen u hier graag mee. Als de mogelijkheden van uw elektra aansluiting thuis bekend zijn dan weet u ook welke keuze mogelijkheden u heeft binnen het assortiment van Smeg. Vervolgens moet u letten op het vermogen van de kookzones, de aanwezigheid van een multizone, de indeling, het gewenste aantal ovens en opbergruimte.
Verder op de verstelbaarheid in hoogte (komt u hiermee weg in uw situatie) en de mogelijkheden voor plaatsing. Kortom, best nog wel wat dingen waar u zich in dient te verdiepen.


Tip: bekijk ook eens ...

verschillende merken fornuizen
Het verschil tussen Smeg, Boretti, Bertazzoni, Stoves en Steel fornuizen
Als u op zoek bent naar een nieuw fornuis, heeft u vast en zeker al gemerkt dat er ontzettend veel verschillende merken op de markt zijn. Zo zijn er onder andere Smeg, Boretti, Bertazzoni, Stoves en Steel. Maar wat is nu eigenlijk het v...

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Smeg, Boretti, Bertazzoni, Stoves en Ste...
Lees verder...
smeg keukenmachine kado
Actie: Smeg keukenmachine cadeau
In samenwerking met Smeg Nederland biedt De Schouw Witgoed opnieuw een leuke voorjaars actie aan. Koop nu een actie product bij De Schouw Witgoed en ontvang een Smeg keukenmachine t.w.v. 349 euro cadeau! Profiteer snel want voor deze ac...

Koop nu een actie product en ontvang een Smeg keukenmachine t.w.v. 349 euro cade...
Lees verder...
SMEG Opera fornuizen
SMEG Opera fornuizen
Smeg Opera-fornuizen zijn ontworpen voor diegenen die een echte passie voor koken hebben en uitstekende culinaire resultaten eisen. Geïnspireerd door professionele fornuizen die worden gebruikt door 's werelds grootste chef-koks, is Op...

Ontdek de 7 belangrijkste voordelen van de nieuwe Smeg Opera serie fornuizen. Kw...
Lees verder...
Smeg Portofino
Smeg Portofino fornuizen met dubbele oven
Geïnspireerd door de rijke tinten van de Italiaanse Rivièra en de idyllische charme van de havenstad Portofino, heeft het Portofino design van Smeg zich altijd onderscheiden van de massa dankzij het onderscheidende uiterlijk en de ro...

Smeg lanceerde het Portofino-assortiment voor het eerst in 2017 met een 90 cm fo...
Lees verder...
Smeg Victoria fornuizen in kleur lei grijs
Smeg voegt kleur Lei grijs toe aan Victoria fornuizen
De nieuwste toevoeging aan ons bekroonde Smeg Victoria assortiment - de kleur leigrijs is nu verkrijgbaar in de breedtes 90 cm, 100 cm en 110 cm. Het Victoria assortiment heeft altijd perfect de essentie van een tijdloos klassiek ontwer...

De nieuwste toevoeging aan ons bekroonde Smeg Victoria-assortiment - de kleur le...
Lees verder...
demonteren smeg oven deur
How to: demonteren ovendeur van Smeg 90 cm. fornuis
Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten hoe een ovendeur van een Smeg fornuis gedemonteerd kan worden. Soms voor het schoonmaken van de ruiten en soms voor vervanging. In onderstaand overzicht welke u ook terug kunt vinden in de geb...

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten hoe een ovendeur van een Smeg fornui...
Lees verder...