Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 105

1-18 of 105

De beste droger voor uw gebruik

Een nieuwe droger aanschaffen is een aankoop waar goed over na gedacht moet worden. Er zijn zoveel zaken waar u naar moet kijken, dat wij u daar graag bij helpen. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor het juiste model wasdroger. Vervolgens is het belangrijk te kijken naar de grote van de trommel, het merk, de specificaties en natuurlijk de energiezuinigheid van het apparaat. Aangezien de droger een verlengstuk is van uw wasmachine is het belangrijk om beide goed op elkaar af te stemmen. Denk hierbij aan vulgewicht van de trommel, uitgestelde starttijd en overige specificaties.

Droger types

Wij hebben drie soorten wasdrogers in ons assortiment:
  • Afvoerdrogers
  • Condensdrogers
  • Warmtepompdrogers

Afvoerdroger

De afvoerdroger is een droogautomaat die vochtige lucht door een buis afvoert. U moet dus ergens een gat hebben waar deze buis naar buiten kan. Afvoerdrogers zijn zuinig in gebruik en het droogprogramma duurt niet zo lang.

Condens droger

De condensdroger doet het tegenovergestelde van de afvoerdroger. Het voert de lucht niet naar buiten, maar hij haalt het vocht uit de lucht en laat het neerslaan in een reservoir. De vochtige lucht wordt dus opgevangen in een soort bak in de wasdroger zelf. Doordat deze condensdroger geen afvoer naar buiten heeft, kunt u hem dus overal neerzetten. Dat zien veel mensen als een groot voordeel. Desgewenst is het mogelijk om het water uit de bak via een condensafvoerset automatisch af te voeren via bijvoorbeeld de afvoer van de wasmachine. 

Warmtepompdroger

Warmtepompdrogers staan bekend om de weinige energie die ze verbruiken. Ze zijn dan ook de meest energiezuinige wasdrogers die verkrijgbaar zijn. Deze wasdroger bestaat uit een pomp en een koelmiddel dat wordt omgezet in een vloeibaar middel. De warmte die bij dit proces vrij komt wordt gebruikt om de was mee te drogen. De vochtige lucht die vrij komt bij het drogen wordt gekoeld door het koelmiddel. Dit wordt opgevangen in een reservoir en weer verwarmd door de pomp. Zo gebeurt het hele proces weer opnieuw. Door de lage energiekosten van deze droger heeft u na een aantal jaar de aanschafprijs er al uitgehaald.

Welke droger kiezen?

Als u voor de meest energiezuinige droger wilt gaan dan kiest u voor de warmtepompdroger. Deze zijn wel hoger in de aanschafprijs dan een condensdroger, maar dit zult u snel terugverdienen. Bijkomend voordeel is dat een warmtepompdroger tegelijkertijd met de wasmachine op dezelfde groep kan draaien.
Wanneer u niet heel veel geld wilt uitgeven dan is de afvoerdroger een goede keus. Houd hierbij wel rekening dat uw wasdroger ergens moet staan bij een rooster of een ander gat waar de afvoerbuis naar buiten kan.

Droger merken

Wanneer u eruit bent voor welke soort droger u kiest, heeft u nog de keuze uit verschillende merken. Wij bieden een aantal topmerken aan met een breed assortiment en die leverbaar zijn met trommels van 8 kilogram. Dit zijn merken zoals AEG, Bosch, Siemens en Miele. Daarnaast leveren wij ook merken voor als u een wat minder groot budget heeft, zoals Samsung en Etna.

Droger kopen bij De Schouw Witgoed

Bent u eruit wat voor type droger u gaat kopen en van welk merk? U bestelt deze heel eenvoudig via onze webshop. Ook als u het nog niet helemaal zeker weet kunt u eens een kijkje nemen tussen al onze wasdrogers. Meer informatie over wasdrogers vindt u op de pagina van Wikipedia.

Vind hier de beste droger

Als u een nieuwe wasmachine heeft gekocht, wilt u natuurlijk ook een wasdroger in huis halen. Uw kleding moet niet alleen mooi schoon zijn, maar vanzelfsprekend ook droog. Bij De Schouw Witgoed vindt u betaalbare wasdrogers en wasdroogcombinaties. Wat uw woonsituatie ook is, we hebben voor u de beste wasdroger in huis. Een droger kopen is erg gemakkelijk als u de verschillende wasdrogers op onze site vergelijkt. U heeft namelijk de keuze uit diverse typen droogkasten. Over het algemeen valt een wasdroger in de categorie afvoerdrogers, condensdrogers, of warmtepompdrogers. Deze soorten wasdrogers variëren in efficiëntie en daarmee ook in prijs. Ook werken ze met verschillende technieken. Het is geheel afhankelijk van uw wens wat voor u de beste droger is.

