Drogers met 9 kg vulgewicht en aller zuinigste A+++, energieklasse B of zeer zuinig A++ label


17 artikel(en)

17 artikel(en)

Een 9 kg droger

Met een 9 kg droger wordt ingespeeld op de vraag naar steeds meer inhoud. Zo kan er zuiniger en sneller gewassen worden, doordat een volle trommel met meer wasgoed efficiënter kan functioneren. Daarnaast geeft een 9 kg droger minder kreukvorming doordat wasgoed meer ruimte heeft in de trommel. Dit laatste doet zich vooral voor indien de trommel minder zwaar beladen is.

De aller zuinigste drogers met energieklasse A+++ label

Misschien wel de meest eenvoudige manier van energiebesparing is de aanschaf van een zuinige droger. Wasdrogers behoren tot de grootste stroomverbruikers in huis, maar door vernieuwde technieken is ook op dit vlak een passende oplossing ontwikkeld. Daarbij is een laag energieverbruik is niet alleen goed voor , maar ook nog eens goed voor het milieu.

Iets duurder in aanschaf

De aanschaf van een droger met aller zuinigste A+++ label mag in eerste instantie dan duurder zijn ten opzichte van een normale droger, op lange termijn zal dit zeker een interessante investering zijn. Met het oog op de toekomst is verwachting dat dit type droger de standaard zal worden waardoor het aanbod in verschillende prijsklassen vergroot zal worden.

Wasmachine en droger op één groep laten draaien

Bijkomend voordeel van deze droger met warmtepomptechniek is de mogelijkheid om de droger gelijktijdig met de wasmachine te laten draaien. Dit kan - door de lagere aansluitwaarde van deze droger - gewoon op één standaard 230 Volt aansluiting. Indien gewenst kunt u de aansluitwaarde van de warmtepompdroger optellen bij de aansluitwaarde van uw wasmachine. Indien deze onder de voorgeschreven 3600 Watt blijven kunt u beide apparaten op één groep aansluiten.

Zeer zuinige drogers met energieklasse A++

Bij aanschaf van een droger met energieklasse A++ label bent u verzekerd van een energiebesparende en daarmee kostenbesparende droger. Omdat de droger één van de grootste stroomverbruikers in een huishouden is, is het belangrijk om juist dit aspect meer aandacht te geven. Door vernieuwende technieken kan dit type droger met behulp van de warmtepomp en het hergebruiken van de warmte met veel minder energie uw wasgoed drogen.

Wasmachine en droger op één groep laten draaien

Bijkomend voordeel van dit lage verbruik is dat het daardoor mogelijk is om deze droger gelijktijdig met de wasmachine op één groep te laten draaien. U kunt eenvoudig controleren of deze combinatie ook bij u mogelijk is door de aansluitwaarde van de nieuwe droger op te tellen bij de aansluitwaarde van uw wasmachine. Indien deze te samen onder de 3600 Watt blijven is het mogelijk beide op één groep tegelijkertijd te laten draaien.

Drogers met een energieklasse B label

Door de komst van de warmtepompdroger met energieklasse A en nog betere labels, is het energielabel B bij een droger minder interessant geworden. Drogers met dit type label verbruik meer energie en zijn dus minder gunstig voor zowel milieu als u portemonnee. Toch dient hierbij wel een kleine kanttekening geplaatst te worden. Doordat afvoerdrogers en condensdroger de warmte niet hergebruiken, is een klasse B label voor hen het hoogste haalbare. En beide type drogers hebben weer andere voordelen welke de keuze voor één van deze types interessant kan maken.

Afvoerdrogers met energieklasse B

Bij een wasdroger welke uitgevoerd is met een luchtafvoer is het energieklasse B label de meest zuinige variant. Afvoerdrogers behoren hiermee tot de minst zuinige drogers welke op dit moment leverbaar zijn, maar bieden daarentegen weer andere belangrijke voordelen (100% afvoer van de lucht, goedkope aanschafprijs, veelal lange levensduur etc.). Naast afvoerdrogers met energieklasse B label zijn er ook varianten met energieklasse C.

Een energielabel B bij een condensdrogers

Ook voor de moderne condensdroger geldt dat een energieklasse B label het meest zuinig is. Dit type droger verbruikt daarmee aanzienlijk meer energie dan een zuinige warmtepompdroger, maar is in aanschaf wel voordeliger. Bijkomend voordeel is de jarenlange betrouwbaarheid van de condensdroger: een beproefd systeem.