Voordelig de beste merken drogers

Er zijn verschillende merken waar u uit kunt kiezen. Bij De Schouw Witgoed vinden wij dat alleen de beste merken goed genoeg voor u zijn. In onze collectie ziet u daarom bijvoorbeeld de uitstekende merken AEG, Zanussi, Miele en Siemens. Wilt u een condensdroger kopen, een afvoerdroger kopen, of toch een warmtepompdroger? U vindt ze hier allemaal.
Aan de linkerkant van de pagina kunt u gemakkelijk uw voorkeuren aangeven. Hier kunt u bijvoorbeeld kiezen of u liever een warmtepompdroger, condensdroger, of afvoerdroger heeft. Voor elke wens hebben wij wel een goedkope wasdroger in huis. Wilt u liever een apparaat dat zowel kan wassen als drogen? Dan biedt een handige wasdroogcombinatie uitkomst.

Wasdroger beste koop

Een droger kopen kan een heel karwei zijn, als u niet zeker weet wat u nodig hebt. Gelukkig kunnen we u op deschouwwitgoed.nl uitstekend van informatie voorzien. Bij elke wasdroger ziet u in het kort de voordelen op een rijtje. Het doel van De Schouw Witgoed is om u altijd de beste wasdroger aanbieding te leveren. Maar ook na aankoop zijn wij u graag van dienst met onze service dienst. Voor een eerste tip verwijzen u alvast naar ons artikel over onderhoud van uw wasdroger. U kunt gemakkelijk zien wat de meest verkochte wasdrogers zijn en zonder moeite een bestelling plaatsen. Voor vragen over onze droogkasten kunt u altijd contact opnemen via info@deschouwwitgoed.nl of ons telefoonnummer: 035-6918115.

ADVIES & TIPS

Type droger

Er zijn verschillende soorten wasdrogers leverbaar. Meest verkocht tegenwoordig is de warmtepompdroger. Dit is eigenlijk de energiezuinige variant van de condensdroger.

Maar ook de afvoerdroger welke aangesloten moet worden op een afvoer naar buiten is nog steeds interessant.

Tenslotte vormt de droogkast de grote onbekende. Hierin kunt u al het wasgoed welke niet in een normale wasdroger kan, toch drogen.

Warmtepompdroger

Belangrijkste redenen voor aanschaf:
1. Besparing van energie. Dat is niet alleen heel goed voor het milieu, maar bij gemiddeld gebruik kunt u ook nog eens 50 tot 75 euro per jaar besparen.
2. Tegelijk draaien met wasmachine. Door de lagere aansluitwaarde kan een warmtepompdroger tegelijkertijd met de wasmachine op één groep draaien.

Plaatsing van een warmtepompdroger
Voor het aansluiten van een warmtepompdroger is alleen een normaal stopcontact nodig. Verder is ventilatie belangrijk. Indien gewenst kan de warmtepompdroger op een afvoer aangesloten worden, waardoor het reservoir niet meer elke keer handmatig geleegd hoeft te worden.

Condensdroger

Een condensdroger is voordeliger in aanschaf dan een warmtepompdroger. Voor aansluiting dient alleen een geaard stopcontact en voldoende ventilatie aanwezig te zijn. Ook deze droger kan met een condensafvoerset op een afvoer aangesloten worden.


Afvoerdroger

Voor plaatsing dient een slang met een diameter van 10 cm. op een muur- of dakdoervoer te kunnen worden aangesloten. Een afvoerdroger is een relatief eenvoudig apparaat welke mede daardoor vaak lang mee gaat.

Tips voor aanschaf en

1. Een groter vulgewicht van een droger is alleen maar prettig. Hierdoor verbruikt de droger niet meer energie, maar uw wasgoed heeft wel meer ruimte en kreukt dus minder. Een ander voordeel is dat u uw grote beddengoed dan ook in de droger kunt drogen.

2. In diverse drogers kunt u tegenwoordig verantwoord wol drogen. Indien u veel wollen kleding heeft, is dit zeker een aandachtspunt. Een aantal drogers heeft hiervoor zelfs het speciale Woolmark label.

Test resultaten

Ontdek welke wasdrogers door de Consumentenbond als Best getest zijn of door Kieskeurig als Best Reviewed zijn onderscheiden.

Deze test resultaten geven vooral informatie over de prestaties van de droger.